SRP Havas Focus Worldcup – ZuidKorea/Belgïe

160 views

Published on

Zuid-Korea, de derde en laatste kwalificatiematch van de Rode Duivels. Dankzij een 0-1 overwinning is het nu op naar de 1/8 finale tegen de Verenigde Staten.
Het late uitzendtijdstip (22u vs. 18u voor de twee eerste wedstrijden) kwam ten goede van het TV-publiek, dat op alle vlakken de hoogte in ging. De resultaten op de sociale media ondergingen echter een lichte daling.
Wat de TV-kijkers tussen 15-54 jaar betreft, constateren we een stijging in beide landstreken (+10% GRP vs. België-Rusland): 1.270.601 absoluut GRP in het noorden en 874.225 in het zuiden. Een stabiel marktaandeel in vergelijking met vorige wedstrijd: 88% in noorden en 84% in het zuiden! In beide streken merkt het aantal mannelijke kijkers van deze match duidelijk toe: het wordt serieus.
Drie specifieke tv-momenten zorgden voor reacties op de sociale media: de rode kaart van Defour, het einde van de match en vooral de goal van de kapitein van deze wedstrijd, Vertonghen.
De match zorgde opnieuw voor een onvoorstelbaar hoog aantal berichten! 343.700 berichten (in alle talen samen) werden geregistreerd tijdens de wedstrijd, geplaatst door 193.300 sociale netwerkgebruikers (FB en/of Twitter). De infografie vertelt ons bovendien interessante zaken over de landen vanwaaruit de berichten verstuurd worden. Net zoals bij de match tegen Rusland, waren nu ook de VSA en Groot-Brittanië van de partij, nu ook vergezeld van Mexico.
De 8% van de berichten die uit België afkomstig waren (26.691 berichten) kunnen als volgt onderverdeeld worden: 58% in het noorden (15.367) en 42% in het zuiden (11.324). Dit betekent een daling van 21% in de berichten over de match tegen Zuid-Korea in vergelijking met de match tegen Rusland. Deze is vooral te wijten aan de verminderde activiteit op Facebook (-15% in het noorden en -30% in het zuiden) en niet zozeer op Twitter, dat het als medium zeer goed doet (vermenigvuldigd met 8). Als gevolg van het verminderde aantal berichten en de stijging van het aantal tv-kijkers zakt de SRP van deze wedstrijd lichtjes: 1,33 SRP in ht zuiden en 1,19 in het noorden.
Het aantal followers en fans op de Twitter- en Facebookgemeenschappen nemen nog steeds toe, vooral in het zuiden op Facebook.
De tagcloud in de infografie toont aan dat de Belgische, maar ook Zuid-Koreaanse sterren naar voren komen. Echter, geen spoor van Axelle D. « de mooiste supporter van de Wereldbeker » die de Rode Duivels in Brazilië komt aanmoedigen ...
Het topbericht is dat van Elio Di Rupo die met Obama een weddenschap afsluit over de overwinning van de Rode Duivels tegen de USA.
Waar het profiel« Hey @BarackObama, I am betting some great Belgian beers that our @BelRedDevils will make it to the quarter final! :-) #ComeOnBelgium #BEL ».
Waar het profiel van de tv-kijkers een stijging bij de mannen kent (6% tov Rusland), zijn het de vrouwen die meer vertegenwoordigd zijn op de SoMe (+38% tov Rusland).

Published in: Marketing
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

×