Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Agenda Intensieve Training Sociale Media Overheid 29 november 2012

893 views

Published on

Social media is een uitstekend platform voor de overheid om beter te weten waar de burger mee bezig is en waar de burger van wakker ligt.

Én dit medium is uitermate geschikt voor het mede realiseren van communicatiedoelstellingen als:

- Verbeteren van het contact met burger
- Versterking van de sociale cohesie
- Bevorderen van burgerparticipatie
- Verbeteren van citymarketing

Doel van de intensieve training social media overheid is om deelnemers:
- Een begin te maken met het opstellen van het social media plan van hun overheidsinstelling.

- Te informeren, te inspireren met goede voorbeelden van social media projecten van de locale overheid.

- Concrete handvatten en tips&tricks te bieden om zelf in hun organisatie aan de slag te gaan met sociale media projecten.

- Kennis- en ervaringsuitwisseling met andere deelnemende locale overheidsinstellingen

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Agenda Intensieve Training Sociale Media Overheid 29 november 2012

  1. 1. Intensieve Training Social Media MarketingSocial Media voor Gemeenten Met 2 praktijkpresentaties van Social Media Managers van Beiden genomineerd GaljaardDag Logeion November 2011 Donderdag 29 november 2012, Utrecht Een Training Die Een Stap Verder Gaat  De 13 Stappen van het Social Media Plan.  ...en hoe stel je het op.  Hoe op de hoogte blijven over wat er geschreven wordt over de gemeente en wat er gebeurt in de gemeente.  Intern Beleid en Richtlijnen voor medewerkers.  Efficiënte en effectieve inzet social media instrumenten.Inhoud Interactieve & Praktische Cursusdag  Goede en minder goede praktijkvoorbeelden  Online Community Management: Opbouwen en onderhouden betrokkenheid en bereik
  2. 2. Het maken van afspraken, het kopen van toegangsbewijzen voor theater, film en vervoer, het regelenvan bankzaken, het organiseren van feestjes, het kopen van schoenen, het aangaan en verbreken vanrelaties, belasting betalen, het vinden van vrienden, al dit alles doen burgers tegenwoordig gewoononline via hun computer of mobiel. De burger verwacht van een gemeente of andereoverheidsinstelling dezelfde communicatieve en ‘informatielogistieke’ mogelijkheden.Social media is een uitstekend platform voor de overheid om beter te weten waar de burger mee bezigis, waar de burger van wakker ligt, wat er over de gemeente geschreven wordt, wat er gebeurt in degemeente. Én dit medium is uitermate geschikt voor het mede realiseren vancommunicatiedoelstellingen als: Monitoren van discussies in sociale media Verbeteren contact met de burger Bevorderen van burgerparticipatie Verbeteren van citymarketingDoel van de training is om deelnemers: Een begin te maken met het opstellen van het social media plan voor iedere gemeente. De burger is er klaar voor: Te informeren, te inspireren met goede voorbeelden van social media projecten van de  Nederland telt 11,5 miljoen locale overheid. unieke gebruikers van social media (Comscore Weten hoe discussies te volgen in de sociale Media maart 2011) media.  Facebook groeide afgelopen jaar 76 procent Concrete handvatten en tips&tricks te bieden om naar 6,6 miljoen zelf in hun organisatie aan de slag te gaan met bezoekers. sociale media projecten.  Twitter groeide naar 3 Kennis- en ervaringsuitwisseling met andere miljoen bezoekers ( 70 deelnemende gemeenten. procent meer dan vorig jaar)  We hebben meer dan 3,3Voor wie is deze intensieve training? miljoen smartphones en Communicatiemedewerkers en -adviseurs, 750.000 iPads in 2010 beleidsadviseurs, webredacteuren, projectleiders van (Bron: GfK) de griffie, het KCC of de bestuursdienst van gemeenten.
  3. 3. Het gebruik van sociale netwerksites door gemeenten en andere overheidsinstellenen kan verschillende afdelingen de organisatieprocessen beïnvloeden. En dit is voor elk project anders. - Een co-creatieproject voor het opstellen van een cultuurnota is een ad-hoc project met een tijdelijk team dat geen grote impact heeft op de organisatieprocessen, - Maar als het KCC overgaat tot de communicatie via social media zal dit process uitgebreid moeten worden beschreven (vastleggen taken, center of excellence, response model, triace process, social media monitor, content calendar etc). In deze training bespreken we de verschillende typen projecten en de impact op de organisatie.Tijdens deze cursusdag krijg je praktische handvatten en tips over: Hoe je management commitment krijgt en de organisatie en collega´s informeert en betrekt bij het opstellen en uitvoeren van het social media plan. Richtlijnen voor het gebruik van sociale media. Hoe discussies te volgen. Hoe je social media inbedt in je communicatiestrategie Ervaringen eerdere Hoe je via social media de communicatie met je deelnemers: doelgroep stimuleert (qua bereik en interactie). Hoe je de dienstverlening verbetert met social media “Veel diepte en tips voor het maken van het social media plan”Wat leer je tijdens deze intensieve training sociale - Jeff Evertse. Web Mastermedia voor gemeenten? Gemeente Bergen op Zoom We geven voorbeelden van succesvolle social media projecten (co-creatie projecten voor cultuurplannen, “Kleine Groep. Veel interactie.” co-creatie projecten voor “de gemeente van - Mark Blokker. Web Master morgen”, de inzet van social media bij Gemeente Hillegom infrastructuurprojecten, etc) met de inzet van Twitter, Facebook, Hyves, Linkedin, Ning etc., en “Goed totaalbeeld van het thema. minder succesvolle cases (ongeleide twitterende Goed presentaties gemeenteambtenaren en bestuurders). ervaringsdeskundigen” - Christa Hagemeijer We geven handvatten om de discussies die nu Communicatie Gemeente Hillegom plaatsvinden over je organisatie op het sociale web te volgen, hoe een dialoog te beginnen met burgers, “Heldere toelichtingen. Goede hoe het bereik met social media te vergoten en hoe betrokkenheid van de groep” burgerparticipatie te faciliteren. We stellen samen - Etienne Hesen. Raadsgriffier jullie social media plan op Gemeente Arnhem We delen een groot aantal social media (Google Alerts, Google Reader, Google Analytics, Twitter, Facebook, Linkedin, Ning, Hyves etc) tips & tricks.
  4. 4. Agenda Donderdag 29 november 2012, Utrecht: Sociale Media & Interne Organisatorische Gevolgen en Processen 9.30 – 11.00 Korte interactieve presentatie gevolgd door workshop De Invloed van Sociale media op uw Interne Communicatiebeleid  Welke invloed heeft social media op de burgers? Hoe gaan zij ermee om? En wat vraagt dit van je organisatie?  De 13 stappen van het social media plan (stap 1-6)  Tips & Tricks hoe relevante nieuwsberichten te monitoren, filteren en deze te verspreiden 11.00 – 11.15 Koffie- en theepauze 11.15 – 12.00 Workshop Na een inleiding gaat u in groepjes van max. 4 personen aan een praktisch voorbeeld werken van het marketing plan van een co-creatie (burger participatie) project met daarbij de brede inzet van social media obv de geleerde fasen 1-6. U wisselt ervaringen en gedachten uit met u mede groepsgenoten en kunt op deze wijze uw eigen situatie toetsen en verbeteren. Aan de hand van de eindconclusies per groep en met voorbeelden van succescases reikt Herwin concrete handvatten aan voor een succesvolle strategie en hoe deze in een plan van aanpak voor uw eigen organisatie omgezet kan worden Uw hoofddocent: Herwin Wevers, Sociale Media Docent, Specialist en Oprichter, WebBoomm Tijdens zijn 15-jarige loopbaan, na afronding van de universiteit, heeft Herwin Wevers als marketing- en communicatie manager bij en met diverse profit en non-profit organisaties gewerkt. In 2008 richtte hij zijn sociale media organisatie op en adviseert en traint hij dagelijks hoe pofit en non-profit organisaties meer uit sociale media kunnen halen en hoe ze effectief sociale media kunnen inzetten en inbedden in hun organisatie. WebBoomm.com/nl Herwin heeft een uitstekende gemiddelde beoordeling van een 4.7 (op de schaal van 1 tot 5) voor van eerder gegeven sociale media cursussen aan overheid en profit-sector. 12.00 – 13.00 Lunch 13.00 – 14.00 Interactieve Praktijkpresentatie Sociale Media Integratie bij Project Hovenring de Gemeente Eindhoven, genomineerd Galjaard Dag 2011  Wat zijn de leerervaringen met de succesvolle en minder succesvolle sociale media implementaties  Tips mbt de implicaties van de verschillende sociale media projecten op de organisatieprocessen. En praktische tools hoe je meer commitment kunt creëren bij de verschillende afdelingen. Carin Springelkamp, Communicatie Adviseur Social Media, Gemeente Eindhoven
  5. 5. 14.00 – 15.00 De Andere Stappen Van Het Social Media Plan De Invloed van Sociale media op uw Interne Communicatiebeleid  De 13 stappen van het social media plan (stap 7-13)  Tips & Tricks Social Media Monitoring en Analyse  Tips & Tricks Twitter en Facebook  Social Media Richtlijnen Herwin Wevers, Sociale Media Docent 15.00 – 16.00 Social Media Praktijkcase Presentatie van het succesvolleSocial Media Praktijkcase Picknick Kromme Rijn Tijdens deze interactive praktijkcase wordt ingegaan op het behalen van de doelstelling: goede vormen om gebiedsprocessen/samenwerkingsprocessen te verbeteren met ondersteuning van virtuele dialogen en cocreatie en met minder overheidsgeld, meer inzet van sociaal kapitaal en marktkapitaal. Alsmede worden de succes- en faalfactoren van het project behandeld en besproken. Eline van de Veen, directeur Streekhuis Kromme Rijn (genomineerd Galjaard Dag) 16.00 – 16.30 Opdracht: Social Media Plan Presentatie Aan het einde van de training krijg je de facultatieve opdracht mee om in de weken volgend op de training binnen je organisatie een social media plan op te stellen volgens het besproken stappenplan. Na drie-zes weken kun je dit plan in een gratis 1-op-1 consultancy sessie via een webinar aan WebBoomm presenteren waarbij het plan vanuit diverse invalshoeken (oa op platformkeuze, content-, community-, interactie- en valuemanagement) wordt voorzien van advies voor de verdere uitwerking en implementatie. 16.30 Eindconclusie en afsluiting door uw hoofddocent Opleidingscertificaat: Na afloop van de opleiding ontvangt u een getekend certificaat. Een waardevolle aanvulling op uw CV.Bovendien! Hoofddocent Herwin Wevers biedt aan alle deelnemers de extra service om:Tot een half jaar na de cursus onbeperkt GRATIS online of offline advies in te Speciaal Registratieformuliewinnen en feedback te vragen.
  6. 6. LinkedIn GroepsledenGraag de volgende gegevens invullen. U kunt het formulier scannen en emailen naar:caroline@webboomm.com of faxen naar: 084 8366894Organisatie…………………………………… Naam Deelnemer ……………………………………Email……………………………………...........Telefoon:……..………………….…………..….……Bespaar € 150,- bij boeken vóór 20 october met GRATIS 1-op-1 Consultancy SessieBij inschrijving van een 2e deelnemer, EXTRA 20% KORTING op die inschrijving. Prijs excl. LinkedIN korting BTW (max. 15 Prijs excl. BTW deelnemers) (bij boeken vóór 29 okt)Training – donderdag 29 november 2012 Utrecht 499,- 449,-1-op-1 consultancy sessie van één uur (facultatief) via 100,- Gratiseen webinar met WebBoomm over het door de cursistopgestelde social media planTot een half jaar na de cursus onbeperkt GRATIS Gratis Gratisadvies Totaal Prijs 599,- 449,- (s.v.p.aankruisen welke optie van toepassing is)Geautoriseerd door (naam)……………………………….Datum……………………………………………Handtekening……………………………………………………………………………………………………De investering voldoe ik /voldoen wij na ontvangst van de factuur.Op alle verbintenissen met ons zijn onze algemene voorwaarden van toepassing zoals online vermeld ophttp://webboomm.com/Terms-and-Conditions-for-Training-Services-WebBoomm.pdf

×