Henk. een sociaal intranet - augustus 2010

929 views

Published on

Een mooie combinatie en integratie van tools uit de cloud waarmee Hutspot sinds september haar (samen)werk(ing) ondersteunt.

1 Comment
2 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
929
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
1
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Henk. een sociaal intranet - augustus 2010

 1. 1. Henk. Een sociaal intranet. Adviesgroep Social Business V1.0 Augustus 2010
 2. 2. Tam Tam Social Business helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kracht van samenwerking tussen mensen en kennis, ervaring, netwerk van mensen binnen en buiten de organisatie.
 3. 3. Wat wij doen is processen, kennis, informatie en communicatiekanalen toegankelijker en transparanter maken voor iedereen die waarde kan toevoegen aan de producten en dienstverlening van die organisatie.
 4. 4. Om dat mogelijk te maken hebben wij Henk. Een sociaal intranet. ontwikkeld op basis van een aantal eenvoudige inzichten en principes.
 5. 5. h"p://www.flickr.com/photos/altemark   Kennis en ervaring makkelijk delen in een blog. Een vraag kunnen stellen aan iedereen. Tegelijk samenwerken aan een document. Weten welke kennis en ervaring bij wie aanwezig is. Binnen en buiten de organisatie. Dat is volgens ons de basis.
 6. 6. h"p://www.flickr.com/photos/legozilla/   Houd het simpel en biedt de eindgebruiker een beperkt aantal zeer gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Wij kiezen voor functionele kwaliteit in plaats van kwantiteit. Barcelona paviljoen van L.M. van der Rohe
 7. 7. h"p://www.flickr.com/photos/10037058@N08   Social Media en online tools voor samenwerken, kennisdelen en communiceren worden thuis al door je medewerkers gebruikt. Ze hebben zich bewezen en zijn kostenefficiënt. Daarom maken wij er gebruik van.
 8. 8. h"p://www.flickr.com/photos/legozilla/   Het moet makkelijk te leren en te gebruiken zijn en aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Een sociaal intranet zorgt voor een ‘smile’ en hogere productiviteit.
 9. 9. h"p://www.flickr.com/photos/masonmasteka   Wij geloven niet in zware ‘on premise’ platformen. Daarom combineren we een licht en betrouwbaar open source platform als basis met krachtige online tools uit de cloud. Dat betekent lage licentiekosten en geen zorgen over infrastructuur.
 10. 10. h"p://www.flickr.com/photos/loop_oh   Wie zijn wij om te bepalen wie zinvolle kennis of ervaring bezit? Op een sociaal intranet is iedereen auteur. Daarnaast zijn wij voorstander van transparantie van informatie. Alles open tenzij.
 11. 11. Henk. Een sociaal intranet. biedt organisaties een alternatief voor een duur en complex intranet. Een ‘simpel’ en effectief platform voor samenwerken, kennis delen en communiceren. Blog Vragen Documenten Email/Agenda
 12. 12. -  Eenvoudig kennis en ervaring delen -  Kennis koppelen aan personen -  Discussie over artikelen -  Doorzoekbaar archief m.b.v. tagging -  In plaat van nieuwsbrief of mail-to-all -  Ook ‘van het management’ berichten Het blog wordt door iedereen gebruikt om kennis en ervaring te delen en daarover te discussiëren. De organisatie gebruikt het blog om informatie en berichten te delen met de medewerkers.
 13. 13. -  Eenvoudig vragen stellen aan ‘iedereen’ -  Vragen filteren op expertise/onderwerp/tag -  Het antwoord selecteren en ‘raten’ -  Een levende Q&A database -  Mogelijkheid om vragen ook extern (twitter/rss) te publiceren Vragen biedt iedereen in de organisatie de mogelijkheid om vragen over allerhande onderwerpen te stellen aan alle collega’s in de hele organisatie en daarbuiten. De antwoorden worden bewaard en zo ontstaat een levende kennis database.
 14. 14. -  Tegelijkertijd werken aan presentaties, tekstbestanden en spreadsheets met versiebeheer -  Chat geïntegreerd voor samenwerken -  Online formulieren -  Delen met specifieke groepen of iedereen binnen en buiten de organisatie, ook zonder Google account -  Gebaseerd op een integratie met Google Apps Documenten is de plaats om je documenten op te slaan, te bewerken en te delen binnen en buiten de organisatie. En je kunt er overal bij: thuis, op de iPad, bij de klant. Het werkt ook met Powerpoint, Word of Excel bestanden.
 15. 15. -  Mail, agenda en contacten beschikbaar op elk platform, ook mobiel -  Gedeelde agenda’s en beschikbaarheid -  Compleet alternatief voor Exchange/Outlook -  Integratie van contactpersonen en agenda met het intranet -  Geen hardware: alles in de cloud Email/agenda, contacten en taken zijn een integraal onderdeel van het platform. Dus geen aparte mailserver meer. Toegankelijk op elke smartphone en ook in Microsoft Outlook.
 16. 16. Daarnaast kan Henk. Een sociaal intranet. gekoppeld worden met online diensten en bestaande applicaties van de organisatie. Zolang er maar een API beschikbaar is. Bijvoorbeeld: Integratie van een slide show tot een compleet fotoarchief Issuu.com is een online publicatie platform en bibliotheek Integratie van Slideshare presentaties in blogs Linkedin profielen worden gekoppeld aan het ‘smoelenboek’ op het intranet
 17. 17. Henk. Een sociaal intranet. maakt het impliciete netwerk tussen mensen en kennis in je organisatie zichtbaar en bruikbaar. En als je dat wilt, zetten we het raam open naar de buitenwereld.
 18. 18. Case: Henk. Een sociaal intranet. als kennis- en samenwerkomgeving voor organisatie adviesbureau Hutspot. •  adviesbureau   •  5-­‐10  medewerkers   •  veel  werk  op  locaFe   •  communicaFe  en  kennis  delen  essenFeel   •  complete  integraFe  Google  Apps  Premium  
 19. 19. Case: Henk. Een sociaal Intranet. als communicatieplatform voor auteurs voor het blog Frankwatching. •  blog   •  200+  auteurs   •  in  plaats  van  Fjdrovende  mail  communicaFe   •  aanmeldformulier  met  Google  Agenda  en  Forms   •  secure  RSS  en  besloten  twi"er  als  distribuFe  
 20. 20. Henk. Een sociaal Intranet is er voor kleine en grote organisaties die: •  Het belang inzien van kennis delen en samenwerken; •  Gebruik willen maken van de voordelen van Social Media en web 2.0 tools; •  Het belang inzien van eenvoud en gebruiksgemak voor de eindgebruiker; •  Geen zin hebben in grote, dure en complexe IT projecten; •  Volgende week aan de slag willen; •  Zich realiseren dat een intranet zonder hiërarchie kennis delen en samenwerken bevordert; •  Op zoek zijn naar één oplossing voor email/agenda/ documentenbeheer en een intranet; •  Geen zin hebben in hardware of beheer.
 21. 21. Neem voor meer informatie contact op met Bjørn van Raaij telefoon 0642160007 email bjorn.van.raaij@tamtam.nl skypebjornvanraaij twitter@bjornvanraaij Ook Henk. Een sociaal intranet voor jouw organisatie?

×