Livet med kreft

340 views

Published on

Kreft er dødsårsak nummer to i Norge. Adresseavisen ønsket å se nærmere på hvordan sykdommen rammer pasienter og pårørende. Men hvordan nå ut til leserne med et så tungt tema? Vi måtte finne menneskene bak krefttallene og gi dem en stemme. Adresseavisens medialab utviklet et interaktivt bildegalleri på nett som presenterte lesernes selvskrevne krefthistorier. En interaktiv dagbok ble stemmen til kreftsyke Emma (12). Sosiale medier var en del av publiseringsstrategien og ga oss muligheten til å nå ut til flere. Slik gjorde vi det. Med Lina Leth-Olsen og Sophie Bergersen Moen (Adresseavisen)

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
340
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
30
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Livet med kreft

  1. 1. Slik gjorde vi detMålet med den multimediale journalistikken var å kommunisere med våre lesere på en ny måte.Våre plattformer gir oss en særegen mulighet til å skape journalistikk som engasjerer og inkluderer ulike brukergrupper.Vi produserte eksklusive artikler til papir, nett og web-tv.
  2. 2. Kreftrammede skulle selv få delta med egne historier. Deres erfaringer medkreftomsorgen i Norge var en viktig del av Livet med Kreft.
  3. 3. Leserne våre ble invitert til å sende inn sin personlige krefthistorie.
  4. 4. Ved å presentere menneskene i et galleri på adressa.no fikk leserne våre etvirkelighetsnært bilde av folkesykdommen, og hvordan det er å leve medkreft.
  5. 5. Vi eksperimenterte med originale presentasjonsmetoder på Adresseavisensplattformer.
  6. 6. Livet med kreft har belyst sentrale områder innenfor kreftomsorgen • Kommunen svikter fire av fem kreftpasienter i rehabiliteringen (Kreftforeningens rapport 2012). • Syv av ti som får kreft overlever i dag (forskning NTNU). • Én av tre menn får kreft i løpet av livet. • Siden 2007 har 19 av 101 kreftrammede i Helse Midt fått medhold i Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) etter diagnose- og behandlingssvikt som har medført dødsfall. • Syv av ti krefterstatninger i Helse Midt skyldes diagnosesvikt. • På landsbasis har vår egen helseregion prosentvis flest erstatningssaker på grunn av feil- eller forsinket diagnostisering.

×