Miriam Gascón Pelegrí
E L BAI XM A E S T R A T del     És una comarca     nord del País Valencià,      amb capital a Vinaròs.   ...
VI NARÒS      PLATJA"El Fortí", sestén des del moll fins a la desembocadura del   Riu Seriol. És una àmplia  plat...
BN AL               E ICRÓ     PARATGES    PUIG DE LA NAUEl Puig de la Nau és una petita muntanya q...
PENÍSCOLAE l castell de P eníscola està situat en el punt més elevat del penyal de P eníscola . E l castell respon a un ...
CASTELL DE CABRES      P A R A T GE S -E l B ovalar: M icroreserva de F lora. -F ont del B oix : F ont romànica amb...
S A NT M A T E U -P ont de la Jana: M icro reserva de         F lora. -R acó del F rare: P aratge N atural   ...
A L C A L À DE X I V E R T        PLATGES-Platja de les Fonts: Té la peculiaritat que  en ella emergeixen fonts d...
GASTRONOMIA DE LA ZONA Dins de la cuina tradicional trobem un contrast valencià i mediterrani. Podem trobar les potes de...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

EL BAIX MAESTRAT.

534 views

Published on

Published in: Education
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
534
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

EL BAIX MAESTRAT.

 1. 1. Miriam Gascón Pelegrí
 2. 2. E L BAI XM A E S T R A T del És una comarca nord del País Valencià, amb capital a Vinaròs. A lest limita amb la Mar Mediterrània. Al sud limita amb la Plana Alta i a linterior amb lAlt Maestrat, els Ports i toca la comarca aragonesa del Matarranya.
 3. 3. VI NARÒS PLATJA"El Fortí", sestén des del moll fins a la desembocadura del Riu Seriol. És una àmplia platja de més de 800 m. de sorra daurada que es troba integrada a la ciutat, amb unes característiques que fan possible la pràctica de qualsevol esport nàutic .
 4. 4. BN AL E ICRÓ PARATGES PUIG DE LA NAUEl Puig de la Nau és una petita muntanya que està situada al Nord del terme municipal de Benicarló, al costat del llit del barranc dAgua Oliva, el qual serveix de límit natural entre el territori de Vinaròs i el de Benicarló.
 5. 5. PENÍSCOLAE l castell de P eníscola està situat en el punt més elevat del penyal de P eníscola . E l castell respon a un model de fortalesa-convent creat a T erra Santa i difós als països de lantiga C orona dA ragó per lorde del T emple, que j lhavia assaj a at al castell de M iravet a mitj an segle X I I .
 6. 6. CASTELL DE CABRES P A R A T GE S -E l B ovalar: M icroreserva de F lora. -F ont del B oix : F ont romànica amb abeurador.-R iu C astell de C abres : A quest barranc discorre entre formacions muntanyenques i · un camí millenari que uneix a les poblacions anteriorment citades.
 7. 7. S A NT M A T E U -P ont de la Jana: M icro reserva de F lora. -R acó del F rare: P aratge N atural M unicipal, que veiem a la foto.-Senderisme: Sant M ateu disposa de tres senderes de petit recorregut, discorren per vies de tradició històrica, com són la V ia A ugusta i els "assegadors".
 8. 8. A L C A L À DE X I V E R T PLATGES-Platja de les Fonts: Té la peculiaritat que en ella emergeixen fonts daigua dolça. -Platja del Carregador: Situada en el centre dAlcosser. -Platja Romana: També oneja el distintiu de bandera blava.-Platja del Moro: Posseïx també el distintiu de bandera blava.
 9. 9. GASTRONOMIA DE LA ZONA Dins de la cuina tradicional trobem un contrast valencià i mediterrani. Podem trobar les potes de porc, les pilotesdolces, la samfaina , feta amb pimentó, ceba o tomaca entre altres i que servix com a acompanyament de molts plats; també els caragols . Durant les festes patronals del mes de juliol, el típic és lapaella i lestofat . En la costa de Vinaròsexisteixen abundants i rics caladors que ofereixen gran varietats de peixos i mariscs.

×