Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Suricatos

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Suricatos

  1. 1. OS SURICATOS
  2. 2. NOMES Suricata ou suricato. Tamen chamados “Gatos de rocha” ou “Centinelas do deserto”. Nome científico: Suricata suricatta. É da clase dos mamíferos e pertence a familia das mangostas.
  3. 3. DESCRICiÓN Os machos teñen un peso promedio de 731 g e as femias de 720 g. O corpo e membros destos animais son longos e esbeltos cunha lonxitude do corpo e cabeza de entre 0'25 e 0'35 metros. Están cubertos de pelo e a cor varía xeograficamente. Xeralmente é de cor gris moteado, canela ou marrón con tinte plateado e cunhas franxas curtas paralelas de cor mais escura na espalda.
  4. 4. O TRONCO é longo e delgado . O RABO é delgado e de forma cónica, coa punta negra.
  5. 5. Cabeza O NARIZ apunta a unha lonxitude de 8'5 cm, e ten bigotes. OS OLLOS: teñen manchas negras que lles axudan a desviar a metade do sol; teñen a visión binocular. AS ORELLAS: son pequenas e teñen forma de media lúa.
  6. 6. Teñen catro PATAS con garras que utilizan para escaravellar.
  7. 7. ALIMENTACIÓN O Suricato é principalmente insectívoro pero tamén se alimenta doutras cousas como: lagartos, escorpións, pequenas serpes, arañas, plantas, ovos, larvas, pequenos roedores. Buscan o alimento escaravellando no chan ou debaixo das rochas. Son inmunes ao veleno dos escorpións pero só algúns ao veleno das serpes. Non acumulan graxas.
  8. 8. RELACIÓN Son animais coperativos e dun sistema social complexo. Viven en grupos de membros desde 5 a 50, que consiste nunha parella dominante e os seus fillos que permanecerán no grupo natal ata a idade adulta. Cando a descendencia dos líderes chega á madurez ocupan o seu lugar e axudan á crianza das crías. Os dominantes monopolizan os dereitos de reproduccion. A parella dominante fai valer a súa posición mediante choques de cadeira, marcas de ouriños e, ás veces, con agresións.
  9. 9. REPRODUCIÓN Os suricatos acadan a madurez sexual ao ano e medio de idade e poden ter camadas de entre 1 e 7 crías, sendo 4 o número mais común. Poden reproducirse catro veces ao ano, dependendo da cantidade do alimento. Poden reproducirse durante calquera época do ano aínda que a mellor é a das chuvias, cando o alimento é mais abundante. O embarazo é notable despois das catro semanas, despois da copula. Despois de un período de xestación de 70 días, paren baixo terra, dentro dunha tobo.
  10. 10. HÁBITAT Viven nos desertos e terras de matogueiras.
  11. 11. DISTRIBUCIÓN Sur de África: Botswana, Angola, Namibia, Sudáfrica e no sur de Zimbabwe.
  12. 12. CURIOSIDADES Os suricatos son coñecidos por permanecer en pé nas súas extremidades traseiras, vixiando na pescuda ou para evitar ser sorprendidos polos seus depredadores. Os suricatos tamén son coñecidos polo seu agudo sentido de ulir que utilizan para localizar presas baixo terra. Tamén son uns escavadores excelentes, en 12 horas son capaces de facer mais de 400 buracos buscando comida. Os suricatos volvéronse moi populares despois da súa aparición no cine na película do ´´REY LEÓN´´ como Timón.
  13. 13. Iria González Vidal

×