Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Renaixença

4,245 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Renaixença

 1. 1. ROMANTICISME I RENAIXENÇA Olga García Elena Rodríguez 4t A
 2. 2. ROMANTICISME
 3. 3. QUÈ ÉS EL ROMANTICISME? És el moviment cultural nascut a Alemanya i Anglaterra (S.XVIII) i es va estendre per Europa durant el S XIX. Va canviar la manera d'entendre l'art.
 4. 4. LA SENSIBILITAT ROMÀNTICA Alternança de moviments de tendència clàssica i moviments innovadors. (mesclen “seguir” les regles i “trencarles”)
 5. 5. L'ESTÍMUL DE LA IMAGINACIÓ I DE LA LLIBERTAT CREADORA L'artista romàntic basa la seva estètica en la imaginació, l'espontaneïtat i la llibertat amb l'objectiu de crear una obra original i única. L'obra d'art romàntica s'evadeix de la realitat i s'endinsa en la fantasia de l'autor.
 6. 6. L'EXALTACIÓ DELS SENTIMENTS NACIONALS Romàntics: veien reflectits els seus principis de llibertat i espontaneïtat en l'art popular. S. XVIII i XIX: literatura popular és estudiada per primera vegada.
 7. 7. RENAIXENÇA
 8. 8. QUÈ ÉS LA RENAIXENÇA? És el moviment històric i cultural que es va iniciar al S. XVI acabant al S. XVIII. Els seus origens són provocats per la industrialització i la influència del romanticisme.
 9. 9. EL PROGRAMA DE LA RENAIXENÇA Objectius culturals: - promoure activitat literària (recuperar català) - crear una literatura pròpia - fomentar coneixemente història propia - crear institucions catalanistes
 10. 10. TRES MOMENTS EMBLMÀTICS 1. Publicació de 'La Pàtria' (1833) 2. Jocs Florals (1859) 3. Publicació de 'L'Atlàntida' >poema èpic< (1877, Jacint Verdaguer)
 11. 11. ALGUNS ARTISTES ROMÀNTICS I LES SEVES OBRES D'ART Títols i noms en castellà.
 12. 12. Eugène Delacroix (Francès) La Barca de Dante Mujeres de Argel
 13. 13. La Lechera de Burdeos Saturno Devorando a su Hijo Francisco José de Goya (Espanyol)
 14. 14. Viajero frente al mar Gran Puesta de Sol David Casper Friedrich (Alemany)
 15. 15. El Anciano de los Días Dragón Rojo y Mujer Vestida de Sol William Blake (Anglès)
 16. 16. ALGUNS ESCRIPTORS ROMÀNTICS I LES SEVES OBRES LITERÀRIES
 17. 17. Edgar Allan Poe - Jacint Verdaguer - Victor Hugo - Gustavo Adolfo - Béquer L'Escarabat d'Or; El Gat Negre L'Atlèntida; La Pàtria Els Miserables; L'Home que Riu Cartas Literarias a una Mujer; Tal para Cual (teatre)

×