Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
SRP Havas Focus Worldcup – Belgie/VSA
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

SRP Havas Focus Worldcup – Belgie/VSA

234 views

Published on

De achtste finale van de Wereldbeker Voetbal die afgelopen dinsdag op 1 juli werd uitgezonden, heeft heel België in rep en roer gezet! Het late uitzendtijdstip en het feit dat er veel op het spel stond, joegen het aantal tv-kijkers én het aantal gedeelde berichten op de sociale media de hoogte in.
Op gebied van TV noteren we voor de leeftijdsgroep 15-54 een stijging in beide regionen (+7% GRP vs. België-Korea), wat neerkomt op 1.337.546 absoluut GRP in het noorden en 931.227 in het zuiden. Canvas en La Une profiteren van de algemene heisa met een mooi marktaandeel van 89%.
De analyse van het profiel van de tv-kijkers toont een daling van 45% aan voor de groep 4-14 tijdens de match van 1 juli in vergelijk met die op 17 juli tegen Algerije. Daar zit het einde van de examens mogelijk voor iets tussen? De onderverdeling per leeftijd voor de kijkers van deze achtste finalewedstrijd volgt in elk geval dezelfde logica: 7% voor 4-14, 24% voor 15-34, 33% voor 35-54 en 36 voor 54+. De onderverdeling mannen/vrouwen is stabiel met een lichte meerderheid voor de mannen: 54/46. Op de sociale media daarentegen laten de vrouwen meer en meer van zich horen. Het bewijs: een stijging van 50% voor afgelopen match in vergelijking met de eerste van de Rode Duivels (41% vs 27%).
Waar de vorige drie infografieën nog duidelijke pieken vertoonden gedurende het verloop van de wedstrijd, is dit absoluut niet meer het geval voor deze wedstrijd van de Rode Duivels tegen de VSA. De kijkers leefden duidelijk zeer intensief mee met de verlengingen na het einde van de match. De 3 momenten waarop de meeste reacties kwamen zijn in volgorde van grootte: de aankondiging van de verlengingen, de tweede goal van Romelu en de eerste goal van Kevin.
De wedstrijd leverde een enorm aantal berichten op! 4.800.000 berichten (alle talen samen) werden geregistreerd tijdens de match, geplaatst door 2.400.000 gebruikers van de sociale media (Facebook en/of Twitter), goed voor een gemiddelde van 2 berichten per gebruiker. De infografie onthult opnieuw belangrijke info over het land vanwaaruit de reacties komen. De VSA waren er al van in het begin bij en hun aandeel neemt steeds toe: 1% (Algerije), 11% (Rusland), 16% (Korea) en 42% voor deze wedstrijd! Frankrijk en Groot-Brittanië zijn ook nog steeds van de partij en Brazilië begint zich ook stilaan te reppen.
Slechts 3% van de berichten zijn afkomstig uit België maar de 145.232 berichten betekenen wel een vervijfvoudiging van het aantal reacties tijdens de match tegen Zuid-Korea. Het noorden is het sterkst vertegenwoordigd met 63% (91.594) vs. 37% in het zuiden (56.638). De SRP-scores die uitsluitend worden gebaseerd op de Belgische berichten breken records: 6,71 SRP voor Canvas en 5,70 SRP voor La Une. De followers & fans nemen nog steeds toe in de Twitter- en Facebookgemeenschappen. Gemiddeld noteren we voor beide regio’s 1.947 fans en 3013 volgers extra na elke match.

Published in: Marketing
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

×