Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Пет совети за успешни претприемачи

1,038 views

Published on

Како да бидеш успешен претприемач, што треба, а што не треба да правиш...

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Пет совети за успешни претприемачи

  1. 1. 5 entrepreneurial do’s and don’ts<br />ПET COВЕТИ ЗА УСПЕШНИ ПРЕТПРИЕМАЧИ<br />
  2. 2. Дали би го работел истото што го работиш сега да не беше платен за тоа?<br />“Money follows passion, not the other way around… Start by doing what you love, as well as you can, and money will follow…”<br />- The Startup Daily<br />
  3. 3. Не прифаќај компромиси кога се работи за оној дел од визијата што навистина ти е важен. Компромисот води кон медиокритет, здодевност!<br />2. Биди Непромислен!<br />
  4. 4. 3. Не ги занемарувај ситните нешта...<br />Важните можности не секогаш доаѓаат во големи пакувања. Напротив, понекогаш се претставени како незначајни мисли или појави кои лесно може да се пропуштат. <br />СИТЕ ГОЛЕМИ НЕШТА ИМААТ МАЛИ ПОЧЕТОЦИ!<br />
  5. 5. Љубопитноста ќе те однесе подалеку од брилијантноста. Интелектуалната љубопитност повеќе од надоместува за недостатокот на брилијантност. Љубопитните луѓе имаат можност да научат нешто ново што ќе им помогне во нивната работа секаде каде што ќе погледнат или со било кого и да разговараат.<br />4.Биди љуб питен!<br />
  6. 6. 5. Фокусирај се на својот животен план пред да се фокусираш на бизнисот!<br />Соочи се со фактот дека бизнисот може да пропадне и да умре, а ти ќе мора да бидеш подготвен за нови претприемнички потфати! Затоа, немој премногу да се идентификуваш со твојата мала фирма!<br />

×