Successfully reported this slideshow.

The tale salade

424 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

The tale salade

 1. 1. BULGARIA CZECH REPUBLIC ENGLAND ITALY ROMANIA POLAND SPAIN ŞCOALA GIMNAZIALĂ CONSTANTIN SĂVOIU TÂRGU-JIU
 2. 2. PRODUS FINAL: THE TALE SALADE  Cartea este scrisă şi desenată de către elevii din şcolile partenere şi trimisă coordonatorului de proiect prin e-mail. A fost tipărită de şcoala parteneră din Polonia şi trimisă celorlalte şcoli.  Produsul este conceput ca un basm de călătorie prin cele şapte ţări partenere, fiecare integrând eroi şi personalităţi locale în acţiunea basmului.
 3. 3. ITALIA: FROM NORTH TO SOUTH AROUND EUROPE WITH CHARLES THE GREAT (Charles ) Carol ce Mare era un rege foarte puternic şi invincibil. În peregrinările lui a ajuns în Italia, la Bienno unde i-a cunoscut pe Battista, fierarul şi pe James, tâmplarul. Plimbându-se prin sat a ajuns la moară. Aici, morarul John gătea o mâncare specială care i-a plăcut foarte mult. A hotărât să-i ia cu el pe cei trei, dar fiind refuzat s-a supărat şi era gata să-i omoare. La rugămintea unui marchiz din Bienno, le-a cruţat viaţa şi a plecat mai departe în călătorie prin Europa.
 4. 4. THE CANDY FACTORY  Charles a plecat din Bienno şi a ajuns în Catalonia, în orăşelul Belpuig. Aici a fost întâmpinat de Jordi, un băieţel prietenos, care l-a dus la o fabrică de dulciuri unde au rămas blocaţi. Au fost găsiţi şi au ajuns la primăria din Belpuig, au vizitat toată zona catalană şi au plecat spre alte meleaguri împreună, deoarece visul lui Jordi era de a călători pentru a întâlni un dragon.
 5. 5. ENGLISH STORY  Au ajuns în Anglia. Aici l-au întâlnit pe James Bond care i-a invitat la un ceai cu regina la Palatul Buckingham. Toată lumea de la palat era îngrijorată că ursuleţul Teddy şi Mr. Bean erau blocaţi în vârful Ochiului Londrei. Cei doi eroi i-au salvat şi apoi au zburat cu un elicopter la Praga împreună cu James Bond.
 6. 6. DANCING PRAGUE STORY La Praga trăia un băieţel numit Jakub. El a creat o poţiune care l-a făcut uriaş şi plimbându-se prin Praga a provocat mari pagube oraşului. După ce poţiunea şi-a făcut efectul, a revenit la normal, dar şi-a dat seama că nu este bine ce a făcut. A chemat în ajutor pe Charles, Jordi şi James Bond. Ei l-au ajutat şi oraşul a revenit la normal. Jakub şi-a chemat noii prieteni la şcoală, îm satul Lobodice, unde au cântat, au făcut un foc de tabără, l-au întâlnit pe Merlin şi au privit stelele. Apoi au adormit într-un hamac.
 7. 7. A TIME MACHINE IN ROMANIA  În următoarea zi, au avut surpriza să se afle în maşina timpului care i-a dus la Târgovişte, în România. Aici l-au întâlnit pe Vlad Ţepeş. El s-a oferit să-i ajute să se întoarcă în timpul lor.  Până ce maşina timpului a fost reparată, Vlad le-a prezenta câteva evenimente din România: inaugurarea Coloanei Infinitului din Târgu-Jiu, obţinerea primei note de 10 la gimnastica mondială de către Nadia Comăneci şi serbarea Şcolii Constantin Săvoiu din Târgu-Jiu. Când au ajuns în prezent, maşina timpului s-a blocat, iar Vlad Ţepeş a rămas cu prietenii din celelalte ţări.
 8. 8. BABA MARTA- BULGARIA Toţi prietenii au început să caute maşina timpului pentru Vlad Ţepeş care trebuia dus înapoi în timpul lui. Lângă ea a apărut o barză pe nume Marto. Ea i-a invitat în Bulgaria să o viziteze pe Baba Marta. Ea a vorbit cu fraţii ei, Ianuarie şi Februarie să-i ajute pe cei 5 prieteni. Apoi au plecat să salveze primăvara din ghearele îngheţate ale iernii. A venit şi Soarele care a topit zăpada şi au salvat primăvara. Au plecat prin Bulgaria, au văzut diferite monumente din istoria acesteia şi au continuat să caute maşina timpului.
 9. 9. BAJKA-POLONIA Au ajuns acolo şi au vizitat Castelul Wawel, deoarece o legendă spune că un dragon era acolo. Jordi a fost încântat de întâlnirea cu dragonul. Acesta i-a condus la prietenul său Nicholas care le-a pus la dispoziţie racheta sa, deoarece maşina timpului se pierduse în spaţiu. Au zburat pe Marte şi, după câteva întâmplări, au adus maşina timpului pe pământ. Au continuat să caute maşina timpului şi în Polonia. Un vânt puternic i- a împins într-un râu, unde erau să se înece, însă o sirenă i-a salvat. Ea a fost amabilă şi le-a spus că maşina timpului era la Cracovia.
 10. 10. THE END La finalul poveştii, Charles s-a întors în Italia, Jordi în Spania, James în Anglia, Jakub în Cehia, Marto în Bulgaria, Nicholas în Polonia, Vlad Ţepeş în România. Prietenia pe care au legat-o va rezista de-a lungul timpului şi nu va fi uitată. Echipa de proiect din şcoala noastră: basmul de călătorie: Ciofu Oana, Abrudan Maria. Desenele: Goşa Bianca, Ilina Denisa.

×