Banerji Protocols - Schildklier

2,213 views

Published on

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,213
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,597
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Banerji Protocols - Schildklier

  1. 1. Hypothyreoïdie 1
  2. 2. Voorbeeld nr1 Naam IP Leeftijd 18 jaar Ziekteduur 3 maand Eerste consult 28.06.2004 Hoofdklacht Vermoeidheid, lusteloosheid slaperig, haaruitval en onregelmatige menstruatie cyclus met milde algehele zwelling Ziektegeschiedenis Onbekend
  3. 3. Voorbeeld nr1 Bloed onderzoek van de 24steJuni 2004 T3 – 0.59 ng/ml (Normaal 0.7 – 2.0) T4 – 1.75 µg/100ml (Normaal 4.5 – 12.5) TSH – 48.6 µlU/ml (Normaal lager dan 4) De belangrijkste waarden in het bepalen van de schildklierfunctie zijn de TSH en de T4. De TSH is de signaalfunctie van de hypofyse en de T4 de mate waarin de schildklier op de oproep reageert. Een hoge TSH geeft aan dat de hypofyse hard roept en de lage T4 dat de schildklier onvoldoende reageert. Haar eerste bloedwaarden zijn dramatisch slecht!
  4. 4. Voorbeeld nr1 Het Banerji protocol 1. Bromium 6c, 2 doses per dag 2. Lycopodium clavat 30c 2 doses per dag Ze is geheel hersteld, symptoomvrij en geniet van haar dagelijks leven zonder verdere medicatie.
  5. 5. Voorbeeld nr1 Bloed onderzoek 7 Juli 2005 T3 – 0.92 ng/ml (Normaal 0.7 – 2.0) T4 – 6.83 µg/100ml (Normaal 4.5 – 12.5) TSH – 4.16 µlU/ml (Normaal 0.27- 4.20) Na 13 maanden zijn alle bloed schildklierwaarden volledig terug naar normaalwaarden. Zonder externe aanvulling met schildklierhormoon heeft het orgaan zich volledig hersteld.
  6. 6. Voorbeeld nr1 Bloed onderzoek 19 April 2007 T3 – 0.96 ng/ml (Normaal 0.7 – 2.0) T4 – 8.1 µg/100ml (Normaal 4.5 – 12.5) TSH – 4.5 µlU/ml (Normaal 0.27- 4.20) Na 3 jaar zijn alle bloed schildklierwaarden volledig terug naar normaalwaarden. Slechts de TSH waarde is marginaal verhoogd. De T4 waarde echter is hoger dan de waarde uit 2005.
  7. 7. Voorbeeld nr1 Bloed onderzoek 19 December 2007 T3 – 1.14 ng/ml (Normaal 0.7 – 2.0) T4 – 9.82 µg/100ml (Normaal 4.5 – 12.5) TSH – 2.76 µlU/ml (Normaal 0.27- 4.20) Na 3 ½ jaar zijn alle bloed schildklierwaarden volledig terug naar normaalwaarden. Ook de TSH waarde is terug naar normaal De T4 waarde echter is verder gestegen dan de waarde van April 2007. De schildklier functioneert gezond.
  8. 8. Voorbeeld nr1 60 48.6 50 40 T3 30 T4 TSH 20 9.82 8.1 6.83 10 4.16 4.5 2.76 1.14 0.59 0.92 0.96 1.75 0 24.06.2004 07.07.2005 19.04.2007 17.12.2007 Hier zien we grafisch het herstel van de schildklierfunctie weergegeven.
  9. 9. Schildklier problemen nemen in de westerse wereld endus ook in Nederland hand over hand toe. Is de diagnose‘schildklierfalen’ eenmaal gesteld dan betekent dat in demeeste gevallen het levenslange gebruik van synthetischeschildklierhormonen.Deze PowerPoint laat zien dat er in het geval vanvermeend schildklierfalen homeopathie een natuurlijkalternatief heeft te bieden gebaseerd op een toenamevan gezondheid, vrijheid en onafhankelijkheid vanmedicijnen.

×