Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
PERSBERICHT

Duurzaamheidrevolutie
voorspeld in chemie
bij opening van beurs

De chemische industrie wacht een stormachtig...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Duurzaamheidrevolutie in chemie voorspeld (persbericht)

936 views

Published on

Winnaar MKB Innovatie Top 100 (Synbra Technologie) voorspelt duurzaamheidrevolutie in chemie (bij opening van beurs op maandag 16 augustus 2010).

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Duurzaamheidrevolutie in chemie voorspeld (persbericht)

  1. 1. PERSBERICHT Duurzaamheidrevolutie voorspeld in chemie bij opening van beurs De chemische industrie wacht een stormachtige duurzaamheidrevolutie, zo voorspelt algemeen directeur Jan Noordegraaf van Synbra Technology die op maandag 16 augustus namens de organisatie van MKB Innovatie Top 100 de beurs opent met de traditionele gongslag. Synbra Technology uit Etten-Leur mag zich het meest innovatieve MKB bedrijf van dit jaar noemen met zijn biologisch afbreekbaar piepschuim, dat is geproduceerd uit plantaardig afval. Bijna 10 procent van de ruim 80 medewerkers van het bedrijf uit Etten-Leur houdt zich inmiddels bezig met R&D. ,,En dat legt ons geen windeieren. Zelfs in tijden van recessie is onze klantentrouw verhoogd. Deze duurzame ontwikkeling willen bedrijven daarom niet missen. Het zegt veel dat zelfs een prijsvechter als Aldi al is overgegaan op biologisch afbreekbare tasjes en Lidl inzet op de verkoop van duurzame vis’’, aldus Noordegraaf. De directeur van Synbra Technology, eigendom van equity fonds Gilde, denkt dat de duurzaamheidrevolutie kan worden versneld door meer samenwerkingen binnen ketens. ,,Organisaties als Syntens kunnen daarin een belangrijke rol spelen door hun netwerken. Aan de andere kant bespeur ik de tendens dat juristen van grote bedrijven het delen van kennis en samenwerken steeds meer blokkeren. Maar als je niet samenwerkt, dan kom je nooit verder’’, zo waarschuwt Noordegraaf. ,,En als je niet innoveert, dan verdwijnt op den duur de productie en blijft een dienstensector over. Kijk maar naar Engeland en dat gaat altijd ten koste van de economie.’’ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De MKB Innovatie Top 100 is een initiatief van Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, bizz, het vlakblad voor ondernemers, en Octrooicentrum Nederland. Op 25 mei 2010 werd de lustrumviering gehouden op de High Tech Campus in Eindhoven. Voor meer informatie: www.syntens.nl/innovatietop100

×