2012 wazokuu online marketingmanagement

899 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
899
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2012 wazokuu online marketingmanagement

 1. 1. Succesvolle ondernemers hebben één ding gemeen: zij weten hun idee om te zetten naar concrete business. Heel bewust positioneren zij zichzelf én hun merk en slagen erin hun boodschap op een heldere en strategische wijze naar hun doelgroep te communiceren.1   ©  Wazokuu!  
 2. 2. Wazokuu!: uw belangrijkste idee De droom van iedere marketeer is om de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste klanten te krijgen. Dat is efficiënt, kostenbesparend en winstgevend. Zo werkt Wazokuu! ook. Het gaat om slimme marketing, waarbij de kern van uw boodschap voor iedereen glashelder is. Wazokuu! formuleert uw belangrijkste idee en zorgt ervoor dat niemand dit vergeet! Zo eenvoudig is dat. het idee concretiseren organiseren communiceren business2   ©  Wazokuu!  
 3. 3. Wazokuu!: uw belangrijkste idee Hoe converteer je een idee naar business? het idee concretiseren organiseren communiceren business 1 2 3 Concept Communicatie Marketing ontwikkeling organisatie planning3   ©  Wazokuu!  
 4. 4. Wazokuu!: uw belangrijkste idee Ervaar de kracht van de eenvoud De droom van iedere marketeer is om de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste klanten te krijgen. Dat is efficiënt, kostenbesparend en winstgevend. Zo werkt Wazokuu! ook. Onze online dienstverlening converteert uw idee in drie stappen naar een duurzaam aanbod. 1.  Concept-ontwikkeling het idee 1 Bepaal online: •  in welk marktsegment uw actief bent; •  voor welke specifieke doelgroep uw aanbod waarde levert; •  welk uniek onderscheidend vermogen uw product of dienst biedt. 2.  Communicatie-organisatie 2 Organiseer online: •  de totstandkoming van marketingtools om uw zorgvuldig geformuleerde positionering met impact te kunnen communiceren; •  de financiële- en tijdsplanning voor uw marketingtools. 3.  Marketing-planning 3 Plan online: •  alle commerciële activiteiten om uw aanbod te promoten; •  de financiële- en tijdsplanning voor uw activiteiten.4   ©  Wazokuu!  
 5. 5. Wazokuu!: uw belangrijkste idee Wat levert Wazokuu! op? Door op een eenvoudige manier uw belangrijkste idee als merkpropositie te ontwikkelen en op basis hiervan het organiseren van uw marketing een effectieve en efficiënte invulling te geven wordt u beter zichtbaar voor uw afnemers en zult u meer rendement uit uw inspanningen halen. 1.  Concept-ontwikkeling. het idee 1 Zorgt voor: •  een duidelijke positionering van uw unieke aanbod; •  een rangorde in de kenmerken, voordelen en nutswaarden van uw aanbod; •  een duidelijk beeld van de markt waarop u actief wenst te zijn. 2.  Communicatie-organisatie. 2 Zorgt voor: •  een heldere instructie aan uw communicatie/reclame bureau over de gewenste marketing uitingen; •  een duidelijk inzicht in beschikbaarheid en effectiviteit van marketing tools. 3.  Marketing-planning. 3 Zorgt voor: •  een planning van impactvolle activiteiten; •  een duidelijk inzicht in de planning en effectiviteit van de activiteiten.5   ©  Wazokuu!  
 6. 6. Het concretiseren van een idee tot een merk: Wat doet Wazokuu! op dit punt voor u? Het verschil tussen een ruw concept en een winstgevend businessplan wordt voornamelijk bepaald door de mate waarop u in staat bent concreet te zijn in de manier waarop u een uniek voorstel aan de juiste doelgroep met een specifieke behoefte kunt 1 aanbieden. Wazokuu! helpt u om dit proces van concretiseren stap voor stap en zeer eenvoudig te kunnen doorlopen. concretiseren Conceptontwikkeling in het algemeen: Een uitgewerkte versie van een idee voor een product of dienst noemen we een concept. Dit bevat betekenisvolle begrippen voor de consument. Op basis van het eerste idee kunt u diverse concepten maken door vragen als: a.  in welk segment is het idee bruikbaar? b.  wie gaat het product of de dienst gebruiken? c.  wat is het belangrijkste nut dat het product of de dienst kan bieden aan de consument? d.  wanneer zal iemand het product of de dienst aanschaffen? Concept ontwikkeling Uit de diverse concepten kiest men de beste variant en werkt deze uit tot Een merk-positionering.6   ©  Wazokuu!  
 7. 7. Het concretiseren van een idee tot een merk: Conceptontwikkeling met Wazokuu! Conceptontwikkeling of het concretiseren van een idee binnen Wazokuu! wordt in marketing jargon ook wel aangeduid met segmenting (segmenteren), targeting (doelgroep kiezen) & positioning (positioneren)”. Door de verschillende ‘blokken’ in 1 conceptontwikkeling in te vullen doorloopt u dit proces vlot en eenvoudig: concretiseren 1. Segmenteren Wanneer men een nieuw concept in de markt wil zetten of de marktpositie van een bestaand product of dienst wil verbeteren dient men als eerste de beoogde markt concreet te benoemen. Door het marktsegmentkeuze-blok in te vullen worden voor het concept de volgende vragen beantwoord: •  hoe kun je dit segment benoemen? •  welke markt gaat u bedienen? •  hoe groot deel is de markt die u wilt bedienen? Concept •  hoe groot deel van de markt bedient u nu al? ontwikkeling •  hoeveel unieke afnemers zitten er in dit segment? De tips en voorbeelden van Wazokuu! in dit blok maken het beantwoorden van deze vragen eenvoudig en makkelijk. ’7   ©  Wazokuu!  
 8. 8. Het concretiseren van een idee tot een merk: 2. Doelgroep benoemen U dienst of product vervult een speciale behoefte voor een bepaalde groep van afnemers, des te beter u deze groep kent 1 des te groter is uw kans van slagen. Met tips en voorbeelden helpt Wazokuu! u om hier tot een treffende definitie te komen. concretiseren 3. Onderscheidend vermogen definiëren U dienst of product vervult een speciale behoefte voor een bepaalde groep van afnemers, des te beter u dit onderscheid weet te benomen vanuit het perspectief van deze groep des te groter is uw kans van slagen. 4. Positioneren U dienst of product vervult een speciale behoefte voor een bepaalde groep van afnemers, des te beter u deze groep kent des te groter is uw kans van slagen. Concept ontwikkeling Met een merkdefinitie sluit Wazokuu! dit gedeelte af. In één volzin kunt u in 60 seconden duidelijk maken voor wie u met wat op een onderscheidende manier waarde kunt zijn. ’8   ©  Wazokuu!  
 9. 9. Het concretiseren van een idee tot een merk: EXTRA’S: Emoties benoemen Niet direct nodig voor het positioneren van een merk maar wel 1 handig om centraal, eenmalig, een keer goed vast te leggen zijn de emoties die uw afnemers zullen beleven bij het nut dat zijn ervaren van uw aanbod. Deze gegevens zijn zeer nuttig bij het concretiseren kiezen van beeldmateriaal en een ‘tone-of-voice’ voor uw communicatie wanneer u kiest voor emotionele boodschappen. Logo uploaden Handig om bij het concept dat onder handen is het beoogde logo voor of van het merk te uploaden. Laat op het scherm zien waar u mee bezig bent en geeft de mogelijk van koppeling naar de klantenpagina op het Wazokuu! platform. Gerelateerde informatie opslaan Concept Om alle merkgerelateerde informatie met betrokkenen te kunnen ontwikkeling delen kan in dit blok relevante informatie met betrekking tot het concept dat onder handen is worden ge-upload. Afbeeldingen, PowerPoint-, Word- of Excel-documenten etc. ’9   ©  Wazokuu!  
 10. 10. Het organiseren van uw communicatie: Wat doet Wazokuu op dit punt voor u? Communicatie is een interactieve dialoog tussen u en uw klanten, soms persoonlijk en soms via media of andere middelen. Hiervoor kan de hulp van reclamebureaus uitkomst bieden. Zij zetten uw boodschap op creatieve wijze om in een bruikbare marketingtool. 2 Wazokuu helpt u bij het opstellen van een duidelijke instructie op basis waarvan een bureau direct, goed aan de slag kan. organiseren Interne organisatie van de communicatie: De communicatiemix kent vele uitingsvormen, denk aan reclame, promotionele acties, publiciteit, internet, social media, PR, direct marketing maar ook aan kleur en vorm van de verpakking of de inrichting van plek waar de verkoop plaats vindt. Zonder uitzondering geldt hiervoor dat de volgende stappen moeten worden doorlopen om dit effectief te laten zijn: 1.  segment en doelgroep kiezen; 2.  communicatiedoelstelling bepalen; 3.  centrale boodschap bepalen; 4.  gewenste uitvoering van het communicatiemiddel kiezen; Communicatie 5.  kiezen van het meest geschikte communicatiekanaal; organisatie 6.  communicatiebudget vast stellen; 7.  communicatieplanning opstellen.10   ©  Wazokuu!  
 11. 11. Het organiseren van uw communicatie: Communicatie-organisatie met Wazokuu Het is van essentieel belang dat de communicatie-uitingen intern goed voorbereid zijn voordat een creatief persoon hiermee aan de slag kan gaan. Dit gebeurt met de module communicatie organisatie die de creatie van communicatietools in goede banen leidt. 2 Door de verschillende ‘blokken’ in communicatie-organisatie in te vullen doorloopt u dit proces vlot en eenvoudig. organiseren 1. Segment en doelgroep kiezen 1. Segment & doelgroep(en) Uit de segmenten die al tijdens de conceptontwikkeling zijn Keuze marktsegment beschreven maakt u hier een keuze voor het specifieke segment voor Keuze deelsegment Beschrijven doelgroep wie de tool bedoeld is. Hier wordt ook geïdentificeerd aan wie de boodschap moet worden overgebracht. 2. Communicatiedoelstelling formuleren 2. Communicatiedoelstelling In eerste instantie wordt in dit blok gekozen of de communicatie een Kiezen gewenste reactie Invullen reactiemodel cognitieve, affectieve of gedragsmatige reactie moet losmaken. Volgens het principe van het AIDA model kunnen in dit blok de eerste Communicatie ideeën hieromtrent worden vastgelegd. Voor emotionele organisatie boodschappen zijn hierbij de emoties die bij conceptontwikkeling zijn vast gelegd een goed startpunt. Emoties11   ©  Wazokuu!  
 12. 12. Het organiseren van uw communicatie: 3. Centrale boodschap formuleren 3. Centrale boodschap Op basis van de reeds vastgestelde gewenste respons kan in dit blok Keuze type boodschap de centrale boodschap van de uiting worden geformuleerd. Het blok Keuze centraal thema Vastleggen eerste idee over helpt in het maken van gefundeerde keuzes en het vastleggen van 2 mogelijke vormgeving eerste ideeën over de uitwerking. organiseren 4. Indiceren van tactiek en communicatiemiddel 4. Tactiek & middel Als de gewenste respons en de boodschap bekend zijn kunnen in dit Keuze tactiek blok de tactiek hoe de boodschap bij de ontvanger moet komen en de Keuze drager van de boodschap drager(s) van de boodschap in dit blok gekozen worden. 5. Kiezen van communicatiekanalen 5. Communicatiekanalen Net zo goed als er vele wegen naar Rome zijn kan een boodschap via Afweging communicatiekanalen veel kanalen de gewenste ontvanger bereiken. In dit blok kunnen de verschillende communicatiekanalen in de context van de boodschap Communicatie tegen elkaar worden afgewogen en de gekozen kanalen kunnen als organisatie “te overwegen” worden aangevinkt voor de instructie aan het bureau.12   ©  Wazokuu!  
 13. 13. Het organiseren van uw communicatie: 6. Communicatiebudget 6. Communicatiebudget Het is verstandig om in overleg een reële inschatting van de kosten Totale budget vooraf te maken en op basis hiervan een budget af te geven voor het Specificatie budget creëren van de marketingtool. Door deze budgets te bewaken houdt u 2 vinger aan de pols voor de externe marketingkosten en krijgt u goed inzicht in de verhouding tussen de kosten en de opbrengsten. organiseren 7. Communicatieplanning 7. Communicatieplanning Er zijn twee belangrijke deadlines in het vervaardigingsproces Datum presentatie bureau van marketingtools: de datum waarop het bureau de tool aan de Datum eerste inzet tool klant voorstelt en de datum waarop u de tool voor het eerst nodig heeft. Beide kunnen hier in de planning worden opgenomen. EXTRA’S: Intern verantwoordelijke Intern verantwoordelijke Wanneer u meerdere projecten heeft, geeft het toewijzen van een Intern verantwoordelijke ingeven intern verantwoordelijke de mogelijkheid om het overzicht te bewaren Communicatie wie wat doet. organisatie Gerelateerde informatie Gerelateerde informatie Alle tool-gerelateerde informatie met betrokkenen delen kan in dit Opslaan gerelateerde data blok: afbeeldingen, PowerPoint-, Word- of Excel-documenten etc.13   ©  Wazokuu!  
 14. 14. Marketingcommunicatie planning met impact: Wat doet Wazokuu op dit punt voor u? Marketingcommunicatieplanning gaat over het effectief inzetten van uw marketingmix ten behoeve van omzetontwikkeling. Het spreekwoord ‘bezint eer gij begint’ gaat nergens zo goed op als bij het plannen van deze commerciële activiteiten. U kunt uw 3 geld immers maar één keer uitgeven. Wazokuu helpt u om op eenvoudige wijze tot een zeer effectieve planning te komen. communiceren Formuleren en afstemmen van de marketingcommunicatie: De juiste persoon op het juiste moment de juiste informatie en hiermee het gewenste resultaat te bereiken kan een complexe aangelegenheid zijn. Er is een beproefde methode om hier structuur in aan te brengen: 1.  instrument en activiteit benoemen; 2.  segment en doelgroep kiezen; 3.  doelstelling bepalen; 4.  tactiek en communicatiemiddel kiezen; 5.  inhoud activiteit schetsen; Marketing 6.  duur activiteit opstellen; planning 7.  communicatieplanning opstellen.14   ©  Wazokuu!  
 15. 15. Marketingcommunicatie planning met impact: Marketingcommunicatieplanning met Wazokuu De Wazokuu! marketing planning zorgt ervoor dat uw eigen initiatieven voor het vergroten van uw omzet, goed doordacht en goed op elkaar afgestemd zijn. Stap voor stap wordt de marketing-communicatieplanning in stappen opgezet. 3 1. Instrument en activiteit benoemen 1. Instrument & activiteit Er zijn feitelijk vijf promotionele instrumenten waar u zich van kunt Keuze instrumenttype Benoemen activiteit communiceren bedienen bij marketing communicatie. In dit blok maakt u eerst deze principiële keuze en geeft de activiteit een unieke naam. 2. Segment en doelgroep kiezen 2. Segment & doelgroep(en) Uit de segmenten die al tijdens de conceptontwikkeling zijn Keuze marktsegment Keuze deelsegment beschreven wordt hier een keuze gemaakt specifiek voor wie de tool Beschrijven doelgroep bedoeld is. Hier wordt ook geïdentificeerd aan wie in het bijzonder de boodschap moet worden overgebracht. 3. Doelstelling activiteit beschrijven 3. Doelstelling activiteit Marketing Of het nu communicatie of een activiteit betreft, ze moeten een Kiezen gewenste reactie planning cognitieve, affectieve of gedragsmatige reactie losmaken. Ook hier Invullen reactiemodel wordt volgens het principe van het AIDA model de eerste ideeën hieromtrent beschreven.15   ©  Wazokuu!  
 16. 16. Marketingcommunicatie planning met impact: 4. Te volgen tactiek en communicatiemiddel kiezen 4. Soort activiteit Als de gewenste respons en de boodschap bekend zijn kunnen in dit Keuze tactiek blok de tactiek hoe de boodschap bij de ontvanger moet komen en de Keuze drager van de boodschap 3 drager(s) van de boodschap gekozen worden. 5. Inhoud van activiteit schetsen 5. Inhoud activiteit communiceren Waaruit bestaat de activiteit inhoudelijk. Nu alle structurele aspecten Inhoudelijke schets activiteit in de voorgaande stappen zijn vastgelegd kan hier worden geschetst wat er wordt geboden en hoe het verloop van de activiteit gedacht is. De voorbeeld zullen helpen om dit concreet te formuleren. 6. Duur van activiteit vastleggen 6. Duur activiteit Activiteiten die maar continu door blijven lopen worden niet meer als Bepaal startdatum zodanig waargenomen. Belangrijk dus om vooraf een begin en eind Bepaal einddatum moment te kiezen. Marketing planning16   ©  Wazokuu!  
 17. 17. Marketingcommunicatie planning met impact: 7. Kosten en opbrengsten activiteit budgetteren 7. Budget activiteit Bij het plannen van marketingactiviteiten is het voor een effectief Geschatte opbrengst marketingcommunicatieplan noodzakelijk om bij alle activiteiten Argumentatie geschatte opbrengst Geschatte kosten 3 niet alleen de kosten te budgetteren maar ook een goede Argumentatie geschatte kosten inschatting van de te verwachtten opbrengsten te doen. Beide uitgedrukt in euro’s. communiceren EXTRA’S: Intern verantwoordelijke Intern verantwoordelijke Wanneer u meerdere projecten heeft, geeft het toewijzen van een Intern verantwoordelijke ingeven intern verantwoordelijke de mogelijkheid om het overzicht te bewaren wie wat doet. Marketing Gerelateerde informatie Gerelateerde informatie planning Alle tool-gerelateerde informatie met betrokkenen delen kan in dit Opslaan gerelateerde data blok: afbeeldingen, PowerPoint-, Word- of Excel-documenten etc.17   ©  Wazokuu!  
 18. 18. Gewoon proberen, de beste kennismaking: Als je claimt dat je de eenvoud koestert moet je het starten ook makkelijk maken. MEEST  GEKOZEN   REGISTREER  NU   REGISTREER  NU   REGISTREER  NU   REGISTREER  NU   Gratis Starters Basis Pro Uitproberen Abonnement Abonnement Abonnement •  1 concept; •  2 concepten; •  10 concepten; •  50 concepten; •  1 co-gebruiker; •  2 co-gebruikers per •  4 co-gebruikers per •  8 co-gebruikers per starten •  1 marktsegment; concept; concept; concept; •  5 kenmerken; •  1 marktsegment per •  20 marktsegmenten per •  50 marktsegmenten per •  1 organisatie van een concept; concept; concept; communicatiemiddel; •  10 kenmerken per •  Per segment •  Per segment •  1 planning van een concept; deelsegmenten deelsegmenten marketingactiviteit •  10 organisaties van mogelijk; mogelijk; •  Geen opslag van communicatiemiddelen; •  kenmerken per concept •  kenmerken per concept gerelateerde informatie. •  10 planningen van een onbeperkt; onbeperkt; marketingactiviteit •  onbeperkte organisatie •  onbeperkte organisatie •  50Mb opslag van communicatiemiddelen; communicatiemiddelen; gerelateerde informatie. •  onbeperkte plannen van •  onbeperkte plannen van marketingactiviteiten; marketingactiviteiten; •  500Mb opslag van •  2Gb opslag van gerelateerde informatie. gerelateerde informatie; •  koppelingsmogelijkheid met sub-accounts. 0  p/mnd.*   9,95  p/mnd.*   39,95  p/mnd.*   99,95  p/mnd.*   ga naar: www.wazokuu.nl18   ©  Wazokuu!  
 19. 19. Wij ondersteunen u graag: WijNa jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende marketing-functies stellen wij onze ondersteunen u graag: kennis u graag ter beschikking. Licht gerust onze doopcelen (klik op Linkedin) Na jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende marketingfuncties stellen wij onze kennis u graag ter of bel ons. beschikking. Lichtu graag te woord!(klik op Linkedin) of bel ons. Wij staan u graag te woord! Wij staan gerust onze doopcelen Hans Koekkoek Hans Koekkoek hans@wazokuu.nl hans@wazokuu.nl 06 1370 9925 06 1370 9925 korte lijnen! Eric Cornelissen Eric Cornelissen BEng eric@wazokuu.nl eric@wazokuu.nl 06O6 5732 3699 5732 3699 Wazokuu Nederland: Wazokuu Nederland: 104 Postadres: Postbus Contact: Kantoor Bank: Rabobank Postadres: Wazokuu Nederland Bussum 1400 AC Contact: Kantoor Bank: 035-5242469 Rabobank 1590.07.607 Postbus 104 035-5242469 info@wazokuu.nl KvK: 1590.07.607 52192644 1400 AC Bussum info@wazokuu.nl KvK: 5219264419   www.wazokuu.nl ©  Wazokuu!  

×