Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Setmana D’Activitats ExtraordinàRies

619 views

Published on

Powerpoint de les activitats

Published in: Travel, Entertainment & Humor
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Setmana D’Activitats ExtraordinàRies

 1. 1. Setmana d’activitats extraordinàries Del 16 al 20 de novembre de 2009. Estudis de grau d’Educació infantil Sara Palomino – Berta Fontdevila .
 2. 2. Durant aquesta setmana hem fet un seguit d’activitats, on hem pogut conèixer escoles , centres, institucions... ...I apropar-nos a la seva activitat educativa .
 3. 3. Visita al jardí de cordes de Cerdanyola del Vallès: NaturPark . Visita al jardí de cordes de Cerdanyola del Vallès: Naturpark. Aquests jardins son un nou concepte d’activitats pedagògiques, els infants es poden divertir a sobre dels arbres, això combina habilitat, destresa i aventura . El parc està pensat per a l'entreteniment de tota la família, per aquest motiu s'han dissenyat vuit circuits de diferents dificultats, en altures que van de 1,5 a més de 14 metres. Circuit infantil per a nens de 4 a 6 anys,2 verds,2 blaus i 1 taronja per a tota la família, 1 vermell per als més esportistes i 1 negre per als que volen viure emocions més fortes
 4. 4. Circuit infantil per a nens de 4 a 6 anys i d'alçària major a 1,00m.i menor de 1,20m. Compost de 14 jocs i amb un recorregut total de 109m Altura màxima de les plataformes 1,5m Els nens aprenen jugant i aprenen a jugar . El circuit Infantil té un sistema de seguretat únic a Espanya,de línia de vida contínua, on els nens van sempre assegurats i no es poden llevar per si sols el dispositiu de seguretat.
 5. 5. Aquesta activitat et fa participar de forma entusiasta, es una auto superació per els infants i col·laboració en ajudar a altres companys, Diversió, entreteniment, però també educació i aprenentatge . Naturpark com activitat suposa, el contacte dels nens amb la natura, en unes instal·lacions que estan dissenyades i construïdes per a fomentar el respecte al medi ambient i que els ajudarà a comprendre la importància i necessitat de conservar l'entorn natural.
 6. 6. Fundació Joan Miró Les activitats de la Fundació giren al voltant de dos eixos fonamentals: l'obra de Joan Miró i les diverses manifestacions que reflecteixen la pluralitat del panorama artístic actual. Concerts, tallers, cursos, seminaris, i activitats educatives es divideixen, doncs, segons els públics a qui s'adrecen: públic general, familiars, educatives i Amics de la Fundació.
 7. 7. El Departament Educatiu de la Fundació Joan Miró desenvolupa un ampli programa de propostes i activitats, concebudes amb la finalitat de facilitar la comprensió dels continguts del museu. Una varietat d'opcions adreçades a una pluralitat de visitants, amb característiques i interessos diferents, que comprèn visites, tallers, cursos, concerts, espectacles i material didàctic .
 8. 8. Com a futura mestre, l’art dona molt de joc per poder treballar amb els infants, els nens a la fundació Joan Miró, poden aprendre interactuant com una iniciació als elements, tècniques i recursos plàstics de l'art amb la figura i la creació de Joan Miró. Els infants reconeixen els seus colors, observaran amb atenció les obres per intentar descobrir com les va fer. Veurem regalims, esquitxades i empremtes, i també llunes i estrelles. Intentarem esbrinar el significat d'algunes formes, farem lectures per comparació i per associació, i també es pot treballar fent la descripció d’un quadre.
 9. 9. L’AQUÀRIUM DE BARCELONA
 10. 10. Des del Departament d'Educació de L'Aquàrium de Barcelona s’han elaborat una sèrie d'activitats per a tots els nivells educatius atenint-se als objectius del currículum establert i amb un triple objectiu: - Apropar l’alumnat al fascinant món submarí, en especial a la mar Mediterrània. - Sensibilitzar l’alumnat pel que fa a la preservació del medi marí. - Ésser un suport per al professorat, oferint L’Aquàrium com una eina de treball completa, divertida i interessant.
 11. 11. L'aquàrium disposa de un programa pedagògic per als mestres per totes les etapes, infantil ,primària, secundaria, on dona molta facilitat per poder triar a l’escola quina activitat voldrà fer per als alumnes . Peixos, colors, formes, sensacions, sons, emocions, rialles, vivències i molt més és el que es pot descobrir venint a L’Aquàrium de Barcelona amb el alumnat d’Educació Infantil. ,
 12. 12. L’aquàrium ofereix a les escoltes moltes possibilitats diferents per treballar amb els infants, com pintar els animals marins, per conèixer-los millor . VISITA GUIADA : Un/a guia de L’Aquàrium acompanya el grup al llarg del recorregut i explica diversos aspectes de la biologia marina, amb anècdotes i curiositats. Totes les explicacions s’adapten als diferents interessos i nivells educatius.
 13. 13. Hi ha explicacions de tots els animals marins, informació, anècdotes, el lloc on viuen, com es diuen…
 14. 14. L’Aquarium ofereix, diverses activitats per infantil <ul><li>Aqua : consta d’una visita guiada interactiva pels aquaris i una activitat teatral amb titelles a l'exposició Planeta Aqua . Aquesta activitat pretén donar a conèixer la gran importància de l’aigua al nostre planeta. </li></ul>
 15. 15. TIC (Taller Interactiu Científic) és una proposta de L’Aquàrium que aprofita la part lúdica del teatre com a forma d’expressió per transmetre continguts d’una manera més entenedora i divertida. L’activitat consisteix en una visita guiada interactiva pels diferents aquaris i una representació teatral on se sintetitzen els conceptes apresos durant la visita.
 16. 16. L'Aquàrium ofereix als metres, un dossier pedagògic, amb varies activitats,on poder triar, pot ser lliure la visita o guiada, poden ser tallers de taurons, peixos, ecosistemes, el comportament dels animals marins,invertebrats, salut ambiental, contes ... Un cop acaba la visita ,al sortir ens trobem amb un altre espai l’altre cara de la terra, on els nens poden interactuar , explorar i jugar a descobrir animals d’arreu del mon, el clima, les persones de les tribus de un país llunyà ...
 17. 17. Visitem l’escola : Joan XXIII
 18. 18. A l’escola Joan XXIII ens van ensenyar les aules, els espais, la metodologia que seguien, com treballaven amb els nens i vam poder entrar a les seves classes i varem veure com interactuaven uns amb altres ,pintaven per racons, jugaven a jocs simbòlics, veure els seus recursos, també treballen molt des de petits amb les Tic, i ens van poder conèixer el seu centre d'informàtica .
 19. 19. Objectius de l’escola a l’etapa d’infantil : <ul><li>Formació d'hàbits </li></ul><ul><li>Començar a elaborar la seva autonomia personal . </li></ul><ul><li>Aprendre a viure en grup. </li></ul><ul><li>iniciació a la formació en els valors que l'escola vol donar. </li></ul><ul><li>Adaptació a l'escola </li></ul><ul><li>relació amb les mestres i companys. </li></ul><ul><li>Domini de la lecto-escriptura </li></ul><ul><li>Domini dels pre-conceptes </li></ul>
 20. 20. Visitem L’Auditori!!!
 21. 21. L’Auditori ens obre les portes: A la sala d’interactius vam poder veure com en el museu ensenya als nens arribar cap a la musica a traves de diferents activitats, visita guiada, lliure, troba el teu instrument amic. Per als futurs mestres dona molt de joc poder jugar a través de la musica i a l’auditori trobem els instruments agrupats per famílies ,països, cultures... Ens han tocat un dels concerts per infantil, vam veure el corda i descorda, i posteriorment una xerrada, on experimentem que l’auditori a nivell sensorial com s’organitza, volen aproximar la musica a la qualitat de tothom, la musica esta lligada a nosaltres, els infants aprenen sense sen ensenyats, sense que els siguin conscients de que estan aprenen. Que sigui la musica qui parli.
 22. 22. Fins Aviat!

×