Presentació i14esod20vsg

258 views

Published on

Cazas de combat

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
258
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació i14esod20vsg

 1. 1. Portada Aeronaus de combat
 2. 2. En aquest seguit de diapositives parlaré principalment sobre els avions de caça coneguts també amb el nom de “caza”. Parlaré d’alguns dels models més avançats dels segle XXI i de les seves característiques, també parlaré sobre la seva estructura i també com han avançat amb els anys.
 3. 3. Índex <ul><li>PUNT 1 / Qué són? </li></ul><ul><li>PUNT 2 / Característiques i utilitats </li></ul><ul><li>PUNT 3 / Model Eurofighter Typhoon </li></ul><ul><li>PUNT 4 / Sistemes de l’ Eurofighter </li></ul><ul><li>PUNT 5 / Característiques generals de l’Eurofighter </li></ul><ul><li>PUNT 6 / Exportacions del model </li></ul><ul><li>PUNT 7 / Estructura dels cazas </li></ul>
 4. 4. PUNT 1 / Qué són? Els cazas són aeronaus militars disenyades especialment per al combat militar aeri, que han anat evolucionant amb el temps. Dins d’aquest àmbit hi podrem trobar diversos models i característiques.
 5. 5. PUNT 2 / Característiques i utilitats <ul><li>Hi han moltes característiques dels cazas peró les més importants i imprescindibles d’aquestes aeronaus són les següents: </li></ul><ul><li>Aquestes aeronaus han de tenir un tamany reduit per tal de millorar la maniobrabilitat aérea. </li></ul>
 6. 6. -Han d’estar formades per materials molt poc pesants perque aquestes aeronaus puguin aconseguir altes velocitats i també perqué es pugui reduir el consum de combustible. Aquests materials amb els que es fabriquen aquestes aeronaus són anomenats materials aeroespacials.
 7. 7. -També disposen de diversos radars per localitzar elements diversos, ja siguin objectius, o altres aeronaus. -La cúpula on està situat el pilot està feta per tal de millorar la vista del pilot i evitar els angles morts.
 8. 8. Aquests tipus d’aeronaus també estàn dotats d’un tipus d’armament molt avançat.
 9. 9. Aquesta aeronau militar es un caza polivalent d’una gran maniobrabilitat propulsat per dos motors besons fabricat per el consorci Eurofighter (Alemania, Italia, Regne Unit i Espanya). Va ser construit amb el propòsit de substituir les aeronaus que s’han quedat endarrerides en tecnologia i armament. Aquesta aeronau també té moltes parts d’altres cazas com per exemple la cua i els motors. El Eurofighter es l’únic caza que ha sigut fabricat per línies de montatge diferents, ja que cada país del consorci n’ha fabricat una part del caza: PUNT 3 /Model Eurofighter Typhoon
 10. 11. <ul><li>Italia </li></ul><ul><li>Ala esquerra. </li></ul><ul><li>-Sistemes d’atac externs. </li></ul><ul><li>-Seccions del fuselatge. </li></ul><ul><li>-Superfícies de la aeronau. </li></ul><ul><li>Regne Unit </li></ul><ul><li>-Fuselatge frontal </li></ul><ul><li>-Pabelló </li></ul><ul><li>-Seccions del fuselatge </li></ul><ul><li>-Sistemes d’atac interns. </li></ul><ul><li>-Ales dorsals </li></ul>
 11. 12. Alemanya -Fuselatge central. -Superfícies de la aeronau. Espanya -Ala dreta. -Superfícies de la aeronau. Imatge corresponent al consorci de l’Eurofighter.
 12. 13. PUNT 4 / Sistemes de l’Eurofighter Com tota aeronau moderna, l’Eurofighter està dotat de diversos sistemes: -FCS: es un sistema que s’encarrega de controlar les maniobres de l’avió i també de subsistemes menors.
 13. 14. -Radar ECR 90: Permet identificar objectius a més de 150 KM, amb capacitat de recerca. -DASS: és un sistema de detecció i resposta davant d’amenaces. El sistema avisa d’activitat perillosa i activa automàticament les mesures corresponents.
 14. 15. PUNT 5 / Característiques generals de l’Eurofighter Tripulació : 1 pilot (2 en els entrenaments) Longitud: 15,96 m Alçada: 5,28 m Superfície de les alas: 50 m quadrats Pes normal: 11.000 Kg Pes carregat: 15.500 Kg Velocitat màxima operativa: 2.450 Km/h
 15. 16. Motors Ventilador d’un dels motors
 16. 19. PUNT 5 / Exportacions del model Pincipals compradors del model Grècia Àustria Aràbia Saudí Altres països no europeus que estàn interesats com Japó.
 17. 20. Unitats del model que s’han exportat: -Grecia va comprar 60 unitats de l’Eurofighter per substituir la seva línia de defensa aérea. -Austria va encarregar 18 unitats de l’Eurofighter incluint l’entrenament de pilots, logística, manteniment i simulador. -Aràbia Saudí va adquirir 72 unitats de l’Eurofighter per equipar la Reial Força Aèrea Saudí. -També hi han diversos països que estàn interesats en la compra d’aquesta aeronau com per exemple el Japó, Corea del sud, Dinamarca, Noruega, Turquía, Chile i Pakistán.

×