Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

KoppieCopy (hand-out) (Wiebe Albers)

640 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

KoppieCopy (hand-out) (Wiebe Albers)

  1. 1. KoppieCopy KoppieCopy is een mediawijsheid project uitgevoerd door Stichting Nederland Kennisland, DOK, de Waag en Digital Playground. KoppieCopy heeft als doel om jongeren in het VO zich op een aansprekende manier kennis over auteursrecht eigen te laten maken, en zich daar een mening over te vormen. De relevantie van auteursrecht bij het dagelijks (nieuwe) mediagebruik van jongeren staat centraal. Alle informatie over het project en de workshop zijn vrij toegankelijk voor iedereen en staan online op de projectwebsite. Workshop opzet Als leerkracht kunt u ervoor kiezen om het project zelfstandig uit te voeren of met ondersteuning van Digital Playground. Digital Playground verzorgd dan tevens de benodigde apparatuur. Workshop onderdelen 1. De Webwalk over auteursrecht (online tool) – 55 min. 2. Debat – 35 min. 3. Zelf een voorlichtingscampagne maken – 140 min. 4. Presentatie en publicatie onder CC– 20 min. Voor meer informatie over de workshop kunt u terecht op de site van KoppieCopy http://www.koppiecopy.net/ . Begin 2011 zal er een volledig nieuwe site worden opgeleverd. Op deze site staan de volledige workshopbeschrijving met docenten handleiding. Creative Commons & Open Content Tijdens de workshop van KoppieCopy wordt er uitgebreid aandacht besteed aan Creative Commons licenties. Met Creative Commons kunnen auteurs eenvoudig aangeven welke auteursrechtelijke voorwaarden zij meegeven aan hun werk. Contentgebruikers (leerlingen) kunnen aan de hand van pictogrammen direct zien welke vrijheden zij als gebruiker van het werk krijgen. De verzamelnaam voor werk dat zonder toestemming van de maker verspreid of bewerkt kan worden is open content. Er zijn online tal van muziek-, foto- en filmsites waar open content te vinden is. Op deze manier wordt op een slimme manier gebruikgemaakt van de ruimte die het (ingewikkelde) auteursrecht biedt en kunnen leerlingen zich vrijer en creatiever bewegen op het internet.
  2. 2. Seminar Speciaal voor leerkrachten en mediacoaches wordt er begin maart 2011 een seminar georganiseerd om binnen het onderwijs ‘mediawijs’ aandacht aan auteursrecht te kunnen schenken. Tijdens het seminar wordt ook het zelfstudiepakket van KoppieCopy gepresenteerd. Door u in te schrijven voor de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de exacte datum van het seminar en de ontwikkelingen van KoppieCopy. Interessante links  Website KoppieCopy http://www.koppiecopy.net/  Informatie over Creative Commons http://creativecommons.nl http://creativecommons.org  Link naar gratis download van het boek Remix van Lawrence Lessig. http://www.archive.org/details/LawrenceLessigRemix  Open Content (met Creative Commons licenties) http://ccmixter.org (muziek) http://www.flickr.com/creativecommons/ (foto’s) http://www.openbeelden.nl (film)  Remix (kunst) http://www.oliverlaric.com (remix kunstenaar) http://luckymedia.nl (satire) KoppieCopy is een initiatief van:

×