Quijoteeee

689 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
689
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Quijoteeee

  1. 1. Don Quijote de la Mancha
  2. 4. L'enginyós gentilhome Don Quixot de la Manxa ( "El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Manxa") és una primera novel · la escrita per l'autor espanyol Miguel de Cervantes Saavedra. Cervantes crea una ficció origen de la història basada en un manuscrit àrab inventat per l'historiador Cide Hamete Benengeli. Publicat en dos volums, a part d'una dècada, el Quixot és l'obra més influent de la literatura per sortir de l'Edat d'Or espanyol i, potser tot el cànon literari espanyol. Com a fundador de treball de la literatura moderna occidental, regularment apareix alt en les llistes dels més grans obres de ficció mai publicada.
  3. 5. El món de la gent ordinària, dels pastors als propietaris i taverna-posada de manteniment, xifres que a Don Quixot de la Manxa, va ser innovadora. El personatge del Quixot es va fer tan conegut en el seu moment que la paraula va ser ràpidament quixotesc calques en molts idiomes. Personatges com Sancho Panza i Don Quijote de la corser, Rocinante, són emblemes de la cultura literària occidental. La frase "molins de vent" per descriure un acte d'atacar enemics imaginaris es deriva d'una escena icònica en el llibre .
  4. 6. De tornada a casa, un Don Quixot parcel escapar. Mentrestant, la seva neboda, la mestressa de claus, rector de la parròquia, i el barber locals gravar secretament la majoria dels llibres de cavalleries, i el segell de la seva biblioteca de fingir que un mag ha portat fora. Don Quixot enfocaments altre veí, Sancho Panza, i li pregunta al seu escuder, li promet el govern d'una illa. L'enginyós-més aviat avorrit Sancho d'acord, i els dos fora d'amagat a la matinada. És aquí que la seva famosa sèrie d'aventures de començar, començant amb l'atac de Don Quixot en els molins de vent que ell creu que per ser ferotges gegants.
  5. 7. -Editorial: Joventut, Editorial -Pub Data: octubre de 1998 -ISBN-13: 9788426105134 - Rang de venda: 284.773 - 1100pp - Edició Descripció: Edició en castellà - Edició Número: 1
  6. 8. Escenas del quxot
  7. 9. L'enginyós cavaller Don Quixot de la Manxa (en castellà, El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha) és l'obra més reeixida de Miguel de Cervantes Saavedra i un dels llibres més traduïts de la literatura universal després de la Bíblia . Cervantes crea un origen fictici de l'història, fent veure que es basa en el manuscrit d'un tal Cid Hamet Benengeli, un historiador morisc inventat. És una novel·la escrita en dues parts, la primera publicada el 1605 i la segona en 1615 . Entre les dues dates aparegué una segona part apòcrifa escrita per Alonso Fernández de Avellaneda. ( queta edició del quixot ) ￧

×