Periodista

235 views

Published on

educació

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
235
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Periodista

  1. 1. Qui és Galileu Galilei ?
  2. 2. BIOGRAFIA Galileo Galilei , o Galileu (Pisa, 15 de febrer de 1564 - Arcetri , 8 de gener de 1642 ) fou un físic , astrònom i filòsof italià considerat, junt amb Newton , com el pare de la física . El 1581 , Galileu entra a la universitat de Pisa per estudiar medicina, però acaba interessant-se per les matemàtiques. Demostra que Aristòtil estava equivocat al suposar que la rapidesa de caiguda dels cossos és proporcional al seu pes. Per demostrar-ho, mesura el temps de caiguda de pesos llençats des de la torre inclinada de Pisa ; descobreix l' isocronisme del pèndol observant les oscil·lacions d'una llampria a la catedral. El 1592 , Galileu esdevé professor de matemàtiques a la universitat de Pàdua , on restà 18 anys. Construí un aparell de mesura, el sextant , treballà en una explicació de les marees basada en les teories copernicanes, i escrigué un tractat de mecànica mostrant que les màquines no creen energia, però la transformen. El 1604 , a causa de l'aparició d'una nova , Galileu disputa amb els filòsofs que sostenien la tesi d' Aristòtil sobre la immutabilitat del cel . El 1609 s'assabenta del descobriment del telescopi per part de l' holandès Hans Lippershey i decideix construir-se el seu propi telescopi, diferent del dels Països Baixos i aplicar-lo a l'observació dels cels. Al final de 1609, Galileu tenia un telescopi de 20 augments que li permetia estudiar els cràters de la Lluna i distingir els estels de la Via Làctia . Descobreix quatre satèl·lits de Júpiter (els satèl·lits galileians ). Descobriment que li serà disputat per Simon Marius .
  3. 3. Estudis d'astronomia El 1609, Galileu Galilei va iniciar les observacions astronòmiques que el portarien a descobrir els cràters lunars, les taques solars i els quatre anells de Júpiter, entre d’altres observacions importants. Amb motiu d’aquesta efemèride, el 2009 ha estat declarat per la UNESCO Any Internacional de l’Astronomia.
  4. 4. 1589 abandonà els estudis mèdics i acceptà una plaça de professor de matemàtiques a la mateixa universitat. Les seves idees, contràries a la física aristotèlica (com és el cas del principi d'inèrcia ), i els seus experiments sobre mecànica (velocitat de caiguda dels sòlids, moviment pendular, etc) li ocasionaren tants de retrets dels seus compatriotes, que decidí d'abandonar la Toscana. Refugiat a Venècia, explicà matemàtiques a la universitat de Pàdua. Altres estudis
  5. 5. Obres d'astronomia Les seves descobertes (cràters lunars, fases de Venus, satèl·lits de Júpiter, etc), exposades a Sidereus Nuntius
  6. 6. Altres descobriments Va descobrir las taques solars, valls i muntanyes lunars, els quatre satèl·lits majors de Júpiter i les fases de Venus. En el camp de la física va descobrir les lleis que paren que es caiguin els cossos i el moviment dels projectils. En la historia de la cultura, Galileu se ha convertit en el símbol de la lluita contra la autoritat i de la llibertat en la investigació.
  7. 7. FOTOS

×