Soalan spot khsr

572 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
572
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Soalan spot khsr

  1. 1. Jawab 5 dari 6 soalan .1. 1.7 Tanaman Hiasan(c) PenanamanAras 1 : -Mengenal dan memilih bekas tanaman. -Mmenyediakan bekas penanaman -Menyediakan medium penanaman -Mengubah anak benih dalam bekasAras 2 : Menyediakan bekas penanaman tanaman hiasanPernyataan di atas adalah sebahagian daripada sukatan pelajaran KH tahun 4.Bincangkan bagaimanakah anda menghasilkan teori dan sumbet pengajaran sertalangkah2 yang terkandung dalam pendekatan objektivisma dan pendekatanpengajaran secara kontekstual. (20 markah)2. Kaedah pengajaran yang berfokuskan aktiviti pembelajaran mestilahberpusatkan murid, merentas pelbagai cabang disiplin dan menyatupadukanisu2kehidupan sebenar.Jelaskan maksud strategi pembelajaran berpusatkan murid dan bincangkanbagaimana kaedah projek dapat diaplikasikan dalam mata pelajaran KH sertaberikan contoh yang bersesuaian. (20 markah)
  2. 2. 3. Tajuk 1.4 Elektrik & Elektronik(a) Penghasilan projek elektrik Aras 1 : -Mengenal nama, fungsi dan simbol -Mengenalpasti alatan tangan -Membuat penyambunagn litar -Mengenal pasti litar siri dan litar selari -Membezakan di antara litar siri dan litar selari.Pernyataan dia atas adalah sebahagian daripada sukatan pelajaran KH tahun 4.Bincangkan langkah2 perlaksanaan pengajaran makro dengan menggunakansemua kemahiran dari aspek berikut : 1. Perancangan pengajaran 2. Perlaksanaan pengajaran (20 markah) 3.4. Lawatan merupakan salah 1 kaedah pembelajaran yang mendedahkanmurid dengan persekitaran yang sebenar berkaitan dengan apa yang dipelajaridi bilik darjah.a) Huraikan kriteria dalam memilih kaedah ini (10 markah)b) Jelaskan langkah2 perlu diambil bagi melicinkan sesi lawatan dan berikankebaikan kaedah ini. (10 markah)
  3. 3. 5. a) Huraikan 5 kesan teknik simulasi bagi kaedah pengajaran pemusatan muriddengan kesan teknik bercerita bagi kaedah pengajaran pemusatan guru kepadamurid. (10 markah)b) Bagaimanakah anda hendak memastikan bahan yang diperolehi dari sumberinternet itu merupakan maklumat yang sah dan sesuai digunakan untuk proses p&p.Bincangkan 5 ciri2 umum pengesahan sumber internet. (10 markah)6. a) Melalui kaedah pembelajaran berdasarkan projek, terangkan bagaimanaseorang guru boleh merangka kerja bagi menghasilkan satu e-ABM. (10 markah)b) Salah satu kaedah dan teknik dalam pembelajaran berpusatkan murid ialahperbincangan / pembelajaran aktif.Huraikan 2 bentuk perbincangan yang terdapat dalam pembelajaran tersebut.( 10 markah)

×