Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2013 10 10 ebu

376 views

Published on

izovator / EBU Cross Care Cafe 10 oktober 2013

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

2013 10 10 ebu

 1. 1. 600 jaar welzijnszorg in hartje Utrecht
 2. 2. Het ontwikkelen van het horecaconcept: een lange zoektocht 2007: Diakonessenhuis kookte
 3. 3. Het horecaconcept: een lange zoektocht • 2007/2008: voorbereiden renovatie • 2007: strategisch plan: niet alleen verzorgings- en verpleeghuis, maar ook een huis voor de wijk • 2008: start aanvraag horecavergunning • 2008: start Albron • 2009: start renovatie
 4. 4. Het horecaconcept: een lange zoektocht 2011: Albron stopt, we koken zelf 2011: HUIS IN DE WIJK
 5. 5. BEHOUDEN EN BEHOEDEN VAN AUTONOMIE 2013:HUIS VAN WIJK 2011:HUIS IN DEDE WIJK SOCIALE CONTACTEN EN GESTRUCTUREERDE AFWISSELING PASSENDE LEVENSWIJZE EN LEVENSHOUDING REDUCEREN EN ACCEPTEREN ANTICIPEREN BIEDEN VAN VEILIGHEID
 6. 6. BEHOUDEN EN BEHOEDEN VAN AUTONOMIE - Informatie, bemiddeling en ondersteuning in De Smederij - Dagopvang als het thuis (even) niet meer gaat - Flexibel en tijdelijk wonen in een zorghotel - “Verzorgd wonen” in serviceappartementen - “Beschermd wonen” kleinschalige groepswonen - Huiscode naleven die vertrouwd geaccepteerd thuis voelen bevordert  Gastvrijheid  onze kernwaarden uitgewerkt - Delen van ervaring – life events Informatie & advies Geestelijke ondersteuning Praten – lezen – zwijgen – discussie Accepteren Overlijden Rouwverwerking ZELFBESCHIKKING - In&Doe voor kleinschalige groepswoningen - Uit&Doe voor binnenstadbewoners - Vrijwilligerswerk - Ontmoeten, eten en vieren in Brasserie en zalen SOCIALE CONTACTEN EN GESTRUCTUREERDE AFWISSELING - Fitheid – Bewegen - Hulpmiddelen (schoeisel, bril, gebit, gehoor, figuur, etc.) - Aanraken – massages – lichttherapie - Schoonheid en uiterlijke verzorging - Voeding – dieet – gewicht (gezond, gebalanceerd) - Kleding - Tai chi – Yoga – Meditatie PASSENDE LEVENSWIJZE EN LEVENSHOUDING REDUCEREN EN ACCEPTEREN ANTICIPEREN BIEDEN VAN VEILIGHEID
 7. 7. Het horecaconcept: een lange zoektocht • Omgevingsvergunning en horecavergunning • Btw-administratie opgezet binnen stichting MAAR: • Visie op eten ontbrak • Politieke ontwikkeling zet budget ouderenzorg onder druk • Voedingsconcept is te duur; er moet geld bij • Zorg-Ondernemen is moeilijk • Hoe proef ik het ‘Bartholomeus Gasthuis op mijn bord?’
 8. 8. Verrassend, Verfrissend, Verleden • Vroeger bepaalde de natuur wat er op tafel stond; koken met het seizoen • Vergeten gerechten in een hedendaagse jas • Dicht bij huis, zoveel mogelijk vers • Wat de pot schaft; voor (alle soorten) bewoners en bezoekers hetzelfde (weinig derf, meer kwaliteit) • Behouden van smaak, kleur en vitaminen • Beperkt zoutgebruik • Afwisselen van texturen zover kaakspieren en het gebit dat toelaten • 600 jaar historie, ook op het bord Eten is beleven
 9. 9. 4 cycli: lente, zomer, herfst, winter + vegetarisch + Bartholomaeï maandmenu
 10. 10. Samen de maaltijd bereiden
 11. 11. Rondleidingen Zalen & banquetting
 12. 12. sociaal ondernemen
 13. 13. Meer dan 600 jaar geborgenheid

×