Pac 1 xavier bonet

272 views

Published on

Published in: Technology, Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
272
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pac 1 xavier bonet

 1. 1. El lenguaje de los nuevos medios de comunicación (Lev Manovich) Primera Pràctica d’Avaluació Continuada. Xavier Bonet
 2. 2. Estructura d’anàlisi El propòsit de Lev Manovich amb aquesta obra és el de descriure el potencial, àmbits d’actuació, possibilitats i en resum tot allò que pot permetre l’anàlisi d’una nova ciència, que és aquella que pivota al voltant de la informatització i conseqüentment del ordinador. Per assolir aquest propòsit, és important definir una forma d’anàlisi clara que permeti al lector constantment ubicar-se correctament per tal d’interpretar cada un dels conceptes estudiats. Per aquesta raó Manevich introdueix la seva obra clarificant com quin serà el mètode d’anàlisi, la organització, i la terminologia utilitzats de la següent manera. Estructura d’anàlisi Una cartografia Una cartografia La terminologia: dels nous medis: dels nous medis: Llenguatge, objecte y El mètode La organització representació.
 3. 3. UNA CARTOGRAFIA DELS NOUS MEDIS: El mètode la informatització de la cultura no tan sols condueix al ressorgiment de noves formes culturals, com els videojocs i els mons virtuals sinó que Manovich considera que l’àmbit d’influència de la informatització és tan extens que fins hi tot re defineix aquelles formes culturals que ja existien, com la fotografia y el cine. Per aquesta raó li interessa investigar els efectes de la revolució informàtica sobre la cultura visual en un sentit ampli. I a més utilitzarà el cinema com a vehicle de conceptualització dels nous medis. Aquest procediment el farà responent als següents ítems: Buscant paral·lelismes entre la historia del cine i la dels nous mitjans. Definint una identitat al cinema digital. Cercant les relacions entre el llenguatge multimèdia i les formes culturals pre cinematogràfiques del segle XIX. Definint les funcions de la pantalla, la càmera mòbil y relacionant el muntatge en els nous medis comparant-los amb el cine. I relacionant els llaços històrics dels nous mitjans amb el cinema de avantguarda.
 4. 4. UNA CARTOGRAFIA DELS NOUS MEDIS: La organització De la mateixa manera que en els manuals de teoria literària incorporen capítols sobre narració i veu, o els de cine sobre fotografia i muntatge, el llibre de Manevich requereix una definició i matisació de les noves categories que són específiques de una teoria dels nous mitjans. Les Les formes il·lusions. Les operacions. La interfície. Que són els nous mitjans?
 5. 5. LA TERMINOLOGIA: Llenguatge, objecte y representació Per descriure una nova ciència és necessari prèviament definir la terminologia que s’utilitzarà per a descriure cada concepte. És per això que Manovich recolza les seves teories utilitzant una sèrie d’expressions de les quals defineix i en situa el seu àmbit d’actuació. La terminologia El llenguatge L’objecte La representació
 6. 6. Que són els nous mitjans? Els nous mitjans segons Manevich poden descriures en cinc principis: La representació numèrica La La modularitat transcodificació La La variabilitat automatització
 7. 7. 1.- La representació numèrica: Tots els objectes dels nous medis, es creïn partint de cero en el ordinador o patint una transformació a partir de fonts analògiques, es composen de codis digitals. Els objectes són representacions numèriques. Un objecte o una fórmula poden ser Un objecte dels nous medis es troba descrits per una funció matemàtica. sotmès a una manipulació algorítmica. Els medis es converteixen en programables. La continuïtat en el temps es discretitza i la magnitud es quantifica. O sigui que es pot perdre informació en els dos dominis. L’important és que aquestes pèrdues siguin el més imperceptibles possible.
 8. 8. 2.- La modularitat: El principi de modularitat permet fragmentar, com si de fractals es tractés, qualsevol objecte en múltiples unitats base perfectament identificables i autònomes. En aquest cas s’ha descompost una imatge en un conjunt de capes, on cada una de elles representa la part d’informació de la imatge d’origen amb igualtat de resolució o detall. La World Wide Web és un clar exemple de modularitat on cada espai web com a element autònom ajuda a la construcció de la “teranyina” que suposa Internet. O sigui que els elements mediàtics (ex: imatge i so) es representen a partir de mostres discretes com els píxels o polígons.
 9. 9. 3.- La automatització La codificació numèrica dels mitjans (principi -1) i la estructura modular dels seus objectes (principi -2) permeten automatitzar moltes de les operacions implicades en la seva creació, manipulació i accés. Per exemple gràcies a la automatització l’usuari pot crear complexes objectes, mitjançant la utilització d’scripts. Per exemple en la utilització de software per aplicacions infogràfiques i de disseny 3D. O es poden dissenyar pàgines web que actualitzin els seus continguts de forma automàtica, adaptant-se a els gustos o preferències dels usuaris.
 10. 10. 4.- La variabilitat: Els nous mitjans segons Manevich la variabilitat es pot descomposar en set etapes. La variabilitat Els elements mediàtics es La informació El hipermedia: sobre l’usuari pot Els elements Es fa possible de guarden en ser utilitzada per multimedia que Les separar el nivell La interactivitat adaptar-li componen un actualitzacions La escalabilitat. contingut (dades) de tipus arbóreo. una base de de la interfície. automàticament document poden periòdiques. la composició del estar units per dades medi. hipervincles. mediàtica
 11. 11. 5.- La transcodificació: La transcodificació és aquell principi que perment la correcta adaptació i interpretació de les dades, en cada una de les etapes del mitjà. Manovich planteja la transcodificació mitjançant la separació entre dues capes, les dues capes formen una composició: La transcodificació La capa cultural La capa informàtica. Com a exemples de la capa cultural tenim, la Com a exemples de la capa informàtica enciclopèdia i el conte, la història i la trama, tenim el procés i el paquet (com els paquets la composició i el punt de vista, la mímesis i la catarsi, la comèdia i la tragèdia. de dades que es transmeten per la xarxa), la classificació i la concordança, la funció i la variable, el llenguatge informàtic i la estructura de dades.
 12. 12. Que són els nous medis?  El nous medis son medis analògics convertits a una representació digital.  Tots els suports digitals comparteixen el mateix codi digital, la qual cosa permet que diferents suports es presenti per mitjà d’una única màquina, el ordinador que actua com a dispositiu de presentació multimèdia.  Els nous mitjans permeten l’accés aleatori.  La digitalització comporta inevitablement una pèrdua d’informació.  La digitalització permet la multigeneració, o sigui el no perdre qualitat entre copies successives.  Els nous mitjans son interactius.

×