Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Akoestisch beton
Team
Dirk Jan Postel, architect; Kraaijvanger
Adam Foxwell en Philo Heijnen, experts akoestiek; Arup
Theo...
Casestudies Prefab Beton
De Casestudies Prefab Beton zijn opgezet om ontwerpers in dialoog te brengen met
de industrie. Ke...
Organisatie
De Casestudies Prefab Beton zijn een initiatief van het Cement&BetonCentrum,
in samenwerking met de Nederlands...
Acoustical Concrete
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Acoustical Concrete

239 views

Published on

Prototype from Casestudy Acoustical Concrete, that will be showed in the exhibition 'Experimenteel Beton' at the expert fair GEVEL2015, 9-13 February, Utrecht

Published in: Engineering
 • Hi there! Get Your Professional Job-Winning Resume Here - Check our website! http://bit.ly/resumpro
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Acoustical Concrete

 1. 1. Akoestisch beton Team Dirk Jan Postel, architect; Kraaijvanger Adam Foxwell en Philo Heijnen, experts akoestiek; Arup Theo Scheers, expert akoestiek; Peutz Werner Hulstaert, expert betontechniek; Decomo Ambitie Geluidabsorberende betonpanelen met esthetische kwaliteit. Techniek Optimalisatie van vorm, dimensies en vulling van de sleuven en kanalen in het beton op basis van akoestisch onderzoek. Experimentele proefstukken zijn getest in de nagalmkamer. De geluidabsorptie is maximaal in het frequentie- spectrum van spraakgeluid: aw = 0,5 Potentie Toepassing in wanden en plafonds; bijvoorbeeld restaurants, klaslokalen, terminals, stationshallen. Integratie van installaties voor verlichting, klimatisering en brandveiligheid.
 2. 2. Casestudies Prefab Beton De Casestudies Prefab Beton zijn opgezet om ontwerpers in dialoog te brengen met de industrie. Kern van de Casestudies is het ontdekken van elkaars ambities en potenties. Ambities ten aanzien van esthetiek, productie en innovatie; potenties van beton als industrieel bouwmateriaal. In kleine teams worden ideeën ontwikkeld tot concepten en getoetst aan experimentele prototypes. Voor de Casestudies Prefab Beton 2014/2015 is gekozen voor een nieuwe opzet. Uit de acht casestudies die zijn uitgevoerd in de editie 2013/2014 zijn er vier gekozen die de meeste potentie hebben voor succesvolle ontwikkeling tot praktijktoepassing. Prototype 2.0 De selectie is gebaseerd op de reacties die zijn ontvangen tijdens en na de expositie Experimenteel Beton op de vakbeurs GEVEL2014. Aan de vier betreffende werkgroepen is gevraagd hun concepten verder te ontwikkelen en via testen op experimentele proefstukken tot een prototype 2.0 te komen. Waar nodig is aanvullende expertise gezocht en toegevoegd aan de werkgroepen. In deze ontwikkelingsfase zijn de ambities aangescherpt. De focus is vooral gericht op verbetering van de functionele prestaties, de praktische maakbaarheid en economische haalbaarheid. Met verrassende resultaten. De vier casestudies zijn: • Akoestisch beton (voortzetting van Adobe beton) • Levende Gevel • Pixelbeton (voortzetting van Pixelmal) • ESO betondesign (voortzetting van Sprietkolom)
 3. 3. Organisatie De Casestudies Prefab Beton zijn een initiatief van het Cement&BetonCentrum, in samenwerking met de Nederlandse en Belgische brancheorganisaties voor prefab beton, respectievelijk BFBN en Febel-Arch. Deelnemers Casestudies 2014/2015 Architecten/adviesbureaus Architectenbureau Lucine Blankert Architectenbureau Retel Helmrich Arup Atelier ASA Bakema Delft Kraaijvanger Movares Peutz Team 4 Architecten TU-Eindhoven Prefab beton en maltechniek Betonindustrie de Veluwe Decomo Geelen Beton Twinplast Verheyen Beton Meer informatie Uitgebreide informatie over de Casestudies Prefab Beton is te vinden op www.cementenbeton.nl/architectuur/tektoniek/casestudies-prefab-beton

×