Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Motivacio lohasztas

602 views

Published on

A motivációt sokszor egészen apró, észrevétlen kommunikációs finomságok lohasztják. A mindennapi kifejezéseink tele vannak a feladatról az énre, a teljesítményre fordító kifejezéssel. Ezek megváltoztatása az attitűdöt is megváltoztatja.

Published in: Education
 • Be the first to comment

Motivacio lohasztas

 1. 1. MOTIVÁCIÓ
 2. 2. Kíváncsiság és exploráció A magasabbrendű organizmus környezetét felfedezi Explorál, kíváncsi ÚJDONSÁG
 3. 3. Kíváncsiság és exploráció A magasabbrendű organizmus környezetét felfedezi Explorál, kíváncsi ÚJDONSÁG kíváncsiság félelem
 4. 4. Attribúció és exploráció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS a feladat megoldása, új készségek elsajátítása a képességek megmutatása, hiányosságok eltitkolása Hangsúly verseny, értékelés, megmérettetés Cél feladat érdekessége, egyéni teljesítmény
 5. 5. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Megtalálod-e a megoldást? Tudsz-e többféle megoldást? Ki talál megoldást? Ki tudná kiszámolni/ megmondani/ lerajzolni/ elénekelni?
 6. 6. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálod-e a megoldást? Tudsz-e többféle megoldást? Ki talál megoldást? Ki tudná kiszámolni/ megmondani/ lerajzolni/ elénekelni?
 7. 7. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálod-e a megoldást? Hányféle megoldás lehet? Tudsz-e többféle megoldást? Ki talál megoldást? Ki tudná kiszámolni/ megmondani/ lerajzolni/ elénekelni?
 8. 8. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálod-e a megoldást? Hányféle megoldás lehet? Tudsz-e többféle megoldást? Van-e megoldás? Ki talál megoldást? Ki tudná kiszámolni/ megmondani/ lerajzolni/ elénekelni?
 9. 9. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálod-e a megoldást? Hányféle megoldás lehet? Tudsz-e többféle megoldást? Van-e megoldás? Ki talál megoldást? Ki akarja kiszámolni/ megmondani/ lerajzolni/ elénekelni? Ki tudná kiszámolni/ megmondani/ lerajzolni/ elénekelni?
 10. 10. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Hányféle megoldás lehet? Van-e megoldás? Ki akarja kiszámolni/ megmondani/ lerajzolni/ elénekelni?
 11. 11. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS
 12. 12. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Megtalálom-e a megoldást? Meg tudom-e oldani ezt a problémát? Elegendő-e a tudásom? Vajon jól csinálom?
 13. 13. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálom-e a megoldást? Meg tudom-e oldani ezt a problémát? Elegendő-e a tudásom? Vajon jól csinálom?
 14. 14. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálom-e a megoldást? Hogyan oldható meg ez a probléma? Meg tudom-e oldani ezt a problémát? Elegendő-e a tudásom? Vajon jól csinálom?
 15. 15. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálom-e a megoldást? Hogyan oldható meg ez a probléma? Meg tudom-e oldani ezt a problémát? Hogyan lehet még nagyobb a tudásom? Elegendő-e a tudásom? Vajon jól csinálom?
 16. 16. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Megtalálom-e a megoldást? Hogyan oldható meg ez a probléma? Meg tudom-e oldani ezt a problémát? Hogyan lehet még nagyobb a tudásom? Elegendő-e a tudásom? Hogyan lehet még jobban csinálni? Vajon jól csinálom?
 17. 17. Attribúció FELADAT- illetve ÉNBEVONÁS Vajon mi a megoldás? Hogyan oldható meg ez a probléma? Hogyan lehet még nagyobb a tudásom? Hogyan lehet még jobban csinálni?
 18. 18. Kíváncsiság és exploráció A magasabbrendű organizmus környezetét felfedezi Explorál, kíváncsi ÚJDONSÁG kíváncsiság félelem

×