Quiz on agrarian land reform program

2,895 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,895
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
101
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Quiz on agrarian land reform program

  1. 1. Quiz on Agrarian Land Reform Program
  2. 2. What was the first law on crop sharingwhich legalized the 50-50 share betweenlandlord and tenant with corresponding support to tenants protecting them against abuses of landlords? Ans: RA 4054 or the Rice Tenancy Law
  3. 3. What was enacted to establish security of tenure between landlord and tenant. It prohibited the common practice? Ans: Commonwealth Act No. 608
  4. 4. How many percent of the harvest will go to the person who shouldered theexpenses for planting, harvesting and forthe work animals in Republic Act No. 34? Ans: 70%
  5. 5. Who negotiated for the purchase of8,000 hectares of lands in Batangas owned by the Ayala-Zobel family? Ans: President Roxas
  6. 6. What was the executive that says that Land Settlement DevelopmentCorporation (LASEDECO) was established to accelerate and expand the peasantresettlement program of the government? Ans: Executive Order No. 355
  7. 7. What was the program which sought improvement in land tenure andguaranteed the expropriation of all tenanted landed estates? Ans: R.A. No. 1400 (1955) : Land Reform Act or known as “Land to the Landless”
  8. 8. Who is the president that was no legislation passed in his term but hecontinued to implement the land reform programs of President Magsaysay? Ans: Carlos P. Garcia
  9. 9. Who considered the “Father of Agrarian Reform”? Ans: President Diosdado Macapagal
  10. 10. What was considered the mostcomprehensive piece of legislation ever enacted in the Philippines? Ans: RA No. 3844

×