Rollecate group corporate

1,279 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,279
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Rollecate group corporate

 1. 1. Een dynamische group specialisten aluminium staal kunststof glas
 2. 2. Rollecate Group, uw onafhankelijke partner in de gevel- branche. Een basis die al in 1954 in Staphorst werd gelegd en waar vandaag de dag nog steeds inhoud aan wordt gegeven. Begonnen als producent van stalen ramen, heeft de Rollecate Group zich ontwikkeld tot een modern, efficiënt en multidisciplinair bedrijf bestaande uit diverse divisies en vestigingen in zowel binnen- als buitenland. Elke divisie binnen de Rollecate Group heeft haar eigen concentratiegebied. Kunststof, aluminium, staal en glas. Een constructie die elke divisie in staat stelt de klant optimaal te bedienen. Door dit multi- disciplinaire karakter heeft de Rollecate Group haar positie op de markt aanzienlijk kunnen versterken en is daardoor uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de gevelbouwmarkt. De gezamenlijke omzet bedraagt tegenwoordig al meer dan 120 miljoen euro per jaar. Rollecate is door de uitbreiding met haar zustermaatschappijen in de loop der jaren ‘ouder gegroeid’. Zo bestaat het onderdeel Gorter al sinds 1936 en Eland-Brandt sinds 1878. Mohrmann is zelfs al operationeel sinds 1856. Ook Kumij, dat sinds 1955 is gespecialiseerd in kunststof producten, kan bogen op vele jaren ervaring. Mede dankzij deze zusterondernemingen is Rollecate uitgegroeid tot een dynamische en veelzijdige Group die beschikt over ruime kennis, ervaring en vakmanschap in alle facetten van gevelbouw.
 3. 3. Een unieke en innovatieve group Rollecate Staphorst Rollecate Noord Rollecate Zuid Kumij Nelissen Alurage Almelo Alurage Dublin Gorter Mohrmann Eland-Brandt Flexglass Gevelbeheer RTOC Rollecate Kft
 4. 4. Het aanbod van de Rollecate Group is uniek op de Nederlandse markt. De aluminium-, staal-, kunststof- en glasdivisies bieden met hun brede kennis en ruime ervaring oplossingen voor hoog- en laagbouw, woning- en utiliteitsbouw op het gebied van nieuwbouw en ren- ovatie. Naast de toepassing van eigen systemen verwerkt de Rollecate Group ook alle systemen van diverse vooraanstaande producenten. Door deze unieke combinatie is de Rollecate Group als gevelpartner de meest neutrale adviseur, onafhankelijk van gevelsystemen of materialen wordt voor u de optimale gevelinvulling bepaald. Een technisch perfect product dat aan alle geldende keurmerken en kwaliteitscertificaten voldoet, is niets meer dan een vanzelfsprekendheid. Om continu die hoge kwaliteit te kunnen bieden, zorgt de Rollecate Group ervoor dat alle divisies dagelijks een proces van innovaties en investeringen door- lopen, in combinatie met kwaliteitscontroles. Investeringen in kwaliteit door middel van een modern machinepark en uitgebreide testfaciliteiten, ook op locatie. Innovaties op het gebied van actieve klimaatgevels en elementenbouw en actieve deelname in de technische commissies van de brancheorganisaties VMRG en VKG. Een proces dat het mogelijk maakt om volgens de nieuwste standaarden te werken en te leveren, en waaruit blijkt dat de Rollecate Group nog steeds voorop loopt.
 5. 5. Inspiratie wordt toepasbaar Aluminium
 6. 6. Aluminium, een ware inspiratiebron voor de architect! Schoon, licht, flexibel, maar ook ruim toepasbaar. Eigenschappen die aluminium zijn unieke karakter geven. Grondige kennis van toepassings- en constructiemogelijkheden is de sleutel tot een doeltreffend gebruik van aluminium. Kennis die in de verschillende divisies binnen de Rollecate Group ruimschoots aanwezig is. Een veelzijdig toe te passen materiaal als aluminium, dat niet alleen voldoet aan de geldende normen maar ook voorziet in de wensen van vandaag de dag, vraagt om een specialist die weet waar hij zich mee bezighoudt. Zo streeft de Rollecate Group na, om met haar eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling vanuit goede marktkennis steeds nieuwe aluminium maatconstructies te ontwikkelen en uit te voeren. Zowel in de eigen aluminium profielsystemen als in andere, bestaande systemen. Ook de jarenlange ervaring op het gebied van aluminium zorgt ervoor dat de Rollecate Group in elke gewenste situatie de klant van gedegen advies kan voorzien. Het zoeken naar een optimale toepassing en realisatie van ideeën is en blijft het uitgangspunt. De Rollecate Group heeft in de loop der jaren keer Aluminium op keer bewezen een volwaardige partner te zijn in de aluminium gevelindustrie.
 7. 7. Klassiek én modern product Staal
 8. 8. Staal is weer helemaal terug van weggeweest. Een toepassing geschikt voor zowel klassieke als moderne gevelbouw, waarbij dit gezichtsbepalende materiaal dé uitdaging biedt voor de architect. Staal wordt al sinds de jaren twintig en dertig veelvuldig toegepast in diverse gevelconstructies. Mede door de stabiele en degelijke eigenschappen die dit materiaal biedt, kan staal nog steeds goed worden toegepast in zowel oudere, klassieke renovatieprojecten als nieuwe, moderne gevelconstructies. Een toepassing die technisch veel kennis en kunde vereist. Gebieden waarop de specialisten van de Rol- lecate Group van oudsher al koploper zijn. Bovendien kan er meer met staal. Door de uitbreiding met Nelissen Metaal, naast Gorter, is de Rollecate Group nu ook in staat staalspecials te produceren in zowel plaatstaal als profielstaal. Daarnaast beschikt de productielocatie Tengelic (Hongarije), ook onderdeel van de Rollecate Group en Europa’s grootste staalverwerker in geveltoepassingen, over één van de meest moderne oppervlaktebehandelings- installaties welke ruimschoots voldoet aan de Europese kwaliteits- en milieueisen. De vakmensen van de Rollecate Group houden in ontwerp, ontwikkeling en uitvoering altijd rekening Staal met hedendaagse, moderne kwaliteitseisen. De statische waarde en brandwerendheid van het materiaal zorgen er namelijk voor dat toepassingen in staal aan veel veiligheidseisen zullen voldoen. Door een ambachtelijke benadering en gedegen vakmanschap kan de Rollecate Group in zowel het fabricage- als het montagetraject de opdrachtgever altijd van deskundig advies voorzien en daardoor optimale kwaliteit garanderen.
 9. 9. Kunstzinnige blik op gevelelementen Kunststof
 10. 10. Rollecate ontwikkelt en produceert al sinds 1968 kunst- stof gevelelementen en Kumij heeft zich, sinds haar oprichting in 1955, vanaf 1980 volledig gespecialiseerd in geveltoepassingen van kunststof. De Rollecate Group kan dus bouwen op een rijke traditie kunststoftraditie. De Rollecate Group is marktleider op het gebied van kunststof. Door de aanvulling van Kumij op de eigen historie beschikt ze over een hoogwaardig kunststof pakket voor de zakelijke en particuliere afnemer in zowel woning- als utiliteitsbouw. De projectorganisatie concentreert zich op de projectmarkt, de regionale kantoren bedienen het overige deel van de zakelijke markt en via het Frame dealernetwerk wordt de particuliere markt bediend. Het dienstenpakket bestaat uit meer dan alleen kozijnproductie en montage. Reeds in ontwerpfase van een project staan wij de klant terzijde bij de planontwikkeling, detaillering en budgettering. Bij renovatieprojecten bieden wij extra ondersteuning op het gebied van maatvoering en bewonersvoorlichting. Een project wordt altijd ondergebracht bij een eigen project- team en vormt daarmee gedurende het hele project een vast aanspreekpunt. De eigen R&D afdeling zorgt ervoor dat de Rollecate Group blijft innoveren en niet alleen op het en niet allen op het gebied van productverbetering, maar ook bij het ontwikkelen van custom-made oplossin- gen voor de montage van de kozijnen. Een van de laatste ontwikkelingen hiervoor is een aluminium Kunststof stelframe voor de systeembouwwwoningen. De Rollecate Group verwerkt profielen uit de K-Vision serie. Deze profiellijn werd in 2005 geïntroduceerd en voldoet aan de hoogste eisen van duurzaamheid, sterkte, isolatie en veiligheid. De K-Visionlijn is opgebouwd in diverse profielseries: Trend, Cube, Step, Classic en City. De grote variatie in profilering en kleur maakt het mogelijk efficiency te combineren met esthetica.
 11. 11. Oneindig in schuiftechniek Schuiven
 12. 12. Eland-Brandt bestaat sinds 1878 en is doorgegroeid tot dé schuifpuifabrikant van Nederland. Als grondlegger van de meeste schuifraam- en deursystemen loopt Eland- Brandt voorop met ontwikkelingen zowel vandaag als in de toekomst. Innovatief in ontwerp en technisch zeer hoogwaardig, vormen de producten van Eland-Brandt een verantwoorde en duurzame investering. Eland-Brandt zet zich volledig in om goed genormeerde producten in de markt te kunnen zetten en voert al sinds jaren haar eigen ontwikkeling om haar positie als belangrijkste leverancier in schuiftechniek te behouden, wat onder andere de moderne systemen Eland-Brandt Maestro- en MaestriBriljant heeft opgeleverd. Een goed voorbeeld waarmee Eland-Brandt laat zien dat het niet alleen inspeelt op de wensen vanuit de markt maar ook dat haar producten voldoen aan de hedendaagse kwaliteitseisen en -normen. Volledige architectonische vrijheid bij toepassing van een nieuw ontwerp. Slanke belijningen van de producten. Modulaire toepasbaarheid in de opbouw. Het streven om altijd te voldoen aan de nieuwste normen en hoge isolatiewaarden die binnen deze branche gesteld en geëist worden. Aspecten die de producten van Eland-Brandt zo uniek maken. Inbraak- en geluidswerend. Getoetst aan de geldende EPC-norm, lichte en doelmatige bediening van de Schuiven diverse systemen. Maximale wind- en waterdichtheidgarantie. Eventueel uitgevoerd in twee kleuren. Voldoet aan de geldende ventilatie-eisen. Uitgevoerd met zware, solide rvs-beslagdelen. Standaard verborgen waterafvoer. Al deze normen en eisen maken dat de één-, twee- en zelfs drierail-schui- fraam- en -deursystemen van Eland-Brandt optimaal voorzien in de behoeften van zowel architect als aannemer, waarbij gebruiksvriendelijkheid uiteraard voorop staat.
 13. 13. Glas in elke vorm Glas
 14. 14. Glas is stabiel, transparant, geeft licht en ruimte. Unieke eigenschappen die glas ongekende toepassingsmogelijk- heden geven. Hardglas, gebogen glas, gevelbeglazing, interieurbouw; glas in elke vorm. Glas is het materiaal dat in de toepassing ongekende mogelijkheden voor de architect, interieurontwerper, binnenhuisarchitect en andere vormgevers kan bieden. Glas is inspirerend en geeft als natuurlijk product sfeer en exclusiviteit aan een interieur of gebouw. Een belangrijke reden waarom in steeds meer producties voor de toepassing glas gekozen wordt. Het is een uniek en flexibel materiaal dat op veel gevarieerde manieren kan worden uitgevoerd en toegepast. Bovendien biedt de keuze voor glas naast diverse productiemogelijkheden ook veel verschillende glasbewerkingen. Buigen, snijden, slijpen, polijsten, boren, lakken en andere toepassingen maken glas tot een bijzonder en onderscheidend product. Flexglass in Meppel is een dynamisch glasbedrijf met een ruime ervaring op het gebied van glas- producten dat sinds 2000 actief is op het gebied van diverse soorten glasspecials. Flexglass is in het bezit van een eigen productiehal met een ultramodern machinepark waar onder andere de productie van hardglazen deuren, ramen, puien, gevelbeglazing, gebogen glas, diverse soorten vitrines, trap- en balkonafsluitingen, wanden, spiegelglasproducties en veel meer plaatsvindt. vakbekwaam en in goed overleg met de opdrachtgever. Het Flexglass productieteam waarborgt Glas Naast de productie verzorgt Flexglass ook de montage van glasconstructies. Dat gebeurt snel, vakmanschap. Een professioneel team van medewerkers zorgt er dagelijks voor dat er adequaat, flexibel en snel geageerd kan worden op vragen en ontwikkelingen vanuit de markt.
 15. 15. Projectrealisatie wereldwijd Export
 16. 16. Parallel aan de explosieve groei op de Nederlandse markt heeft de Rollecate Group zich ook in toenemende mate gericht op de exportmarkt. Van het koude Siberië tot het tropische Suriname. Als een van de grootste spelers op de Nederlandse gevelbouwmarkt begeeft de Rollecate Group zich ook op de internationale markt. Suriname, Curaçao, Rusland, Hongarije, Duitsland en Ierland zijn voorbeelden van landen waar de Rollecate Group als gevelbouwer reeds haar projecten heeft gerealiseerd. Onder de naam Alurage heeft de Rollecate Group zich structureel gevestigd op de Ierse markt als professionele exportorganisatie. En ook in Ghana en Gibraltar zijn door Alurage een aantal zeer aansprekende projecten gerealiseerd. Onze toepassingen van aluminium, kunststof, staal en glas vinden hun afzet in diverse landen en werelddelen en tonen daarmee eens te meer aan dat onze producten aan de meest uiteenlopende wensen en eisen tegemoet komen en ook in sterk wisselende omstandigheden volledig tot hun recht komen. Export
 17. 17. Projectmanagement Advies
 18. 18. Advisering in diverse stadia en extra aandacht voor ontwikkeling, veiligheid, logistiek, aanlevering en montage maakt een efficiënte realisatie mogelijk. Door de ruime deskundigheid op het gebied van alle gebruikte materialen en systemen binnen de gevelbouw kan de Rollecate Group het perfecte advies geven voor elke gevelinvulling. Voor een merkproduct, maar ook voor een maatwerkoplossing. De Rollecate Group adviseert vanaf ontwerp tot aan uitvoering. Bij zowel grote als kleine projectmatige opdrachten. De Rollecate Group geeft maximale zekerheid en staat ervoor preventief te adviseren voor elke gevel- toepassing. Advies op maat vertaalt zich in persoonlijke en betrokken begeleiding door vakbekwame projectleiders in ontwikkeling, materiaalkeuze, akoestiek, bouwfysica, veiligheid, brandwerendheid en bestek. Daarnaast biedt de Rollecate Group de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse op maat gemaakte onderhoudscontracten. Engineering, productie, montage, maar ook onderhoud en nazorg worden geheel in eigen beheer uitgevoerd. Daarom is Rollecate Group de juiste partner in het hele gevelbouwproces. Advies Na de oplevering verdwijnt de Rollecate Group niet uit beeld. Een geheel eigen serviceorganisatie binnen de Rollecate Group, Gevelbeheer Nederland, is specialist op het gebied van service en reparatie, kwaliteit, advies en onderhoud.
 19. 19. Service, advies en onderhoud Exploitatie
 20. 20. Ondersteuning en advies na realisatie met een individuele en persoonlijke begeleiding door vak- kundig opgeleide vakmensen. De basis voor een juiste exploitatie van de gevel. De Rollecate Group levert het complete pakket voor elke gevelconstructie. Een compleet traject dat wordt afgesloten met een goede aftersales begeleiding op basis van deskundig advies. Gevelbeheer Nederland is dé aftersales partner in service, advies en onderhoud, opereert op basis van ruime kennis en jarenlange ervaring in gevels, geveldelen en –systemen in zowel de utiliteits- als de woningbouw. Hang- en sluitwerk onderhouden, smeren en gangbaar maken van draaiende delen, kitvoegen aanbrengen of vervangen, het vervangen van beglazing of kunststof lassen van de geveldelen. Ook preventief onderhoud aan gevelonderdelen is een tak waarmee Gevelbeheer Nederland op technisch en economisch verantwoorde wijze onroerend goed optimaal onderhoudt. Door middel van conditiemetingen en inspecties, uitgevoerd aan de hand van voorschriften opgesteld en vastgelegd door de VMRG/VKG, kan Gevelbeheer Nederland op basis van de geldende garantievoorwaarden periodiek onderhoud plegen en daarbij gedegen adviezen formuleren en uitvoeren. Exploitatie Zo kan een speciaal ingerichte afdeling, die volledig staat voor dienstverlening aan gebouwbeheer- ders, gebouweigenaren en aannemers, in verschillende stadia – voor, tijdens en na de bouw – de opdrachtgever van dienst zijn met deskundige adviezen, beproevingen en inspecties. De adviezen kunnen betrekking hebben op de detaillering, afdichting, oppervlaktebehandeling en beglazing van de gevelelementen. Tijdens en na de bouw hebben de adviezen in de meeste gevallen betrekking op beproevingen, zoals wind- en waterdichtheid, advies bij klachten en herstel van schade.
 21. 21. Meten is weten Laboratorium
 22. 22. Ultramoderne (mobiele) testfaciliteiten voor elke gevelconstructie geven een antwoord op specifieke gevelvraagstukken die verder gaan dan de standaard- oplossingen. De Rollecate Group beschikt over verschillende divisies die over de totale breedte van de gevel- constructiebranche de opdrachtgever een optimaal product kunnen leveren. Van ontwerp tot aan uitvoering, van implementatie tot aan realisatie. Zo beschikt de Rollecate Group, naast productie en aftersales, ook over diverse vaste en mobiele test- faciliteiten die het leveren van maatwerk mogelijk maken. Doorbuigingsproeven, sterkteproeven, water- en luchtdichtheidsproeven volgens de VMRG-kwaliteitseisen geven meer inzicht in het functioneren en het gebruik van de diverse materialen en toepassingen. Het testlabaratorium van de Rollecate Group is uniek vanwege de van maximale afmetingen en drukken waarop getest kan worden. Rollecate Group stelt haar geavanceerde testlocaties ook graag ter beschikking aan derden, in de hoop om samen met andere organisaties tot nog betere producten te kunnen komen. Bovendien geven de Laboratorium specifieke en goed doordachte testfaciliteiten een goed beeld van de mate waarin Rollecate Group ook wat betreft research en development toonaangevend is op alle terreinen van de gevelbouwmarkt.
 23. 23. Een milieubewuste klimaatbeheersing Klimaat
 24. 24. Milieubewust ondernemen speelt bij de realisatie van gevels een belangrijke rol. De producten van de Rollecate Group kunnen goed gerecycled worden en zijn daarmee een uitstekend exponent van het cradle- to-cradle principe. De fossiele brandstoffen die onze planeet ons biedt zijn geen onuitputtelijke bronnen. De Rollecate Group is zich daarvan bewust en wij bieden dan ook oplossingen om het gebruik hiervan terug te dringen en zo de CO2 uitstoot van zowel het bouwen zelf als van het gebouw te reduceren. Zowel huidige als toekomstige Energie Prestatie Normeringen vormen het uitgangspunt bij onze systemen en bieden u daarmee de mogelijkheid om een milieubewuste keuze te realiseren. Tevens nemen we via onze brancheorganisaties deel aan MRPI afspraken (Milieu Relevante Product Informatie). Voor een optimale benutting van natuurlijke energiebronnen biedt de Rollecate Group ook oplossingen op gebied van domotica, wat eventueel gecombineerd kan worden met klimaatgevels en technische installaties met een verantwoorde materiaalkeuze. Klimaat
 25. 25. Rollecate Staphorst B.V. Rollecate Holwerd Rollecate Gorinchem H.G. Zwerusstraat 3, Grândyk 1-3, Stephensonweg 8, 7951 CZ Staphorst 9151 AE Holwerd 4207 HB Gorinchem Postbus 3, Postbus 1, Postbus 776, 7950 AA Staphorst 9150 AA Holwerd 4200 AT Gorinchem (T) +31 (522) 467000 (T) +31 (519) 244244 (T) +31 (183) 699798 (F) +31 (522) 467333 (F) +31 (519) 562228 (F) +31 (183) 699792 (E) mail@rollecate.nl (E) mail@rollecate.nl (E) mail@rollecate.nl (W) www.rollecate.nl (W) www.rollecate.nl (W) www.rollecate.nl Kumij B.V. Nelissen Metaal B.V. Flexglass B.V. Gotenburgweg 21, Ledeboerstraat 1, 5048 AC Tilburg Pieter Mastebroekweg 17, 9723 TK Groningen Postbus 5081, 5004 EB Tilburg 7942 JZ Meppel Postbus 709, 9700 AS Groningen (T) +31 (13) 4672910 (T) +31 (522) 242856 (T) +31 (50) 8532000 (F) +31 (13) 4683903 (F) +31 (522) 242857 (F) +31 (50) 5426444 (E) info@nelissenmetaal.nl (E) mail@flexglass.nl (E) alg@kumij.nl (W) www.nelissenmetaal.nl (W) www.flexglass.nl (W) www.kumij.nl B. Mohrmann en Co B.V. Gevelbeheer Alurage Almelo Vestaweg 1, 8938 AV Leeuwarden Hoofdkantoor B.V. Bedrijvenpark Twente 75, Postbus 862, 8901 BR Leeuwarden R.D. Bügelstraat 2, 7602 KD Almelo (T) +31 (58) 2886565 7951 DA Staphorst Postbus 502, 7600 AM Almelo (F) +31 (58) 2886388 Postbus 395, 7940 AJ Meppel (T) +31 (546) 549090 (E) info@mohrmann.nl (T) +31 522 238888 (F) +31 (546) 549099 (W) www.mohrmann.nl (F) +31 522 238889 (E) mail@alurage.nl (E) service@gevelbeheer-nederland.nl (W) www.alurage.nl Eland-Brandt Ramen en Deuren (W) www.gevelbeheer-nederland.nl Bruynvisweg 4, 1531 AZ Wormer Gorter Ramen en Deuren Postbus 24, 1530 AA Wormer Gevelbeheer Bruynvisweg 4, 1531 AZ Wormer (T) +31 (20) 4350303 Vestiging Oost Postbus 24, 1530 AA Wormer (F) +31 (20) 4350300 Bedrijvenpark Twente 75, 7602 KD Almelo (T) +31 (75) 6470810 (E) info@elandbrandt.nl Postbus 497, 7600 AL Almelo (F) +31 (75) 6470811 (W) www.elandbrandt.nl (E) info@gorterbv.nl Gevelbeheer (W) www.gorterbv.nl Rollecate Kft Vestiging West H-7054 Tengelic Bruynvisweg 4, Kossuth Layos u.131 1531 AZ Wormer HUNGARY Postbus 24, 1530 AA Wormer (T) +36 (74) 532700 (F) +36 (74) 532700

×