Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

F.5.altar de zeus a pèrgam

641 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

F.5.altar de zeus a pèrgam

 1. 1. Altar de Zeus a Pèrgam Ana Sierra Belén Gómez Noelia Pérez
 2. 2. Catalogació Nom: altar de Zeus Autor: desconegut Cronologia: 180-160 a.C Localització: Pergamonmuseum (Berlín) Estil: Grec hel·lenístic Tipologia: altar
 3. 3. Característiques bàsiques  Característiques principals:  Materials: Marbre.  Tractament del mur: isòdom tot i que trobem relleus en algunes parts de les parets.  Sistema constructiu: Arquitravat. És de 36x38 m de llarg i ample.
 4. 4. Anàlisi formal -Elements de suport: Moltíssimes columnes d’estil jònic. (10,5 x 1,8 ). És perípter perquè està envoltat de columnes. -Elements suportats: Entaulament i coberta planes.
 5. 5. -Espai exterior: Dimensions: És d’una dimensió monumental però podria estar fet a escala humana. Línies dominants: Horitzontals si comptem amb els esglaons i la planària del entaulament.
 6. 6. Façana i relació amb l’interior: Està format pels uns esglaons per pujar fins l’altar, que és el més important del monument. Està formada per uns relleus de 2.5 m d’alçada. Expliquen la lluita dels gegants (que provenien de Gea i Uranos= Terra i cel). El fris del relleu va estar feta per 40 escultors que van deixar la seva firma.
 7. 7. Hi ha tres temes principals d’aquests relleus: · Oceà i divinitats terrestres i marítimes a l’oest · La nit i els astres al nord · Olimp a l’est, amb Atenea i Zeus
 8. 8.  Relació amb l’entorn: Està situat a la part superior de l’Acròpoli de Pèrgam, està situat sobre una terrassa a la que s’accedeix a través d’un propileu.
 9. 9.  -Espai interior: Planta: És de caràcter pròstil. La seva distribució es divideix en dues parts: la central, que és on es troba l’altar de Zeus i el seu entorn, format per esglaons.  Dimensions: 69,5x31  Unitat i fragmentació: L’altar és una unitat completa i els esglaons serien l’altre part. L’interior no està dividit en parts concretes.  La il·luminació: Disposa de molta ja que no està del tot tancat l’edifici.  - Estil: L’autor és desconegut però pertany a l’art clàssic. El precedent és l’art prehistòric i el consegüent és l’art bizantí.
 10. 10. Interpretació -Contingut i significació: Caràcter de l’edifici: És de caràcter religiós Símbols: Els símbols exteriors són els relleus i fan referència al mites esmentats abans. Són decoratius però també significatius per la religió.
 11. 11. Encàrrec i recepció: No hi ha referències sobre qui o a qui anava. Funció: És religiosa i alhora propagandística. Explicacions: Es vol associar la victòria al poble atàlida sobre els bàrbars
 12. 12. FI

×