Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Spin for oss som elsker musikk

181 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Spin for oss som elsker musikk

 1. 1. Spinfor oss som elsker musikk Kampanje vinter/vår 2013
 2. 2. Spin etb. 1982 Vi har heile tida freista å ha eit rikt utval i titler for å imøtekome den breie musikksmaken i samfunnet Vi har stilt strenge krav til kunnskap blant våre tilsette, der alle har hatt sin respektiv ekspertise på ymse type musikk, som folkemusikk, rock & populærmusikk, country og svingmusikk. Vi har hatt gode avtaler som sikrer oss god innkjøpspris frå ei rekkje plateselskap både i inn- og utland.
 3. 3. Utfordring Den digitale musikkalderen har gjort musikk meir tilgjengeleg. Behovet for lokal musikkforhandlar har blitt dramatisk redusert. Det er umugleg å konkurrere med store digitale aktørar som Spotify og WiMP på pris pr. sang. Negativ reknskap sidan 2003. Leverandørar nedprioriterer oss som forhandlar og investorar vegrer seg for å bidra med tanke på dagens musikktrend.
 4. 4. MålsetjingKva mål har vi med denne kampanjen? Auke kundegrunnlag Skape allmenninteresse for musikk på tradisjonelle medium Fokus på kvalitet, både på innhald og på betjening Tilpasse sortiment etter dagens ”smak” Imøtekome markedet på ein positiv og proaktiv måte
 5. 5. Kampanjens innhald Skap fokus på Vinyl som medium. Legg vekt på kvalitet og autentisk lyd. Etablèr avtale med leverandør av ”entrance-level” platespillarar. Promotèr vinyl som eit tidlaust medium som gjer musikk til ein hobby ”alle” har råd til å ta del i. Bruk digitale kanaler (Twitter,FB,LinkedIn og YouTube) for å markedsføre viktigheten av det analoge musikkmediet. Legg vekt på betydningen av den analoge kvaliteten, og korleis denne ikkje kan demonstrerast på nett.
 6. 6. Kampanjens innhald #2 Tilby demonstrasjon av vinyl som medium i butikkens lokaler. Inngå avtale med lydeksperter frå Hifi-Klubben og tilby gratis demonstrasjon og innføring i den analoge musikkens enorme rikdom. Tilby tidsbegrenset ”velkomstpakke” der kunder får kjøpe ”entrance-level” platespiller og 3 valgfrie 180g plater fra butikkens sortement til ein hyggeleg pris. Tilby gratis montering av platespiller hjå kunde, samt produktanbefalinger på tilleggskomponenter og vedlikehald av produktet.
 7. 7. Kampanjens innhald #3 Ta høgde for musikksmaken til målgruppene du freistar å nå:  Alle liker musikk som minner om deira barndom. Dagens velvaksne garde, som tradisjonelt også er den mest pengesterke, vil nok setje pris på artister som var store i deres barne- og ungdomstid. Medan den yngre delen av kundegrunnlaget nok vil setje pris på artister frå nyere dato.  Undersøk ynskje om plateutval frå lokale artister. Forsøk å inngå avtaler med desse artistane som gagner begge parter.  Lytt til ynskjer frå kundane og juster utvalet der etter. Lag gjerne avstemningskonkurranser.  Arranger konkurranser med passende premier. Dette skaper ”blæst” omkring butikken og kampanjen, noko som genererer nysgjerrighet og fleire besøkjande. Reklamèr i nærmiljøet. Bruk næravisen og oppslagstavler for å promotere butikken
 8. 8. ”Entrance-level”  Eksempel på rimelege men gode alternativ til ”entrance- level” velkomstpakker:Pioneer Home PL-990 Rega RP-1Inkl. 3 valfrie 180g LP Inkl. 3 valfrie 180g LP1.500,- inkl. Mva. 2.000,- inkl. Mva.
 9. 9. Vinyl som medium Lydkjennere og musikkelskere verda over har i årevis trykka vinylen til sitt bryst. Grunnen til dette er fleire:  Samleverdi og nostalgi  Fokus på den ”varme” lyden  Store cover med fargerike bilete  Gleden av ein sunn hobby 180g: Normal vinyl veg 120-140g. 180g er ansett som meir robust og standhaftig. Dette gjev betre lydkvalitet, fylldighet og detaljrikdom.
 10. 10. Eventuelle tilleggstiltak Vurdèr muglegheit for å arrangere møte med artistar i butikkens lokaler, promotering av plateslepp og konsertar, eller signering av plater og effekter. Vurdèr å arrangere felles reiser til konserter og øvrige samlinger. Hugs å være imøtekomande og proaktiv. Slå av ein prat med besøkjande, lytt til interesser og ynskjer og la dette hjelpe deg å justere plateutvalet i sortementet. Markèr kampanjen ved å redekorere butikkens lokaler. Freist å få ein ny og spenstig stil til ein billig penge. Lytt til musikken sjølv. Promotèr gjerne dine eigne meiningar og la kundene lytte til musikken i butikken.

×