Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pere Joan Roger_Miquel (1r_C)

337 views

Published on

Published in: Education, Travel
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Pere Joan Roger_Miquel (1r_C)

 1. 1. GRÈCIA
 2. 2. INTRODUCCIÓLAntiga Grècia és el període de la història deGrècia que avarca gairebé un mil·lenni, fins a lamort dAlexandre Magne. LAntiga Grècia ésconsiderada pels historiadors com el fonamentde la cultura occidental. La cultura grega vatenir una poderosa influència en limperi Romà,el qual en portaria la seva versió a diversesparts dEuropa.
 3. 3. EL TERRITORI DE GRÈCIA Grècia era un territori difícil de conquerir perquè té moltes illes. El seu relleu és muntanyós, amb valls estretes de difícil comunicació entre elles i costes extenses i retallades.
 4. 4. MITOLOGIA GREGALa mitologia grega és un conjunt de llegendesque provenen de la religió daquesta antigacivilització de la Mediterrània oriental. Els grecs,encara que no practiquessin la religió de lamanera que avui es coneix oficialment, coneixienaquestes històries, les quals feien part del seupatrimoni cultural.
 5. 5. L ACRÒPOLISLAcròpoli era, literalment, la “ciutat alta” iestava present a la majoria de ciutats gregues,amb una doble funció: defensiva i religiosa,amb els principals llocs de culte. El mésimportant era el Partenó.
 6. 6. EL PARTENÓEl Partenó és el temple consagrat a la deessagrega Atena Pàrtenos a qui el poble dAtenesconsidera la seva protectora. Va ser construït alsegle V aC i és el monument més antic delsubicats a lAcròpoli dAtenes (Grècia).
 7. 7. L ÀGORALàgora dAtenes era el centre de lactivitatcomercial, social i política de lantiga ciutatdAtenes. Era un ample espai obert, franquejatper una acumulació dedificis públics. Amb eltemps, fou adquirint diverses funcions: centrede govern, espai sagrat i mercat.
 8. 8. ELS DÉUSZeus: era el déu suprem el seu regne és el cel.Hera: esposa i germana de Zeus, deessa delmatrimoni.Posidó: germà de Zeus, déu del mar.Demèter: germana de Zeus, deessa delagricultura.Hestia: germana de Zeus, deessa de la llarAtena: filla de Zeus, deessa de les arts, de laguerra i de la intel·ligència.
 9. 9. Zeus Hera PosidóDemèter Hestia Atena
 10. 10. Apol·lo: fill de Zeus, déu de la llum, la música ide la medicina.Atermis: filla de Zeus i germana dApol·lo,deessa de la caça.Afrodita: deessa de lamor i de la bellesa,nascuda de lescuma marina.Hefest: fill dHera, déu del foc i de lartesania.Ares: fill de Zeus, déu de la guerra.Hermes: fill de Zeus, déu dels camins i delsviatgers.
 11. 11. Apol·lo Atermis AfroditaHefest Ares Hermes
 12. 12. LES GUERRESLa guerra grega antiga va estar dominadaper la formació de la falange, una profundalínia formada per hoplitas equipats ambescuts, llanças i espases. Lhoplita rep el seu nomdel seu escut, el "hoplon". El pla de la falangeconsistia bàsicament en avançar cap a lenemicamb la llança de cada falangites estesa cap alenemic. Quan la falange arribava a labast de lesespases, els falangites treien les seves icomençaven a lluitar.
 13. 13. FI

×