Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Prezentacija pumpe visokog i niskog pritiska

6,414 views

Published on

24

Published in: Education
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/36cXjBY ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ❶❶❶ http://bit.ly/36cXjBY ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Prezentacija pumpe visokog i niskog pritiska

 1. 1. Srdjan Petkovic
 2. 2. Pumpa niskog pritiska ima zadatak, kao i kod oto motora, da obezbedi dovod goriva iz rezervoara, preko filtera za gorivo do pumpe visokog pritiska. Ova pumpa nalazi se na pumpi visokog pritiska. U vecini slucajeva to su klipne pumpe, a redje membranske.  Filter za gorivo je sastavni deo sistema za napajanje, i naziva se fini filter . Njegov je zadatak da sve cestice mehenickog porekla zadrzi i da ne dozvoli da dospu u uredjaj za ubrizgavanje.  
 3. 3. PUMPA VISOKOG PRITISKA   Pumpa visokog pritiska ima zadatak da ubrizga odredjenu kolicinu goriva u cilindre, pod odredjenim pritiskom, u odredjeno vreme i po odredjenom rasporedu. Pogon dobija od bregastog vratila motora. S'obzirom na to da ova pumpa stvara veliki pritisak, gorivo preko metalnih cevi stize do brizgaljki koje preko otvora gorivo ubrizguju u prostor za sagorevanje.  
 4. 4. 1) Zavrtanj za regulisanje opruge 2) Opruga 3) Fini filtar 4) Dovodni vod goriva 5) Igla brizgaljke 6) Kanal za dovod goriva u brizgaljku 7) Oblik mlaza 8) Spojna navrtna 9) Telo brizgaljke
 5. 5. Brizgaljka ima zadatak da obezbedi ubrizgavanje goriva u prostor za sagorevanje. Brzina i nacin ubrizgavanja goriva kod dizel motora zavise od konstruktivnog oblika brizgaljke i brega u pumpi. Karakteristika brizgaljki namenjenih za motore sa direktnim ubrizgavanjem je u tome sto se pomocu njih vrsi ubrizgavanje goriva pod vecim pritiskom, koji iznosi 150- 250 bara.  
 6. 6. Brizgaljka ima zadatak da obezbedi ubrizgavanje goriva u prostor za sagorevanje. Brzina i nacin ubrizgavanja goriva kod dizel motora zavise od konstruktivnog oblika brizgaljke i brega u pumpi. Karakteristika brizgaljki namenjenih za motore sa direktnim ubrizgavanjem je u tome sto se pomocu njih vrsi ubrizgavanje goriva pod vecim pritiskom, koji iznosi 150- 250 bara.  

×