Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Butlletí n.49 Acció de Govern

287 views

Published on

De les accions del Govern del president Montilla detallem:
* Actuem per impulsar la renovació del Tribunal Constitucional
* El 1er hospital transfronterer d’Europa, a la Cerdanya
* La gestió eficient estalvia diners públics
* El Govern amb els pagesos i pescadors

També accions específiques territorials:
* Baix Camp
* Baix Empordà
* Vallès Occidental

Published in: News & Politics
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Butlletí n.49 Acció de Govern

  1. 1. L’acció de Govern més destacada Número 49- 27/04/2010 Actuem per impulsar la renovació del Tribunal Constitucional El Govern aprova un seguit d'actuacions per impulsar la renovació del Tribunal Constitucional Sol·licitar la convocatòria de la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat per que valori la situació actual de les propostes de candidatures a magistrats del Tribunal Constitucional presentades per les comunitats autònomes Sol·licitar a la Comissió Jurídica Assessora que emeti dictamen sobre quina és la situació jurídica del Tribunal Constitucional per la manca de renovació dels seus membres i quins efectes té aquesta situació sobre la idoneïtat del Ple del Tribunal per resoldre els recursos presentats contra l’Estatut Convocar als senadors del Grup de l’Entesa al Senat perquè presentin una proposició de Llei de reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional que abordi la necessitat d’impedir la prolongació forçosa del mandat dels magistrats del Tribunal en els casos de bloqueig dels corresponents processos de renovació dels seus membres El 1er hospital transfronterer d’Europa, a la Cerdanya El President Montilla avui ha participat en la signatura del conveni per a la construcció de l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya L’Hospital Transfronterer de la Cerdanya serà el 1er d’Europa Perquè l’administració ha d’estar al servei dels ciutadans, construïm un hospital a cavall entre Catalunya i França, perquè tots els ciutadans de la Cerdanya se’n beneficiïn
  2. 2. Un nou hospital que estalviarà als habitants de la Cerdanya anar a Barcelona o a Perpinyà a fer-se proves i intervencions mèdiques. És un nou hospital al servei de les persones, perquè estem fent una assistència sanitària més propera a les persones: El 97% dels catalans tenen un centre de salut a 10 minuts de casa seva, gràcies als 137 CAPs i Consultoris locals i als 8 hospitals construïts en 4 anys. La gestió eficient estalvia diners públics El Govern fa balanç de laimplantació d'un sistema de gestió centralitzada de tresoreria Un estalvi de 51,1 M€ en 4 anys gràcies a la gestió centralitzada de tresoreria El Govern utilitza pràctiques del món privat per ser més eficient en l’ús dels diners públics Aquests 51,1 M€ d’estalvi representen recursos per fer 16 escoles, o 12 instituts, o 20 CAPs o 7 residències Som responsables amb el diner públic, per això simplifiquem tràmits, perquè per les empreses i els ciutadans, les gestions amb l’administració han de ser menys costoses en temps i en diners El Govern amb els pagesos i pescadors El Govern aprova diverses mesures en suport als pagesos i als pescadors El Govern incrementa en dos anys el període de devolució dels préstecs ramaders per l’increment del preu dels cereals. Aquesta acció té com a objectiu facilitar l’accés al circulant a les explotacions. El Govern obre línies de préstecs per als pescadors i els armadors de Tarragona parats temporalment, concretament: Uns crèdits per valor d’1,17 milions d’euros per avançar l’ajut per a la paralització temporal corresponent a l’any 2010.
  3. 3. Una línia de préstecs per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per l’aturada temporal. MÉS ACCIÓ DE GOVERN Al Baix Camp... Millorem els carrers de Alcover El Govern millora l'arranjament dels carrers del casc antic d'Alcover i el centre cultural Can Barantxó a Castellvell del Camp 400.000 € del Govern per millorar el carrer Major, el carrer de Robert i de la plaça de Cosme Vidal d’Alcover i per la Casa de la Cultura Cal Barantxó a Castellvel del Camp El Govern dóna el màxim suport al món local, per això: Amb el suport del Govern, els ajuntaments tenen garantida una mitjana de 11 actuacions per municipi. Al Baix Empordà... Un nou casal cívic a La Bisbal El Govern accepta la cessió gratuïta d’una finca propietat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà per a la construcció i posada en funcionament d’un Casal Cívic 1.812 m2 a la Urbanització Cassanyas de la Bisbal d’Empordà per construir-hi un casal cívic. Al Vallès Occidental... Fem créixer el transport públic al Vallès Occidental El Govern crea un nou servei de bus entre Ripollet i Montcada i Reixac arribarà fins al barri de Can Tiana Un nou servei de bus que comunicarà el barri de Can Tiana i el nucli urbà de Ripollet amb Montcada i Reixac L'actuació servirà per apropar el transport públic fins al barri de Can Tiana i millorar l'accessibilitat al CAP de Montcada i Reixac, amb serveis cada hora entre les 6.10 i les 21.40 hores.
  4. 4. ATENCIÓ: Aquest e-mail s'ha enviat des del Gabinet de Comunicació del PSC. Pot contenir informació estrictament confidencial i és d'ús només per al destinatari. Si ha rebut aquest e-mail per error, preguem ho notifiqui al remitent i l'esborri del seu sistema. Gràcies per la seva col·laboració.

×