muntanyes catalanes (mag)

3,175 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

muntanyes catalanes (mag)

 1. 1. Muntanyes Catalanes
 2. 2. Pica d'Estat La Pica d'Estats és el cim més alt de Catalunya . La Pica d'Estats es troba entre la comarca del Pallars Sobirà i el departament d' Arieja , situada al final de la Vallferrera i de la ribera de Sotllo, formada per tres pics, poc separats l'un de l'altre. El pic central, el més alt (3.143,1 m), el pic occidental o pic de Verdaguer (3.131 m) i el pic oriental o punta Gabarró (3.115 m), que és el vèrtex geodèsic . La paret sud de la muntanya forma el frontal del circ glacial on s'ubica l' estany d'Estats . La carena coincideix exactament amb la frontera entre Espanya i França , amb una orientació general que va de nord, nord-oest a sud-est.
 3. 3. El Carlit El Pic Carlit es troba al sud dels Pirineus axials i es tracta de la muntanya més alta de tota la Cerdanya (i de Catalunya Nord ). El pic en qüestió forma part d'un massís més o menys aïllat que, per la vessant occidental forma part de la sub-conca del riu d'Aravó , afluent del riu Segre , mentre que la vessant oriental constitueix part del circ glacial on s'origina el riu Tet .
 4. 4. El Puigmal El Puigmal (anomenat també Puigmal d'Er a l'Alta Cerdanya) és una muntanya del Pirineu Oriental (2.909,6 msnm ) situada entre les comarques de l' Alta Cerdanya i el Ripollès i possiblement una de les més emblemàtiques de Catalunya . Rodeja la vall de Núria . És un pic ample i arrodonit i la seva ascensió és senzilla si les condicions climàtiques no són molt adverses. Al seu cim hi ha una creu de ferro forjat i una placa amb versos de Mossèn Cinto Verdaguer : « De puig en puig pel coll de Finestrelles s'enfilen del Puigmal a l'alta cima tota la terra que el meu cor estima des d'ací es veu en serres oneja
 5. 5. El Canigó El Canigó és una muntanya del Pirineu , entre les comarques del Conflent , el Rosselló i el Vallespir . El cim, la pica del Canigó, té 2.784 m . Malgrat la seva alçada moderada, fou considerada la muntanya més alta dels Pirineus per culpa del gran i brusc desnivell que la separa de la plana del Rosselló , fent-la més impressionant que altres muntanyes més engorjades i situades entre valls ja més altes. La llegenda atribueix la seva primera ascensió al rei Pere el Gran , l'any 1285 .
 6. 6. La serra del Cadí La Serra del Cadí o el Cadí és una serra del nord de Catalunya , exactament a les comarques de l' Alt Urgell , la Baixa Cerdanya i el Berguedà , que s'esten de oest a est al llarg de 40 quilòmetres, des del pas dels Gosolans fins al coll de Tancalaporta, separa la Vall de la Vansa i l' alt Berguedà de l'Urgellet i el Baridà , bé que popularment hom estén el nom de Cadí fins al Moixeró , la Tosa d'Alp fins al Pedraforca . La totalitat del Cadí forma part del Parc Natural del Cadí- Moixeró , juntament amb la Serra de Moixeró , el massís del Pedraforca i gran part de la Tosa d'Alp i el Puigllançada.
 7. 7. Comabona El Comabona és una muntanya de 2.547 metres situada a la Serra del Cadí entre les comarques del Berguedà i la Baixa Cerdanya .
 8. 8. El Pedraforca El Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya , situada al Berguedà .
 9. 9. El Puigllançada El Puigllançada és una muntanya de 2.409 metres que es troba al municipi de Bagà a la comarca del Berguedà . Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic ( referència 283082001 ). A la seva cara nord s'hi situa el sector de Torrent Negre de l'estació d'esquí de la Molina
 10. 10.

×