Kom tot bloei!

Mensen uitdagen tot bloei te komen, dat is onze drijfveer. Dat doen we met verrassende
methodes en creatie...
‘De tijd zal komen dat mensen
         zullen erkennen dat zij meer
         waard zijn dan de waarde van
...
‘Men ontdekt meer over
    een persoon door een uur
    met hem te spelen dan door
    een jaar lang met hem t...
‘Focus zo lang mogelijk op de
           bal. Begin er al mee als de bal
           nog in het blik zi...
‘leren gaat haast vanzelf’
Leren en logeren onder één dak

Een andere omgeving prikkelt het creatieve denkvermogen. bl...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

M:\Communicatie\Presentaties\Blooming Kom Tot Bloei Workshops

441 views

Published on

blooming trainingsbureau daagt uit tot bloei te komen!
Een korte impressie van wie we zijn en wat we doen

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

M:\Communicatie\Presentaties\Blooming Kom Tot Bloei Workshops

 1. 1. Kom tot bloei! Mensen uitdagen tot bloei te komen, dat is onze drijfveer. Dat doen we met verrassende methodes en creatieve middelen. Het doel is altijd helder: groei voor individu, team én organisatie. blooming heeft een aantal uitdagende workshops samengesteld onder het motto ‘learning by doing’. Deze workshops kunnen onderdeel uitmaken van een (meerdaagse) training of ingepast worden bij vergaderingen of heidedagen. De doelstelling van een heidedag of vergadering wordt in de workshops verwerkt. Door de combinatie van uw zakelijke doelstelling met actie, spanning en creativiteit kunt u verassende resultaten behalen! blooming creëert al 65 jaar de ideale leeromgeving. Dit doen wij door onze prikkelende trainingen en workshops te combineren met de inspirerende omgeving van blooming hotel. Een bezoek aan blooming is daarmee een beleving van entree tot afscheid. Boekt u een blooming training of workshop in combinatie met blooming hotel, dan ontvangt u 10% korting op het vergaderarrangement. Wilt u meer informatie over onze trainingen of deze workshops, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek? U kunt ons bereiken via telefoon 072-5891589. Met vriendelijke groet, Sylvia Jansen partner talentontwikkeling blooming trainingsbureau postbus 1, 1860 AA Bergen telefoon 072 589 1 589 www.blooming-nl.com blooming trainingsbureau is Cedeo erkend, ISO gecertificeerd, lid van de Vetron en de branchevereniging voor Medezeggenschap. Tevens zijn alle trainers lid van de NVO2, de branchevereniging voor HRD-professionals. blooming trainingsbureau onderdeel van blooming groep Postbus 1, 1860 AA Bergen Eeuwigelaan 3, 1861 CL t 072 5891589 f 072 5891588 info@blooming-nl.com KvK Alkmaar 37107775 ABN-AMRO 42.12.87.632 BTW NL8124.72.780.B07 www.blooming-nl.com
 2. 2. ‘De tijd zal komen dat mensen zullen erkennen dat zij meer waard zijn dan de waarde van de verf die ik heb gebruikt in het schilderij.’ Vincent van Gogh De Kunst van Leiderschap In deze workshop gaan deelnemers op verassende wijze aan de slag met leiderschap. Wat betekent leiderschap voor ieder? Hoe maak je de verbinding tussen jouw stijl van leiderschap en de strategie van de organisatie? De workshop wordt aanbevolen als deelnemers gedurende de dag vooral met het hoofd aan het werk zijn geweest, ofwel veel denkwerk hebben verricht. Deelnemers gaan, onder leiding van een specialist op dit gebied, op een ongebruikelijke manier aan de slag met Kunst. In ‘De Kunst van Leiderschap’ worden de thema’s van een strategische sessie opgenomen in de kunst die wordt gemaakt. De persoonlijke vertaling van de strategie wordt door de deelnemers neergezet in kunst, waarna alle individuele kunstwerken worden gecombineerd tot een geheel. Op deze manier ontstaat er een verbinding tussen het individu en strategie van de organisatie. De keuze voor schilderen of boetseren hangt af van het thema of doelstelling van die dag. De workshop haalt creativiteit in mensen naar boven, geeft inspiratie en verassende inzichten! Plezier, actie en creativiteit: Kunst met een grote K!
 3. 3. ‘Men ontdekt meer over een persoon door een uur met hem te spelen dan door een jaar lang met hem te converseren.’ Plato LattenLES (Leiderschap Eigen Stijl) Deze workshop geeft inzicht in ieders persoonlijke leiderschapsstijl en leert om bewust te switchen als de situatie daarom vraagt. Aan de hand van een verrassende opdracht met houten latten komen de verschillende stijlen van leiderschap en het teamwork aan het licht. Het doel is om met elkaar een methodiek te ontwikkelen die in de tijd van één minuut de losse planken assembleert tot een vaststaand model. Dit deel van de workshop kan met goed weer buiten in het bos rond blooming plaatsvinden. Daarna reflecteren deelnemers aan de hand van ‘De hoeden van De Bono’ op de uitgevoerde teamopdracht. Edward de Bono, Brits psycholoog, arts en managementauteur, heeft een methode ontwikkeld waarbij situaties vanuit zes verschillende denkwijzen benaderd worden. Deze noemt hij de denkhoeden, die ieder een eigen kleur hebben. Mensen hebben vaak een voorkeur voor één of twee hoeden en zijn zich er niet van bewust dat er ook nog andere manieren zijn om naar een situatie te kijken. Soms wordt er in teams langs elkaar heen gepraat, omdat iedereen met een ‘andere hoed’ op zit te praten. Door iedereen vanuit elke hoed te laten denken neemt het palet aan reactiekeuzemogelijkheden aanzienlijk toe. Dit resulteert uiteindelijk in betere communicatie en bewuste variatiemogelijkheid in persoonlijk leiderschap. Spanning… gecombineerd met het op een plezierige manier inzicht verkrijgen!
 4. 4. ‘Focus zo lang mogelijk op de bal. Begin er al mee als de bal nog in het blik zit.’ Brad Gilbert Game, set and match: Focus! Concentratie oftewel focus is in je werk is essentieel voor een goede prestatie. Maar wat is concentratie precies ? En hoe kun je dit nu beter doen? Omdat tennis een momentsport is, waarbij je je van punt tot punt telkens moet opladen, blijkt deze sport een uitstekend middel om je beter te leren concentreren of focussen. Hier gaan deelnemers in deze workshop letterlijk mee aan de slag. Na een algemene introductie over de begrippen concentratie en focus, gaan deelnemers naar buiten om allerlei tennisoefeningen variërend van service tot smash te doen. Het maakt hierbij overigens niet uit of je beginner bent of gevorderde. In dit uur ervaren deelnemers hoe je focus versterkt waardoor je de bal aanmerkelijk beter raakt. Na afloop wordt er een koppeling gemaakt tussen tennis en het werk. Hoe concentreer je je als individu en als team beter op het werk en je persoonlijke doelstellingen? Aan de hand van de metafoor tennis worden de kritische succesfactoren bepaald die de focus en de prestaties op het werk en in het team aanzienlijk verbeteren. Actie = reactie!
 5. 5. ‘leren gaat haast vanzelf’ Leren en logeren onder één dak Een andere omgeving prikkelt het creatieve denkvermogen. blooming heeft de ideale omgeving voor trainingen. In de duinen, in het kunstenaarsdorp Bergen, beschikken we over twee bijzondere accommodaties. U kunt trainingen volgen op het historische landgoed ’t Oude Hof of in ons 4-sterren hotel. Voor beide locaties geldt dat de ligging, direct in de vrije natuur, de rust en ruimte creëert, waardoor leren haast vanzelf gaat. Bij blooming kennen we de wensen van gasten als geen ander. Wij plaatsen uw gezelschap in een perfecte ambiance, altijd rekening houdend met wensen van mensen. We hebben oog voor de unieke kwaliteiten van mensen, het is juist daarom dat de specifieke wensen van individuen in een groep voor ons centraal staan. blooming is leren en logeren in een sfeer van dynamiek en passie en met hart voor de menselijke maat. En omdat blooming van mening is dat ook de omgeving een wezenlijke bijdrage levert aan het rendement van uw bijeenkomst kunt u verzekerd zijn van onze zorg. Bekijk het eens anders, je zult nieuwe dingen zien!

×