Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Angyali ordogi

771 views

Published on

A kudarc, és különösen a kudarcok sorozata mély evolúciós félelmet, a biztonság hiányának érzetét kelti. Ezért kerüli az ember minden áron. Inkább az erőfeszítést is kerüli, hogy ne kelljen szembesülnie vele. Emiatt viszont a teljesítményei romlanak, ami újabb kudarcokhoz vezet. Ezzel az alulteljesítés ördögi körébe kerül.
Az angyali kört viszont a hozzáértés öröme tartja fenn. A siker által nyert jó érzés ez, ami a biztonság érzetet kelti. Azt éli meg a sikeres ember, hogy ha bármi van, elég hozzáértő, és meg tudja oldani a helyzeteket, kompetens, vannak eszközei a problémák megoldására.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Angyali ordogi

  1. 1. A teljesítményhez vezető angyali kör Az alulteljesítés ördögi köre gyarmathy.eva@gmail.com
  2. 2. Az alulteljesítés ördögi köre NEM MEGFELELŐ KÖRNYEZET kudarc frusztráció frusztráció csökkentése alacsony önértékelés alulteljesítés erőfeszítés elkerülése + énkép védelme
  3. 3. A teljesítményhez vezető angyali kör AZ EGYÉN ADOTTSÁGAINAK MEGFELELŐ KÖRNYEZET siker öröm örömérzés fenntartása pozitív önértékelés teljesítmények erőfeszítés + énkép erősítése

×