Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Canguros

931 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Canguros

  1. 1. Os canguros Os canguros
  2. 2. Clase: MammaliaSubclase: MarsupialiaFamilia: Macropodiae
  3. 3. Características- Teñen as extremidades posteriores máis fortes e desenvolvidascas superiores.- Teñen a cola longa e máis ou menos musculada.- Os incisivos centrais superiores e inferiores son moi grandes.- Os dedos segundo e terceiro das patas traseiras están unidospor unha pel común pero coas uñas separadas.-Teñen as súas garras afiadas - As suás crías nacen en estado inmaduro. O segredo do seu salto está nos longos tendóns de aquiles
  4. 4. Actualmente viven en Australia máisde 50 especies de canguros e unhas90 subespecies.Uns habitan no árido deserto eoutros na selva húmida oriental, etodos son herbívoros, agás a rataalmizcleira marsupial que comeinsectos. Rata almizcleira marsupial
  5. 5. Tipos de CANGUROS VERMELLOScanguros → Son os marsupiais máis grandes. Son herbívoros. → A súa poboación varía coas chuvias: en época de seca a poboación redúcese á metade. → Organízanse en grupos liderados por un macho dominante que se aparea con varias femias. → Estes canguros NON poden desprazarse CAMIÑANDO, desprázanse a saltos.Habitat do canguro vermello
  6. 6. CANGURO GRIS ORIENTAL→ Habita no sur e leste de Australia eTasmania→ Parécese moito ao canguro vermello peroé máis pequeno→ O seu peso acada os 66 kg, e mide ata2 m de altura→ Chega ata aos 55 km/h saltando→ A sua pelaxe varia entre gris e marrón Hábitat do canguro gris oriental
  7. 7. CANGURO GRIS OCCIDENTAL·É un dos máis grandes e · Pelaxe áspera que varíaabundantes canguros do entre gris e marrón o seuseu xénero. peito e abdome son de·Os machos chegan a cores máis craras.medir o doble do tamaño ·Atópase no sur dedas femias e poden Australiaavanzar 10 m dun salto. ·Móvese como un coello·O macho adulto alcanza e usa as súas catroentre os 90 e 140 cm de extremidades.alto, a súa cola mideentre 75 e 100 cm ·Maiormente sae de noite para alimentarse de herbas, pastos e árbores pequenos.·Forman grupos de ata15 individuos.·O macho dominante éxeralmente o unico quese reproduce Hábitat do canguro gris occidental
  8. 8. ·Mide de 83 a 107 cm, a súa masa WALLABY DAS ROCHAS DEcorporal é de 4 a 5 Kg. ORELLAS CURTAS·As súas orellas miden menos cametade do longo das súas cabezas,de alí ben o nome de Wallaby dasrochas de orellas curtas.·A cor da súa pel é moi variablepero xeralmente é marrón conalgunhas zonas brancas. ·Nas zonas occidentais son maiormente de cor gris craro e nas orientais marrón escuro ·As súas patas traseiras teñen unha base rugosa, que lles permite un agarre seguro nas superficies rochosas que habita.
  9. 9. C A ·Estas especies son lentas e torpes aoA R andar no soloN BG O ·Deben inclinar o seu corpo cara adianteU R de maneira esaxerada para compensar oR Í seu peso coas grandes e pesadas colas queO C teñen.S O L ·Nas árbores é o contrario, son máis A rápidos que cando andan no solo, son áxiles S e atrevidos·Suxeitanse as polas e aostroncos co seus membrosdianteiros e usan os traseirospara saltar·Estos canguros só poden saltardesde 9 a 18 metros.
  10. 10. WALLABIE DE COLA AGUDA→ Mide máis de un metro de longo (ametade ocúpao a súa cola) e pesa de4 a 8 kg.→ Ten dúas liñas brancas que baixandesde a parte posterior do pescozo,pasa polos ombreiros e rematan baixoos brazos.→ Tamén ten unhas faixas nasmeixelas,aínda que son comúns enoutras especies dewallabies.→A súa cola, como ben di o seunome, remata en punta cun pequenosaínte córneo que mide de 3 a 6milimetros.
  11. 11. CANGURO QUOKKA→ É un pequeno canguro do tamañodun gato.→ É herbivoro→ É nocturno.→ Atópase en algunhas pequenasillas da Costa de AustraliaOccidental→ Existe unha pequena coloniacontinental de canguros Quokka queestan en área protexida Hábitat do canguro Quokka.
  12. 12. A reproduccion dun canguroA súa reproducción é sexual e varíamoito segundo as especies .CANGUROS GRISES:Reproducensé durante todo o ano, peromaiormente as crías nacen no verán. CANGURO VERMELLO: Aparéase e reprodúcese cando as condicions das estacións son favorables para a críaCANGURO QUOKKA:Aparéase despóis do parto, e isto fai que as súascrias se desenvolvan máis tarde.
  13. 13. O nacemento dun canguroEmilio Lumbres Huaracha http://www.youtube.com/watch?v=yvknj5CWlHw
  14. 14. Emilio J. Lumbres Huaracha 2º ESOEmilio Lumbres Huaracha xuño 2012

×