Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Salvador espriu (catalaa)

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Salvador espriu (catalaa)

  1. 1. SALVADOR ESPRIU Jessica salgado
  2. 2. Caracteristiques L’obra poètica de Salvador espriu és una de les més brillants i ambisioses de la postguerra, té un caràcter original del seu plantejament esteticoliterari la seva riquesa temàtica, destaca per la profunditat teàtica, per la síntesi de tradicions literàries que conté i pel seu compromís cívic amb el país i la llengua.
  3. 3. <ul><li>CARACTERISTIQUES </li></ul><ul><li>Referèrencies culturals </li></ul><ul><li>i literàries </li></ul><ul><li>Mitologia egipte </li></ul><ul><li>La biblia </li></ul><ul><li>Mitologia grega </li></ul><ul><li>Literatura del barroc </li></ul><ul><li>Proporciones al poema mites, </li></ul><ul><li>símbols, </li></ul><ul><li>al·legories i temes </li></ul><ul><li>Presència de mites </li></ul><ul><li>Mites de creació propia </li></ul><ul><li>Mites històrics </li></ul><ul><li>Mitologies ( grega o egipcia ) </li></ul><ul><li>Estil simbòlic i al·legòric </li></ul><ul><li>Imatges de la natura i </li></ul><ul><li>món de la infantesa </li></ul><ul><li>Conceptes creats pel poeta </li></ul>
  4. 4. Temes <ul><li>La meditaió sobre la condició humana centrada en els temes de la mort i la llibertat. </li></ul><ul><li>La preocupació per Catalunya i el seu destí hi reflexiona sobre la història i el destí de Sepharad (Espanya) reconciliacions </li></ul><ul><li>Registre líric i elegíac reflexio sobre la mort com a centre temàtic (to elegíac). </li></ul><ul><li>registre satíric remarca allò de grotesc, vida real i/o quotidiana </li></ul><ul><li>Registre civil col·lectivitat amb un missatge de to moral molt elevat </li></ul>
  5. 5. Exercici <ul><li>10.- Llegeix atentament aquests poemes d’ Espriu. </li></ul><ul><li>A vegades és necessari i forçós que un home mori per un poble, però mai no ha de morir tot un poble per un home sol: recorda sempre això, Sepharad. Fes que siguin segurs els ponts del diàleg i mira de comprendre i estimar les raons i les parles diverses dels teus fills. Que la pluja caigui a poc a poc en els sembrats i l'aire passi com una estesa mà suau i molt benigna damunt els amples camps. Que Sepharad visqui eternament en l'ordre i en la pau, en el treball, en la difícil i merescuda llibertat. </li></ul>1.Classifica'l segons al registre que correspont: El poema proclama a necessitat de superar l’ Espanya de la dictadura del general Franco mitjançant la recuperació dels valors del diàleg i el respecte mutu entre els diversos pobles de l’Estat espanyol. 2.Esmenta i comenta els dos mites que surten en aquest poema: Parla de sepharad (espanya) amb un to melancolic, amb tristesa, amb un to pesimista.

×