Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

SRP - Week2/2014 - Begin 2014 kent een zachte start in het noorden, het zuiden trekt de kaart van het entertainment

359 views

Published on

Nieuwe update Havas Media: Top Social Rating Point noorden en zuiden
Elke week stelt Havas Media een Top3 van tv-uitzendingen samen op basis van haar criterium Social Rating Point. Het SRP meet het engagement en de impact van een tv-publiek (aantal verschillende personen die minstens de helft van de uitzending bekeken) op sociale media (Facebook en Twitter) tijdens het moment waarop het programma uitgezonden wordt. Hierbij wordt het totaal aantal geregistreerde berichten die verband houden met de uitzending vergeleken met het tv-publiek. ‘2 SRP’ betekent dus dat 2% van het tv-publiek gemiddeld voor 1 bericht zorgt of dat 1% van het tv-publiek gemiddeld 2 berichten oplevert.
In het zuiden van het land begon het jaar goed met Miss Belgique, dat resulteerde in een SRP van 15,7. Dit cijfer is vooral te wijten aan het feit dat de draagwijdte van dit programma verder reikt dan de uitzending alleen: het tv-publiek alleen van Miss Belgique is immers kleiner dan dat van de andere twee Top3 programma’s. In het noorden is dit programma niet in de Top3 te vinden omdat te weinig kijkers minstens de helft ervan bekeken op Studio 100. Nouvelle Star en 69 minutes sans chichis (met Elio Di Rupo) staan op de tweede en derde plaats met elk meer dan 2.000 berichten.
In het noorden ging het jaar kalmer van start. In deze eerste rangschikking gaat geen enkele van de SRP-scores boven de 1. We kunnen wel opmerken dat het wielrennen nog steeds één van de meest succesvolle programma’s is als het gaat om het uitlokken van reacties op sociale media. Het feit dat Reyers Laat op de eerste plaats staat, is opmerkelijk aangezien het een programma betreft dat in tegenstelling tot de rest van de Top3 later op de avond wordt uitgezonden. Het humoristische karakter van het programma heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken als we denken aan de mooie scores die Het Lichaam Van Coppens behaalde in de HAVAS MATCH 2013 studie. Canvas vult de volledige top in deze tweede week van het jaar.

Published in: Marketing
  • Be the first to comment

×