Bedrijfsleven verstuurt naar schatting 600 miljoen e facturen per jaar

343 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
343
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bedrijfsleven verstuurt naar schatting 600 miljoen e facturen per jaar

 1. 1. Bedrijfsleven verstuurt naar schatting 600 miljoen e-facturen per jaar
 2. 2. E-factureren 2012De meerderheid van het bedrijfsleven geeft in 2012 devoorkeur aan het elektronisch afhandelen van facturen, inplaats van het originele papieren factuur.Het Nederlandse bedrijfsleven geeft aan eind 2012 meerdan helft van alle consumenten en zakelijke facturenelektronisch te verzenden.Bij een voorzichtige schatting worden in 2012 circa 600miljoen facturen niet meer op papier gedrukt.
 3. 3. Met dit volume aan e-factureren bespaart hetNederlandse bedrijfsleven nu al ongemerkt miljardenper jaar.Zo bedraagt de besparing al minimaal € 1,65 aanverzend-, materiaal- en handelingskosten voor elkefactuur die elektronisch wordt verstuurd. Voor zakelijkefacturen is de besparing per e-factuur nog veel groter.De besparing wordt gerealiseerd over de volle breedtevan het Nederlands bedrijfsleven.
 4. 4. Potentie van e-factureren nog grotendeels onbenut• 62% van de ondernemingen gebruikt PDF en e-mailvoor e-factureren.Deze minder geavanceerde vorm belemmert echter hetgemakkelijk verwerken en inboeken van factuurinformatiein het boekhoudpakket van de factuurontvanger.• 32% procent van de grotere bedrijven wil wel op eengeavanceerde manier inkoopfacturen verwerken, maardoet dat niet om hun boekhoudsoftware daar niet(eenvoudig) geschikt voor is.
 5. 5. • 21% van de ondernemingen is in de veronderstelling datgeavanceerde methoden van gegevensuitwisseling duuren moeilijk te implementeren zijn.Eenzelfde percentage voelt zich niet verplicht om de oudevertrouwde e-mail en PDF te verlaten.
 6. 6. Opmerkelijke bevindingen elektronisch factureren• Ondernemingen blijven onzeker over welke eisen deBelastingdienst aan e-facturen stelt.• 67% van de bedrijven verwacht medio 2013elektronische facturen te versturen• Bij kleine bedrijven bestaat 60%-80% van de facturen aluit e-facturen.
 7. 7. • Het gebrek aan acceptatie van de e-factuur door de klantwordt als belangrijkste barrière genoemd om te beginnenmet e-factureren.• Tegelijkertijd blijkt dat bedrijven er aan gewend zijngeraakt om e-facturen te ontvangen of op te moetenhalen: de adoptie komt steeds vaker organisch (‘vanzelf’)tot stand.
 8. 8. Digitale factuurverwerking biedt het bedrijfslevennaast kostenbesparing veel extra voordelen zoals:• Snellere verwerking van in-en uitgaande facturen.• Voldoen aan internationale wetgeving• Milieuvriendelijk• Koppeling met financiële applicatie
 9. 9. Efficiënte factuurverwerking met ELO DocXtractorELO DocXtractor bevat krachtige functies voor eenintelligente verwerking van inkomende facturen in een ERP-omgeving.Wanneer de documenten zijn gescand, wordt de volledigeinhoud onmiddellijk in het relevante verwerkingsprocesopgenomen.
 10. 10. ELO DocXtractorWilt u meer weten over de mogelijkheden van digitalefactuurverwerking binnen uw bedrijf?Download dan hier de ELO DoXtractor brochure voor meerinformatie. http://www.ilane.nl/brochure-elo-docxtractor
 11. 11. iLane B.V.Rietveldenweg 545222 AS s-HertogenboschTel: +31 73 6232935Fax: +31 73 6232936E-mail: elo@ilane.nlInternet: www.ilane.nlFacebook: www.facebook.com/ilanebvTwitter: www.twitter.com/ilanebv

×