Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Pregària dia mundial medi ambient

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 22 Ad

More Related Content

Similar to Pregària dia mundial medi ambient (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Advertisement

Pregària dia mundial medi ambient

 1. 1. 5 juny Dia Mundial del Medi Ambient Establert per l’Assemblea General del les Nacions Unides des de 1973 OBJECTIUS: - Motivar les persones per tal que esdevinguin agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu. - Promoure la importància de les comunitats en el canvi d’actitud envers temes ambientals. - Fomentar la cooperació per tal que el medi ambient sigui sostenible per garantir que totes les nacions i persones gaudeixin d’un futur més pròsper i segur.
 2. 2. LEMA 2015:
 3. 3. - Menys del 3% de l’aigua mundial és potable, de la qual el 2,5% està congelada als pols, per la qual cosa la humanitat només disposa d’un 0,5% per a totes les seves necessitats.
 4. 4. - L’ésser humà està contaminant més ràpidament del que la natura pot reciclar i purificar l’aigua de rius i llacs.
 5. 5. - Més de 1000 milions de persones no tenen accés a l’aigua potable.
 6. 6. - L'ús excessiu de l’aigua contribueix a augmentar l’estrès d’aigua mundial.
 7. 7. - L’aigua és gratuïta però les infraestructures necessàries per distribuir-la són cares.
 8. 8. - L’ús de l’energia en els països de la OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, formada per 34 països) continuarà creixent al 2020 un 35%.
 9. 9. - Les llars consumeixen el 29 % de l’energia mundial i com a conseqüència , produeixen un 21% de les emissions de CO2.
 10. 10. - 1,3 mil milions de tones d'aliments es malgasten cada any. Alhora, gairebé mil milions de persones es troben en desnutrició i altres mil milions famolenques.
 11. 11. • L'excés de consum és perjudicial per a la salut i per al medi ambient. 1,5 mil milions de persones al món pateixen sobrepès o obesitat.
 12. 12. La degradació de la terra, la pèrdua de fertilitat de la terra, l'ús no sostenible de l'aigua, l'excés de pesca i la degradació marina estan tots acabant amb la capacitat dels recursos naturals de proporcionar aliment.
 13. 13. El sector alimentari és responsable d’un 30% del consum d'energia total del món i produeix al voltant del 22% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
 14. 14. Somiar és el primer pas per aconseguir el “Futur que volem”. Imagina el que 7 milions de somnis poden aconseguir si es fan realitat! Tot comença amb una acció individual que s’uneix a una veu col·lectiva...i que es transforma en un impacte exponencial!
 15. 15. No deixis de somiar! Imagina durant uns minuts quina podria ser la teva acció individual que contribuís a un consum moderat d’aigua d’energia d’aliments
 16. 16. Señor, nuestra tierra es sólo un astro pequeño, perdido en la inmensidad del universo. Tarea nuestra es hacer de ella un planeta donde no vivamos atormentados por las guerras, ni torturados por el hambre y el terror, ni desgarrados y divididos por ideologías, razas o color de la piel Danos acierto y valentía Para poner desde hoy manos a la obra Con el fin de que nuestros hijos Y los hijos de nuestros hijos Puedan un día llamarse con orgullo hombres. (La rezan los creyentes en las Asambleas de la ONU)

×