Lær om IKT i helse-og sosialsektoren

831 views

Published on

Studietilbud fra Høgskolen i Finnmark innen eHelse og bruk av IKT innen helse- og sosialsektoren.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
831
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
131
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Lær om IKT i helse-og sosialsektoren

 1. 1. Lær mer om eHelse og bruk av IKT i helse- og sosialsektoren!
 2. 2. eHelse og bruk av IKT innen helse og sosialsektoren er et stort satsingsområde. Behovet for denne typen kompetanse er derfor stort.
 3. 3. Høgskolen i Finnmark har utviklet et studietilbud i digital kompetanse for å imøtekomme teknologisk utvikling, og tilbyr studiet for framtidens helse og sosialarbeidere.
 4. 4. Lær om: Rettslige og praktiske sider ved lagring, gjenfinning og bruk av digital pasient- og klientinformasjon. Problemstillinger knyttet til personvern, informasjonssikkerhet og informasjonskvalitet. Elektronisk pasientjournal som grunnlag for pasienthistorikk og informasjonsutveksling.
 5. 5. Lær om: Elektronisk samhandling gjennom informasjonsutveksling, informasjonsdeling og kommunikasjon.
 6. 6. Telemedisinske løsninger som behandling og overvåking av pasienter, sensorteknologi, konsultasjoner og opplæring av pasienter, pårørende og helsepersonell. Lær om:
 7. 7. Brukere og publikums anvendelse av IKT og internett til helseformål som for eksempel informasjon om sykdom, behandling, kommunikasjon med ansatte i helse og sosialsektoren, helsefremmende og forebyggende tiltak Lær om:
 8. 8. Lær om: Ansattes bruk av IKT og internett til å skaffe seg ny kunnskap om sykdom, behandling, pleie og omsorg, beste praksis og retningslinjer.
 9. 9. Studiet er på 30 studiepoeng. Studiet går over 2 semestre og er nettbasert. Studiet har en fleksibel undervisnings- og læringsform. Målgruppen er ansatte i helse- og omsorgsyrker. Opptakskravet er høyere utdanning i helse- og sosialfag eller tilsvarende. Også de med annen bakgrunn og/eller praksis fra helse- og sosialsektoren kan søke og vil da bli vurdert individuelt. Det vil uansett være en fordel med praksis fra sektoren.
 10. 10. Opplev et studium tilpasset deg! Tett oppfølging underveis Faste veiledningsdager (Facebook, telefon etc) Nettbasert studium med en oppstartssamling hvert semester Vi bruker Facebook, Fronter, MSN og Skype – alt etter dine ønsker Følg undervisninga fra mobiltelefonen om du ønsker det
 11. 11. Søknadsfrist: 15.desember Oppstart: 13. februar (uke 7)

×