Buletin informativ imi_pq_net_nr_19

230 views

Published on

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
230
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
122
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Buletin informativ imi_pq_net_nr_19

  1. 1. Buletin Informativ Mai 2013, Nr. 19 14/05/2013: Preşedintele Barroso prezintă priorităţile pentru summitul european din luna mai (link) În perspectiva reuniunii din 22 mai 2013, Comisia îi îndeamnă pe liderii europeni să depună mai multe eforturi pentru finalizarea pieţei interne a energiei şi combaterea fraudei şi evaziunii fiscale.Preşedintele Barroso le-a adresat o scrisoare liderilor naţionali, prezentându-le provocările cu care se confruntă UE în ceea ce priveşte nivelul ridicat al preţurilor la energie, frauda şi evaziunea fiscală. Din cauza fragmentării piaţei energiei şi neputinţei de a valorifica avantajele oferite de eficienţa energetică (de exemplu, prin intermediul unor surse mai ieftine şi mai ecologice) preţurile la energie variază considerabil la nivelul UE. Finalizarea pieţei interne a energiei ar soluţiona această problemă, ca şi punerea în aplicare a pachetului de reforme al UE în domeniul energiei. Crearea unui sistem fiscal bazat pe corectitudine şi echitate va garanta că toată lumea, de la muncitori la întreprinderi multinaţionale, va contribui în mod echitabil la bugetul de stat. În scrisoarea sa, preşedintele Barroso a făcut apel la liderii UE să convină asupra adoptării unei poziţii puternice, care să conducă la mobilizarea eforturilor internaţionale în favoarea combaterii fraudei şi evaziunii fiscale cu ocazia viitoarelor reuniuni ale G8 şi G20. 08/05/2013: Consolidarea drepturilor cetăţenilor (link) Încercând să-şi exercite drepturile, cetăţenii UE se confruntă zilnic cu o serie de obstacole. Comisia propune noi măsuri de eliminare a acestora, printre care:  extinderea peste termenul actual de 3 luni a dreptului persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate de a beneficia de ajutorul de şomaj acordat de ţara lor de origine  facilitarea acceptării documentelor de identitate şi de rezidenţă eliberate de alte ţări din UE, precum şi a recunoaşterii certificatelor de inspecţie tehnică pentru autovehicule  elaborarea unui card comun pentru persoanele cu handicap, care să le permită să beneficieze în străinătate de aceleaşi avantaje ca şi cetăţenii ţării în care se află (de exemplu acces la transport, turism, cultură şi activităţi recreative) Propunerile se bazează pe dialogurile cu cetăţenii , pe răspunsurile primite de la participanţii la o consultare publică on-line şi pe datele furnizate de serviciul de informare Europe Direct. Propunerile vin în completarea măsurilor luate în 2010 cu scopul de a garanta o aplicare mai eficientă a drepturilor cetăţeneşti. Aceste acţiuni sunt în curs de desfăşurare.
  2. 2. 29/04/2013: Mai puţine obstacole pentru lucrătorii migranţi (link) Cetăţenii din UE au dreptul de a locui şi munci în alt stat membru. Acest drept fundamental le aduce beneficii atât lucrătorilor, cât şi ţărilor în care aceştia merg să lucreze. Cetăţenii care muncesc în altă ţară din UE ar trebuie să se bucure, teoretic, de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de lucru, protecţia socială şi impozitele. În realitate însă, mulţi dintre cei 10,7 milioane de lucrători migranţi din UE se confruntă cu numeroase practici discriminatorii. De exemplu, se întâmplă ca administraţiile publice sau întreprinderile să aplice reguli discriminatorii de recrutare, cote sau alte cerinţe naţionale pentru diverse tipuri de posturi. De asemenea, normele în materie de salarizare şi promovare pot fi diferite în cazul lucrătorilor migranţi. Experienţa şi calificările profesionale ale acestora pot să nu fie la fel sau chiar deloc recunoscute. Cetăţenii din UE au dreptul de a locui şi munci în alt stat membru. Acest drept fundamental le aduce beneficii atât lucrătorilor, cât şi ţărilor în care aceştia merg să lucreze. Cetăţenii care muncesc în altă ţară din UE ar trebuie să se bucure, teoretic, de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de lucru, protecţia socială şi impozitele. Selecţie de documente noi: 14/05/2013: 2013/C 135/01: Raport privind gestiunea bugetară și financiară pentru exercițiul 2012 (pdf) 09/05/2013: Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 390/2013 al Comisiei din 3 mai 2013 de instituire a unui sistem de performanță pentru serviciile de navigație aeriană și pentru funcțiile de rețea (Text cu relevanță pentru SEE) (pdf) 09/05/2013: Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 391/2013 al Comisiei din 3 mai 2013 de stabilire a unei scheme comune de tarifare pentru serviciile de navigație aeriană (Text cu relevanță pentru SEE) (pdf) 26/04/2013: Propunere de DIRECTIVĂ A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI privind măsurile de facilitare a exercitării drepturilor conferite lucrătorilor în contextul liberei circulații a lucrătorilor (pdf)
  3. 3. Consultări în curs 16.05.2013 – 03.07.2013: Reformarea structurii sectorului bancar din UE (link) Obiectivele generale ale reformei sunt de a stabili un sistem bancar stabil și eficient, care servește nevoilor cetățenilor europeni și economiei prin reducerea instabilității și îmbunătățirea alocării resurselor. Consultarea se concentrează pe atributele cheie ale reformei structurale, adică domeniile de activitate, puterea de separare, și posibil domeniul de aplicare instituțional și este deschisă tuturor părților interesate. 08.05.2013 – 28.06.2013: Consultare cu privire la un proiect de regulament general de exceptare pe categorii de ajutoare în raport cu ajutoarele de stat (link) Revizuirea Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare („RGECA”) ocupă un loc fundamental în cadrul reformei de modernizare a ajutoarelor de stat și trebuie să contribuie la îndeplinirea tuturor obiectivelor, cu accent deosebit pe simplificare. Cu aproximativ 2 000 de măsuri introduse de la intrarea sa în vigoare, actualul RGECA a fost utilizat pe scară largă de către statele membre. Revizuirea RGECA va garanta faptul că, începând din 2014, statele membre și părțile interesatevor dispune de un set clar de norme ca punct de referință pentru elaborarea politicilor lor și a intervențiilor sub formă de ajutoare de stat. 26.04.2013 – 19.07.2013: Posibila revizuire a regulamentului privind autorizaţiile pentru activităţile de pescuit (link) Scopul acestei consultări este posibilă revizuire a Regulamentului (CE) nr 1006/2008, din 29 septembrie 2008, privind autorizațiile pentru activitățile de pescuit ale navelor de pescuit comunitare în afara apelor comunitare și accesul navelor țărilor terțe în apele comunitare. Obiectivul principal al acestei revizuiri este de a consolida și simplificarea cadrului juridic existent, în concordanță cu politicile de control și, și aborda problemele-cheie, cum ar fi acordurile de pescuit private, de schimbare a pavilionului și reglementarea repetitive ale flotei UE în afara apelor UE. Pentru participare la consultări, vă rugăm să consultati următorul link : http://ec.europa.eu/yourvoice/consultations/index_ro.htm

×