Origen i vigència de la multimèdia hsalanova

385 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
385
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Origen i vigència de la multimèdia hsalanova

 1. 1. Helena Salanova Origen i vigència de la multimèdia PAC 3 - Fonaments i evolució multimèdia
 2. 2. Norbert Wiener Conegut com el pare de la cibernètica. Autor del llibre “Cibernètica o control i comunicació en animals i màquines”. “Hem modificat tan radicalment el nostre entorn que ara hem de modificar-nos a nosaltres mateixos per poder existir dins d’ell.” – Norbert Wiener. 1948
 3. 3. Douglas Engelbart Creador del primer ratolí per a ordinadors. Pioner amb la interacció humana amb els ordinadors. Douglas Engelbart Primer ratolí d’ordinador
 4. 4. Ivan Sutherland Considerat el pare dels gràfics de l’ordinador Creador del Sketchpad, el primer programa de dibuix informàtic. Va introduir conceptes com el 3D, simulacions visuals, diseny automatitzat (CAD) i realitat virtual.
 5. 5. Alan Kay “La millor forma de predir el futur és inventar-lo.” Pioner en programació orientada en objectes, disseny de finestres d’interficie gràfica d’usuari.
 6. 6. Adele Goldberg Membre clau per al desembolupament del llenguatge Smalltalk i co-autora dels llibres en llenguatge de programació d’aquest llenguatge.
 7. 7. Bill Atkinson Treballador important de la empresa Apple a principis dels anys 80. Creador d’aplicacions orientades a la interfície gràfica d’usuari com Hypercard o MacPaint. Creador d’altres aplicacions com el llaç de selecció que trobem per exemple avui en dia al programa Photoshop.
 8. 8. Nicholas Negroponte Impulsor del projecte “one laptop per child” L’any 1984 va fer unes quantes prediccions con les pantalles tàctils, l'hipertext o les teleconferències múltiples.
 9. 9. Vannevar Bush Ideador de MERMEX, sistema que emmagatzema de manera mecanitzada tot tipus de textos els quals es poden consultar de manera ràpida. MERMEX seria un precursor de l’actual “worl wide web” 1945 Vannevar Bush MERMEX
 10. 10. Ted Nelson Creador del sistema XANADU, sistema que volia englobar tot el coneixement humà mitjançant hipervincles i una gran quantitat de ordinadors interconectats, semblant al que avui es coneix com a world wide web.
 11. 11. Tim Berners-Lee Considerat el pare de la web Ell i el seu equip van elaborar el llenguatge HTML, el protocol HTTP i el sistema de localització d’objectes a la web URL

×