Successfully reported this slideshow.
Kansen in de crisis: Hoe sta ik met mijn bedrijf het beste op internet? Ledenvergadering Koninklijke Horeca Nederland Afd...
Even voorstellen Hans Leenhouts Projectleider Horeca Ondernemers Academie & Adviseurs
De context van communicatie
 
 
 
De crisis, kansen in de markt: blijf aanwezig
De crisis, kansen in de markt: speel in op het moment
De crisis, kansen in de markt: speel in op het moment
De crisis, kansen in de markt: speel in op het moment
 
Omzet is …. gastenbestand x bezoek frequentie x gemiddelde besteding
Omzet is …. Gasten x bezoek frequentie x gem. besteding = omzet 5000 x 3 x € 25,- = € 375.000 5500 x 3 x €...
Wat kan u website doen voor: 1. vergroten van uw gastenbestand 2. verhogen van de bezoek frequentie 3. verbeteren van gem...
<ul><li>1. Vergroten van uw gastenbestand - meer bezoekers door betere vindbaarheid van de site </li></ul><ul><li>meer bez...
<ul><li>2. Vergroten van de bezoek frequentie via - acties / aanbiedingen / evenementen organiseren en </li></ul><ul><li>...
3. Verbeteren van gemiddelde besteding / - verkoop training (aan tafel, telefoon) - goede en slimme menukaart/brochure/w...
<ul><li>Definieer dus uw communicatiestrategie! </li></ul><ul><li>Waar moet ik aan werken ? 1, 2 of 3? - Welke middelen ze...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<ul><li>De voorbereiding </li></ul><ul><li>Optimaliseer uw website; ALLES moet goed zijn.  - http://website.grader.com/D...
<ul><li>Sla uw paaltjes: </li></ul><ul><li>mensen bepalen zelf hoe / waar en wanneer ze willen zoeken </li></ul><ul><li>m...
<ul><li>Plaats goede en smakelijke fotos op http://www.flickr.com/   en voorzie deze van de juiste meta tags </li></ul>...
<ul><li>Bouw een relatie op met bezoekers en online bezoekers! - Gebruik een professionele e-mail nieuwsbrieven tool  i...
Maar vooral: schreeuw uw “url” van de daken! Op al uw uitingen, placemats, kassabon, visitekaartje. Geef vervolgens mense...
Laat online uw site checken bijvoorbeeld bij www.websitegrader.nl  en ontvang per email het rapport over de status van u...
www.websitegrader.com Minimaal 90% scoren, dit is dus zeer slecht (8%)!
 
 
De foto vertelt het verhaal
 
 
 
 
Online zijn alle bedrijven even groot
 
En welke domeinen heeft u? - Type uw eigen domein eens fout in! - Bedenk eens een domein wat voor uw bedrijf  relevant is...
 
 
<ul><li>En wie linkt er naar uw site ? - of naar uw concurrent ? </li></ul><ul><li>of uw collega elders in het land met ee...
 
 
Google adwords - als u (nog) niet gevonden wordt door Google ga SLIM  aan de gang met google adwords - wie heeft er ervar...
 
<ul><li>Adwords continue verbeteren </li></ul><ul><li>Gebruikt u adwords, dan moet u zich in het zoekgedrag  van uw toeko...
Google maps - hoe wordt uw bedrijf vermeld op google maps ?
 
 
Er wordt al over uw zaak geschreven!
Wat wordt er reeds over u geschreven? Controleer eens hoe er over u en uw bedrijf geschreven wordt: - Laat Google automati...
 
 
Zorg dat u gevonden wordt via grote portals Grote portals investeren in veel bereik en publiciteit; staat u hier tussen? O...
<ul><li>E-mailings - denk aan nieuwe telecommunicatiewet:  geen spam (meer)! - makkelijke via de site aanmelden - en makk...
 
 
<ul><li>Gebruik online apps (applicaties) </li></ul><ul><li>bijna alles is al bedacht - ze belasten niet uw site / server ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mobiele communicatie = locatie gebaseerde informatie en marketing - Iphone geeft via verschillende applicaties DIRECT  ...
Iphone en horeca; enkele voorbeelden Aroundme iphone app. Resultaten obv waar ik mij op dat moment begeef (via GPS) Iens i...
Google op iphone (standaard app) Gelijk te bellen via iphone
 
Google adwords
 
 
 
 
Google analytics
 
 
 
 
 
 
 
 
Kortom online zijn alle bedrijven even groot
Online Marketing… … begin morgen maar bedenk voor wie je schrijft! En wie schrijft die blijft!
Dank voor uw aandacht en voor meer informatie www.horecaondernemersacademie.nl
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

2009 11 16 Landerd Bedrijfspresentatie Op Internet

12,302 views

Published on

Published in: Business, Technology, Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

2009 11 16 Landerd Bedrijfspresentatie Op Internet

 1. 1. Kansen in de crisis: Hoe sta ik met mijn bedrijf het beste op internet? Ledenvergadering Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Landerd 16 november 2009
 2. 2. Even voorstellen Hans Leenhouts Projectleider Horeca Ondernemers Academie & Adviseurs
 3. 3. De context van communicatie
 4. 7. De crisis, kansen in de markt: blijf aanwezig
 5. 8. De crisis, kansen in de markt: speel in op het moment
 6. 9. De crisis, kansen in de markt: speel in op het moment
 7. 10. De crisis, kansen in de markt: speel in op het moment
 8. 12. Omzet is …. gastenbestand x bezoek frequentie x gemiddelde besteding
 9. 13. Omzet is …. Gasten x bezoek frequentie x gem. besteding = omzet 5000 x 3 x € 25,- = € 375.000 5500 x 3 x € 25,- = € 412.500 5000 x 3 x € 27,50 = € 412.500 5000 x 4 x € 25,- = € 500.000 5500 x 4 x € 27,50 = € 605.000
 10. 14. Wat kan u website doen voor: 1. vergroten van uw gastenbestand 2. verhogen van de bezoek frequentie 3. verbeteren van gemiddelde besteding
 11. 15. <ul><li>1. Vergroten van uw gastenbestand - meer bezoekers door betere vindbaarheid van de site </li></ul><ul><li>meer bezoekers op uw site via google adwords </li></ul><ul><li>meer boekingen via portals / intermediairs </li></ul><ul><li>meer fans die uw site onder de aandacht willen brengen </li></ul><ul><li>goed scoren in recensie / review site </li></ul><ul><li>gastenprofielen opstellen en verrijken </li></ul><ul><li>deelnemen aan affiliate marketing </li></ul>
 12. 16. <ul><li>2. Vergroten van de bezoek frequentie via - acties / aanbiedingen / evenementen organiseren en </li></ul><ul><li>communiceren via uw site </li></ul><ul><li>social media / sites: hyves, facebook, linkedin, weblogs </li></ul><ul><li>e-mailings </li></ul><ul><li>twitter </li></ul><ul><li>advertenties (online en offline) </li></ul><ul><li>reclamefolders </li></ul><ul><li>loyalty programma </li></ul>
 13. 17. 3. Verbeteren van gemiddelde besteding / - verkoop training (aan tafel, telefoon) - goede en slimme menukaart/brochure/website - professionele bediening - menu engineering - gezonde prijspolitiek ( laagste prijsgarantie op eigen site) - yield management ( vooral voor hotels en zaalbedrijven) - acties communiceren - kortom: actie voor on- en met name offline
 14. 18. <ul><li>Definieer dus uw communicatiestrategie! </li></ul><ul><li>Waar moet ik aan werken ? 1, 2 of 3? - Welke middelen zet ik daarvoor in ? - Zowel online als offline! - Hoe organiseer ik dat het actueel blijft? - Wie kan mij daarbij helpen? Waar begin ik ? </li></ul>
 15. 33. <ul><li>De voorbereiding </li></ul><ul><li>Optimaliseer uw website; ALLES moet goed zijn. - http://website.grader.com/Default.aspx (uw score moet minimaal 90% zijn) - Voordat je geld uitgeeft aan e-mail nieuwsbrieven , SEO, etc EERST site 100% google optimized - Maak uw contactinformatie interactief en volledig middels google maps - Koppel uw externe content (flickr.com, youtube.com, iens.nl) aan uw website en terug (heen en weer linken) </li></ul>
 16. 34. <ul><li>Sla uw paaltjes: </li></ul><ul><li>mensen bepalen zelf hoe / waar en wanneer ze willen zoeken </li></ul><ul><li>meld uw bedrijf aan bij google maps </li></ul><ul><li>maak een Plaxo account aan: www.plaxo.com </li></ul><ul><li>- maak een linkedin account aan: www.linkedin.com </li></ul><ul><li>- maak een facebook account aan: www.facebook.com </li></ul><ul><li>- maak een hyves profiel aan www.hyves.nl t.g.v. uw bedrijf en laat mensen zich aanmelden (in ruil voor….) </li></ul><ul><li>- meld u aan bij Iens: http://restaurateurs.iens.nl/ of www.tripadvisor.com </li></ul>
 17. 35. <ul><li>Plaats goede en smakelijke fotos op http://www.flickr.com/ en voorzie deze van de juiste meta tags </li></ul><ul><li>Schiet video van uw bedrijf en / of bereidingen en zet deze op www.youtube.com voorzien van de juiste tags </li></ul><ul><li>Open een skype account ( www.skype.com ) en plaats een skype button op uw homepage & contactpagina. Skype is gratis en overal door uw klanten te gebruiken </li></ul><ul><li>Youtube en googlemaps worden ook door Google getoond als zoekresultaat! - Gratis zeer goede websitestatistieken: www.google.com/analytics/ </li></ul>
 18. 36. <ul><li>Bouw een relatie op met bezoekers en online bezoekers! - Gebruik een professionele e-mail nieuwsbrieven tool inclusief aanmelding op de website en afmelding via de nieuwsbrief </li></ul><ul><li>- Maak een twitter account aan en gebruik dit met mate om specials en / of aanbiedingen te communiceren </li></ul>
 19. 37. Maar vooral: schreeuw uw “url” van de daken! Op al uw uitingen, placemats, kassabon, visitekaartje. Geef vervolgens mensen een reden om naar de site terug te keren: verloot een 2 persoons diner, geeft 10% korting op wijn vouchers, etc Geef altijd iets in ruil: aanmelden nieuwsbrief = korting per email ontvangen. (de kortingscode staat dus alleen in de nieuwsbrief, niet op de website )
 20. 38. Laat online uw site checken bijvoorbeeld bij www.websitegrader.nl en ontvang per email het rapport over de status van uw website. Ga daarna in gesprek met uw websitebouwer!!
 21. 39. www.websitegrader.com Minimaal 90% scoren, dit is dus zeer slecht (8%)!
 22. 42. De foto vertelt het verhaal
 23. 47. Online zijn alle bedrijven even groot
 24. 49. En welke domeinen heeft u? - Type uw eigen domein eens fout in! - Bedenk eens een domein wat voor uw bedrijf relevant is (voor uw bezoeker en google) en uw bedrijf beter vindbaar maakt
 25. 52. <ul><li>En wie linkt er naar uw site ? - of naar uw concurrent ? </li></ul><ul><li>of uw collega elders in het land met een soort gelijk bedrijf, diensten, concept, aanbiedingen, etc ? - wat kunt u met deze sites die naar dat bedrijf linken? </li></ul><ul><li>www.google.com > geavanceerd zoeken </li></ul>
 26. 55. Google adwords - als u (nog) niet gevonden wordt door Google ga SLIM aan de gang met google adwords - wie heeft er ervaring mee ?
 27. 57. <ul><li>Adwords continue verbeteren </li></ul><ul><li>Gebruikt u adwords, dan moet u zich in het zoekgedrag van uw toekomstige klant gaan verplaatsen; een klant zoekt wellicht niet naar “Hotel ‘T Anker in Leeuwarden”, maar naar “gezellig goedkoop dorpshotel” </li></ul><ul><li>Door met adwords te experimenteren krijgt u zeer goed inzicht in uw propositie; het kan zelfs zijn dat u uw producten met hernoemen </li></ul><ul><li>Kijk goed naar uw gratis statistieken (Google analytics) voor inzicht in wat klanten werkelijk zoeken op uw site maar ook met welke zoekwoorden men uw site heeft gevonden. </li></ul>
 28. 58. Google maps - hoe wordt uw bedrijf vermeld op google maps ?
 29. 61. Er wordt al over uw zaak geschreven!
 30. 62. Wat wordt er reeds over u geschreven? Controleer eens hoe er over u en uw bedrijf geschreven wordt: - Laat Google automatisch naar zaken zoeken en deze naar u e-mailen: http://www.google.com/alerts - Op twitter http://search.twitter.com / - Scan Flickr, Delicious, Digg etc via RSS feeds van Google reader: http ://www.google.nl/reader/view/#overview-page
 31. 65. Zorg dat u gevonden wordt via grote portals Grote portals investeren in veel bereik en publiciteit; staat u hier tussen? Overweeg de kosten van een afsluitprovisie versus uw eigen marketinginspanning en op het zelfde nivo om uw bekendheid te vergroten
 32. 66. <ul><li>E-mailings - denk aan nieuwe telecommunicatiewet: geen spam (meer)! - makkelijke via de site aanmelden - en makkelijk via de email af te melden </li></ul><ul><li>gebruik een online applicatie voor e-mailings - meten = weten </li></ul><ul><li>creëer een professionele handtekening (met bijvoorbeeld nieuwtje, aanbieding, actie) </li></ul>
 33. 69. <ul><li>Gebruik online apps (applicaties) </li></ul><ul><li>bijna alles is al bedacht - ze belasten niet uw site / server - informatie ( tekst, afbeeldingen en video’s) wordt ook buiten uw site gevonden (vgl. youtube) </li></ul><ul><li>u kunt het zelf makkelijk en snel beheren </li></ul><ul><li>het is goedkoop </li></ul>
 34. 84. Mobiele communicatie = locatie gebaseerde informatie en marketing - Iphone geeft via verschillende applicaties DIRECT inzicht in alle gezochte restaurants, inclusief route (navigatie!) en telefoonnummer dat direct gebeld kan worden. - Tevens zijn er recensies over uw bedrijf te lezen. - Naast iphone ook nieuw toestel: Google Android - Grote opkomst netbooks en tablet pc’s - Mensen zijn steeds meer continue online voor vast laag bedrag per maand
 35. 85. Iphone en horeca; enkele voorbeelden Aroundme iphone app. Resultaten obv waar ik mij op dat moment begeef (via GPS) Iens iphone app
 36. 86. Google op iphone (standaard app) Gelijk te bellen via iphone
 37. 88. Google adwords
 38. 93. Google analytics
 39. 102. Kortom online zijn alle bedrijven even groot
 40. 103. Online Marketing… … begin morgen maar bedenk voor wie je schrijft! En wie schrijft die blijft!
 41. 104. Dank voor uw aandacht en voor meer informatie www.horecaondernemersacademie.nl

×