Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

16510413 prezentare-power-point-pe-baza-la-atestat

6,039 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

16510413 prezentare-power-point-pe-baza-la-atestat

 1. 1. Colegiul Economic “Virgil Madgearu” – Ploieşti PROIECT pentru obţinerea certificatului de calificare profesională NIVEL 3 Tema: Gama sortimentală a produselor firmei S.C. Bird-Cr S.R.L. şi reţeaua de distribuţie a acestora Prof. coordonator: Elev: NistoroiuGabriela IlinaOana-Luiza Clasaa XII-a B IUNIE 2009
 2. 2. Cuprins: Argument.................................................................................... ......pag 3  Capitolul I : Prezentarea firmei S.C. Bird-Cr S.R.L. .............................pag 5 Capitolul II : Gama sortimetală.Politica de distribuţie..........................pag 6 Capitolul III : Studiu de caz :  4.1.Gama sortimentală a produselor firmei S.C. Bird-Cr S.R.L....................................................................................... ......pag 10  4.2.Distribuţia produselor.................................................................pag 17
 3. 3. Gama sortimentală a produselor firmei S.C. Bird-Cr S.R.L. şi reţeaua de distribuţie a acestora (argumentarea temei) Plecând de la premisa, "clienţii noştrii , stapânii noştrii" m-am gândit să fac o lucrare în care să arăt de ce gama sortimentală şi reţeaua de distribuţie a unor produseeste atât de importantă pentru o firmă. Tot ce ţine de o societate comercială este important şi anume producţia, prezentarea, desfacerea, ofertele speciale şi tehnologia cât mai avansată, însă toate acestea au rost doar atunci când există un cumpărător sau consumator, un beneficiar , cu alte cuvinte – un client. Considerca satisfacţia sau insatisfacţia după cumpărare depinde de performanţa ofertei în raport cu aşteptările consumatorului. Dacă performanţa produsului nu se ridică la nivelul aşteptărilor consumatorului, acesta va fi dezamăgit. Dacă performanţa este conform asteptărilor, clientul este satisfăcut. Am ales firma S.C. Bird-Cr S.R.L. deoarece se preocupă permanent să furnizeze produse si servicii de inaltă calitate, astfel încât clienţii săi să beneficieze de o valoare superioară, angajaţii şi partenerii de afaceri să impărtăşeasca succesul său, iar asociaţii companiei să dispună de un randament superior al investiţiei.
 4. 4. Cap. I: Prezentarea firmei S.C. Bird-Cr S.R.L. S.C. Bird-Cr S.R.L. s-a infiinţat in 2002 şi are sediul social in comuna Bucov, Judetul Prahova, strada Soseaua Nationala, numarul 830. Activitatea principală a societaţii este comerţul cu amăntul. S.C. Bird-Cr S.R.L. este o societate cu răspundere limitată în care părţile nu sunt reprezentate prin titluri negociabile şi nu pot fi cedate altor persoane decat daca acestea din urma sunt agreate de majoritatea celorlalti asociati.S.C. Bird-Cr S.R.L. este o societate cu doi asociati avand un capital 100% privat. Capitalul social este de 200 lei fiind impartit in 20 de părţi sociale a câte 10 lei/bucata. Profiturile societăţii se împart între asociaţi în funcţie de cota de participare la capitalul social.
 5. 5. Cap. II: Gama sortimetală.Politica de Gama sortimentală reprezintă un ansamblu omogen de produse, destinat satisfacerii aceleiasi nevoi generice si cuprinde patru coordonate dimensionale : lărgime, lungime, profunzime şi omogenitate. Politica de distribuţie cuprinde totalitatea deciziilor care se referă la o asigurare a treptelor de desfacere subordonate cu performanţele întreprinderii. O reţea de distribuţie reprezintă totalitatea componentelor care participă la acţiunile de depozitare stocare, transport, livrare si vînzare a produselor de la producător pînă la consumator/utilizator final. Prin urmare firmele trebuie sa-şi propună un nivel de performanţă care să corespundă cu piata vizată şi cu nivelurile de performantă ale concurenţilor.
 6. 6. Cap. III: Studiu de caz Firma S.C. Bird-Cr S.R.L. dispune de un depozit modern demateriale de construcţii si distribuie toata gama de adezivi şi gleturi,produse metalurgice (cuie, sârma, plase, fier), parchet laminat,instalaţii electrice,sanitare, termice şi de ventilare, motoutilaje,tencuieli, vopsele...  Tencuiala de cuarţ colorat se utilizează la finisarea decorativă şi de protecţie a pereţilor exteriori pe tencuieli de var şi ciment sau pe termosisteme. Peliculele sunt rezistente la apă şi permeabile la vaporii de apă, aderă foarte bine la suportul pregătit corespunzător, prezintă o excelentă aplicabilitate pe o gamă largă de suporturi, peliculele sunt dure, foarte rezistente şi
 7. 7.  Tencuiala decorativă structurată, se utilizează la finisarea decorativă şi de protecţie a pereţilor exteriori sau interiori pe tencuieli de var şi ciment sau pe termosisteme. Conferă protecţie ridicată a suportului la factorii de mediu (umiditate, radiaţii, temperatură), formează pelicule rezistente la apă şi permeabile la vaporii de apă, aderă foarte bine la suportul pregătit corespunzător, prezintă o excelentă aplicabilitate, permite obţinerera unor finisări cu aspect specific: striat, periat; oferă posibilitate de colorare si nuanţare diversă.
 8. 8.  Vopseaua decorativă structurată, se utilizează la finisarea decorativa şi de protecţie a pereţilor exteriori pe tencuieli de var şi ciment sau pe termosisteme, se poate utiliza şi la interior. Conferă protecţie ridicată a suportului la factorii de mediu (umiditate, radiaţii, temperatură), formează pelicule rezistente la apă şi permeabile la vaporii de apă, aderă foarte bine la suportul pregătit corespunzător, prezintă o excelentă aplicabilitate, permite obţinerera unor finisări cu aspect specific: striat, periat de finete medie; oferă posibilitate de colorare si nuanţare diversă.
 9. 9. Distribuţia produselor se realizează prin mai multe etape: Circuitul documentelor:v la societate se emite factura fiscală, avizul de însoţire a mărfii, certificatul de calitate a mărfii, chitanţa, bonul fiscal, documentul de transport.v la client se semnează de primire factura fiscală, avizul de însoţire a mărfii, certificatul de calitate a mărfii, se înmânează chitanţa sau bonul fiscal, se semnează documentul de transport Achitarea mărfii se realizează cu bonul fiscal, chitanţa, bilet la ordin, C.E.C., proces verbal de compensare Strategiile urmărite:v la vânzare: pe firme de construcţii, primării, unităţi de cult;v la cumpărare: pe intermediari(societaţi de distribuţie),pe producători direcţi;v la negociere s-a marsat pe obţinerea celor mai bune discounturi, a termenelor de plata cât mai îndepărtate, plata cu bilet la ordin.
 10. 10. Cap. IV: ConcluziiLa sfârşitul anului fiscal 2007 S.C. Bird-Cr S.R.L. avea o cifră de afaceri de aproximativ 1.475.148,00 RON, venituri de 1.486.072,00 RON şi un nr total de 4 angajaţi.
 11. 11. Gama sortimentală, reţeaua de distribuţie, elaborarea unui plan strategic, sunt foarte importante pentru fiecare întreprinderedeoarece nimeni nu îşi permite să activeze fară a avea o perspectivă clară, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung care să-i asigure subzistenţa, dar şi raţionalitatea, eficienţa încondiţiile în care mediul ambiant devine tot mai complex şi mai dinamic.

×