Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
O PAPORROIBO
NOMES
CIENTÍFICO:
Erithacus rubecula
GALEGO:
paporroibo, paporrubio, pisco
CASTELÁN:
petirrojo europeo
CATALÁN:
Pit-roig,
...
CARACTERÍSTICAS
É un paxaro que pesa uns 16 g e mide uns 13 cm, ten o
corpo cuberto de plumas, de cor laranxa polo peito e...
peteiro
peito
pé
unlla
pata
ollo
lombo
á
cola
ALIMENTACIÓN
O paporrubio é principalmente insectívoro porque a súa
alimentacion básase en eirugas, formigas, larvas, arañ...
REPRODUCIÓN
En Abril, a femia pon entre 5 e 6 ovos blanquecinos con
manchas marróns que incuban durante 13 a 14 días.
HABITAT
Vive en vexetación baixa e frondosa de bosques,
parques, xardíns e sebes.
DISTRIBUCIÓN
Distribúense por toda Europa ata a altura de Escandinavia,
leste e norte de Siberia e norte de África.
OUTROS DATOS INTERESANTES
E un paxaro bastantes sociable.
Ten un canto estriado e trinado durante a época de cría, na
que ...
BIBLIOGRAFIA UTILIZADA
Carlos Caamaño Feijoo
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Paporroibo

583 views

Published on

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Paporroibo

  1. 1. O PAPORROIBO
  2. 2. NOMES CIENTÍFICO: Erithacus rubecula GALEGO: paporroibo, paporrubio, pisco CASTELÁN: petirrojo europeo CATALÁN: Pit-roig, EUSKERA: txantxangorria
  3. 3. CARACTERÍSTICAS É un paxaro que pesa uns 16 g e mide uns 13 cm, ten o corpo cuberto de plumas, de cor laranxa polo peito e gran parte de cara, co abdome craro e o lombo castaño. A cabeza é pequeña e redondeada, con ollos grandes e negros, e un peteiro pequeno e escuro. As patas son delgadas con cinco dedos longos.
  4. 4. peteiro peito pé unlla pata ollo lombo á cola
  5. 5. ALIMENTACIÓN O paporrubio é principalmente insectívoro porque a súa alimentacion básase en eirugas, formigas, larvas, arañas ...
  6. 6. REPRODUCIÓN En Abril, a femia pon entre 5 e 6 ovos blanquecinos con manchas marróns que incuban durante 13 a 14 días.
  7. 7. HABITAT Vive en vexetación baixa e frondosa de bosques, parques, xardíns e sebes.
  8. 8. DISTRIBUCIÓN Distribúense por toda Europa ata a altura de Escandinavia, leste e norte de Siberia e norte de África.
  9. 9. OUTROS DATOS INTERESANTES E un paxaro bastantes sociable. Ten un canto estriado e trinado durante a época de cría, na que xeralmente canta pola noite, ás veces ata moi tarde.
  10. 10. BIBLIOGRAFIA UTILIZADA
  11. 11. Carlos Caamaño Feijoo

×