Het SchoolHart!                            Extern!gericht!!                  ...
SCHOOLHART!       Van s   IST / SOLL!                 truis              naar   ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

School hart

1,005 views

Published on

Scholen moeten werken aan hun identiteit, het hart van hun bestaan. Het hart pompt energie in de vitale delen van het school systeem. Het is de ziel van de school, een bron van levenskracht. De motor die ervoor zorgt dat de school de goede dingen blijft doen. Het hart staat ook voor passie, liefde. De docenten en leerlingen zijn het kloppend hart van de school. Zonder hart bloedt de school dood en ervaart de omgeving een koude, kille school. Met als gevolg dat er geen nieuwe leerlingen zich inschrijven. Het schoolhart is een model dat gebruikt kan worden bij het positioneren van de school als merk. De randvoorwaarde is natuurlijk dat de onderwijskwaliteit een ruim voldoende scoort bij de onderwijsinspectie en dat de basis dus in orde is.

Als school denk je eerst na over je schoolhart, je identiteit alvorens je tot actie komt middels een activatieplan, maak daarbij ook een onderscheid tussen de huidige situatie (‘ist’) en de toekomstige, gewenste situatie (‘soll’).

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,005
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

School hart

 1. 1. Het SchoolHart! Extern!gericht!! 1.  concurren-eomgeving2!"Hoe"posi)oneren"andere"scholen"zich" in"de"omgeving"en"welke"associa)es"hebben"leerlingen,"ouders," buurtbewoners"met"deze"scholen" 2.  #doelgroep#!"Voor"welke"type"leerlingen"is"de"school"beste"keuze"concurrentie! (denk"hierbij"aan"denomina)e,"opleiding"ouders).# omgeving! geloofwaardigheid! 3.  #inzicht#!"Waarom"kiezen"leerlingen"voor"een"bepaalde"school" kiezen,"maar"juist"ook"waarom"kiezen"ze"niet"voor"de"school." waarden & persoonlijkheid! Intern"gericht" doelgroep ! Essentie! 1.  voordelen#!"Sterke"punten"van"de"school." 2.  waarden#&#persoonlijkheid,"Waar"staat"de"school"voor"en"waar" voordelen! ‘gelooE’"het"in?" 3.  geloofwaardigheid,#Argumenten"op"grond"waarvan"leerlingen" onderscheidende! en"ouders"geloven"dat"de"school"voor"hen"de"beste"keus"is."‘Ik" inzicht ! kracht! ga"naar"deze"school"omdat..."‘." 4.  onderscheidende#kracht,#Wat"is"hét"verschil"is"van"de"school"ten" opzichte"van"andere"scholen."‘Alleen"onze"school"heeE..."‘" 5.  essen>e."Het"gaat"er"hier"om"in"één"of"twee"woorden"de" essen)e"van"het"merk"“De"School”"te"benoemen;"bijvoorbeeld" ‘Hier"groeit"talent!’! Hutspot!
 2. 2. SCHOOLHART! Van s IST / SOLL! truis naar vogel chau ffeu STRATEGISCHE DOELEN! r! BEPAAL!ONLINE / OFFLINE KANALEN! ACTIVATIE! PLAN! RESULTATEN ! MONITOREN! Hutspot!

×