Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Power point conte d'en patufet.

83,079 views

Published on

En este power point se explica el cuento del Patufet.

Published in: Education
 • Be the first to comment

Power point conte d'en patufet.

 1. 1. EN PATUFET
 2. 2. Una vegada hi havia un pare i una mare que tenien un fill tan menudet que resultava difícil de veure, per això li deien “ en Patufet”.
 3. 3. La seva mare patia sempre que sortia al carrer per por que no el trepitgessin, però ell deia que si no el veien, el sentirien, perquè sempre cantava.
 4. 4. Un dia la seva mare el va fer anar a buscar safrà i no va parar de cantar en tot el camí: - patim, patam, patum, no trepitgeu en Patufet-.
 5. 5. Va entrar a la botiga, però el botiguer no el veia enlloc. Es va posar a cantar i llavors l’home va veure un dineret que es bellugava.
 6. 6. -Què passa aquí?- va cridar esparverat l’adroguer-. No veig ningú. –No em veieu perquè sóc en Patufet i sóc molt menut.
 7. 7. -I què vols?- va preguntar-. –Vint cèntims de safrà.- El botiguer cull de terra el dineret i hi deixa al seu lloc una paperineta de safrà.
 8. 8. En Patufet més content que unes pasqües corria pels carrers camí de casa seva agafant ben fort la paperina.
 9. 9. Cantava ben fort perquè la gent el sentís i no el trepitgés, però en sentir aquella veueta, la gent sortia a les finestres a veure què passava.
 10. 10. Però, no es veia ningú…! I la gent s’amagava de por en no veure qui cantava, només una paperina sola, que anava carrer avall.
 11. 11. La seva mare va estar molt contenta quan va arribar amb el safrà. –Mare, em deixes anar a portar el dinar al pare?
 12. 12. -Però no veus que pesa molt i no podràs portar el cistell? -Però ell se’l va penjar a coll i la seva mare va poder veure que tenia molta força.
 13. 13. A mig camí, va començar a ploure molt fort i, per no mullar-se, es va aturar a la vora d’un hort i s’amagà sota una col.
 14. 14. Però va venir un bou i es va menjar la col, amb en Patufet i el cistell del dinar que portava per al seu pare.
 15. 15. Els pares, com que tardava, van sortir al camp cridant ben fort: -Patufet, on ets? –Però estaven tan desesperats que no el sentien que contestava:
 16. 16. -Sóc a la panxa del bou, que no hi neva ni plou- Quan els pares ho van sentir, van donar molt menjar al bou, perquè s’atipés força.
 17. 17. I el bou es va anar inflant, inflant, fins que va fer…”PAM” i va sortir en Patufet molt eixerit, com si no hagués passat res.
 18. 18. VET AQUÍ UN GAT I VET AQUÍ UN GOS QUE AQUEST CONTE JA S’HA FOS. VET AQUÍ UN GOS I VET AQUÍ UN GAT QUE AQUEST CONTE JA S’HA ACABAT. FI

×