Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cannabis

1,192 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cannabis

 1. 1. CANNABIS
 2. 2. CANNABIS COM A PLANTA: Cànem de l'Índia, marihuana o vulgarment herba o maria, o també anomenada "verdesca"(Cannabis sativa) és una espècie herbàcia que pertany a la família de les Cannabàcies.
 3. 3. CÀNNABIS COM A DROGA: El cànnabis és una substància psicoactiva presa del cànem (Cannabis sativa o cànyam cultivat; Cannabis indica o cànem de l'Índia). A les seves flors (o cabdell) se'ls anomena marihuana. No confondre amb el haixix (que és la seva resina).
 4. 4. HISTÒRIA DEL CÀNNABIS: - La marihuana més antiga relacionada amb l'ésser humà fou trobada en la tomba d'una mòmia a l'oest de Xina, i data de des de fa més de 2700 anys. - A la gran Xina es feien servir les tiges de la planta per realitzar teixits en fibra, robes resistents i sacs. En l'actualitat podem trobar una diversitat immensa de productes fabricats amb cannabis, des de productes alimentaris fins al vestuari passant per tota mena de complements,
 5. 5. encara que la realitat és que els productes més demandats són teixits bastos com cordes, cordills... - A l'Àfrica es va arrelar encara més la cultura del cànnabis fumat de forma recreativa i espiritual, com tractaments al dolor, contra mossegades de serp, inductor del son, com elixir sexual ....
 6. 6. - L'Edat Mitjana és l'època més fosca per al cannabis. Va ser prohibida i maleïda. Des d'aquesta època no tornarà a veure's igual. Serà vista com una planta maligna. - En els tractats del segle XVI estaven en totes les fórmules màgiques de les bruixes en les untures i en les receptes dels metges famosos. El cànnabis era una substància molt utilitzada per les bruixes.
 7. 7. - Els vaixells conduïts per Colom que van arribar a Amèrica el 1492 portaven 80 tones de cànem entre cordes, xarxes, espelmes i altres utencilis navals. També Colom va introduir el paper en les seves expedicions (fabricat amb cànem) i segons es diu llavors de plantes indiques.
 8. 8. DESCRIPCIÓ BOTÀNICA És una planta herbàcia anual dioica, alta i erecta (pot arribar fins a 5 metres en estat de maduresa). Està recoberta de pèls. Presenta peus masculins i femenins. Les seves fulles són fines, d'un intens aroma, llargament pediculades, alternes i palmades; Amb 3 a 11 folíols dentats, de 7-12 cm de llarg.
 9. 9. El component actiu principal de la marihuana és el THC (tetrahidrocannabinol), tot i que la planta conté en total prop de 60 cannabinoides (entre aquests: CBN (cannabinol), cannabigerol, cannabicromèn, cannabiciclol), que es presenta en moltes varietats, sent la més activa la THC. COMPONENTS ACTIUS
 10. 10. Les plantes femelles que no han estat pol·linitzades es denominen "marihuana sense llavor". Aquestes són les que contenen la major quantitat de THC, pel fet que la no-pol·linització produeix un estrès a la planta que fa que augmenti la quantitat de THC.
 11. 11. EFECTES Efectes immediats - Pèrdua del temps, riure fàcil, creativitat instantània, sensació de surar, ulls i cara vermella, boca resseca, eufòria. - Somnolència, fam i set, es manifesten en acabar l'efecte de la mateixa manera que una pèrdua d'energia, aquests efectes són coneguts com pàl·lida, baixada o ressaca.
 12. 12. Efectes a llarg termini Els efectes a llarg termini no s'han agafat de forma científica i encara que la creença més popular diu: "Quedaràs malament, mata les neurones, et tornaràs boig, mai seràs una altra vegada el mateix..." Això no s'ha aconseguit comprovar científicament i fins i tot s'ha demostrat que no mata les neurones, sinó que només les alenteix mentre la substància segueix present.
 13. 13. ESTUDIS ENVERS EL CÀNNABIS Una investigació realitzada per científics de la Universitat Complutense apunta que el THC, detona la mort de les cèl·lules de càncer cerebral. El descobriment es basa en l'anàlisi de l'impacte del THC en cèl·lules de càncer cerebral extretes de dos pacients que pateixen una forma molt agressiva de càncer cerebral. Contra el càncer
 14. 14. Marihuana al cervell - Repetits estudis realitzats a Costa Rica a consumidors de llarga data no han aportat cap evidència convincent que els que fumen marihuana pensin amb més lentitud que els que no ho fan. - El 1992, un equip de la Universitat Hebrea va descobrir que en el cervell hi ha químics similars als que conté la marihuana, coneguts com cannabinoideos i anandamida en el cervell. El THC el que fa es posar-se en les mateixes cèl·lules cerebrals que les anandamida.
 15. 15. ADDICIÓ AL CÀNNABIS - La seva addicció és considerablement menor a la de l'alcohol, la nicotina o la cocaïna. És més la marihuana ha estat posada a la mateixa altura que la cafeïna en quan a l'addició.
 16. 16. TIPUS DE CÀNNABIS SÀTIVA - Plantes altes i poc ramificades. - Les arrels són poc competitives en comparació amb les indiques. - Les fulles són més primes.
 17. 17. ÍNDICA - Planta relativament petita ( 1.5m aproximadament), bastant ramificada, més o menys cònica. - Les fulles són més amples.
 18. 18. LEGALITAT Les lleis solen contemplar penes per tràfic, cultiu o possessió per al consum propi. La duresa de les penes varien segons el país. Holanda és l'únic país de la Unió Europea on es permet legalment la venda de marihuana i els seus derivats en locals amb llicència anomenats coffee shops.
 19. 19. Coffee shops Els coffee shop són locals típics dels Països Baixos, que tenen com a característica principal de ser els únics la Unió Europea que ofereixen la possibilitat de venda i consum d'haixix i marihuana de manera legal. Com a contrapartida, no poden vendre alcohol, encara que alguns, principalment a Amsterdam, serveixen vi i cervesa.
 20. 20. GÈNERE DE LA PLANTA Femella Mascle La planta presenta uns petits pèls de color blanc al tronc principal. La planta presenta unes petites boletes que també pengen del tronc principal.
 21. 21. Hermafrodita Es produeix aquest fenomen quan la planta presenta els dos sexes.
 22. 22. CULTIU DEL CÀNNABIS Fases de desenvolupament: - GERMINACIÓ S'entén per germinació el pas pel qual la llavor es converteix en plàntula. La llavor creixerà entre 2 i 7 dies si es troba en unes condicions d'entre 21°C i 32°C de temperatura, en absència de llum i amb prou humitat.
 23. 23. La llavor es converteix en plàntula quan al cap d'uns dies, a més dels cotilèdons li han aparegut les primeres fulles vertaderes. Aquest estat de creixement dura entre 3 i 6 setmanes i durant el qual les arrels creixen i s'extenen. - FASE DE PLÀNTULA
 24. 24. - FASE DE CREIXEMENT VEGETATIU Una vegada que s'ha creat un sistema d'arrels fort i el creixement de les fulles augmenta amb rapidesa, les plàntules entren a l'estadi de creixement vegetatiu. Amb cures adequades, la marihuana pot créixer entre 3 i 6 centímetres al dia.
 25. 25. - FASE DE PRE-FLORACIÓ La fase de pre-floració comprèn des de el moment en que canviem el fotoperíode de la planta de 18 hores de llum (creixement), a 12 hores de llum (floració). Sol ser allà a l'agost o principis de setembre depenent de la raça de la planta.
 26. 26. - FASE DE FLORACIÓ I REPRODUCCIÓ Per completar el seu cicle anual, el cànnabis ha de florir. A la natura, el cànnabis floreix a la tardor quan els dies s'escurcen i les nits s'allarguen.
 27. 27. TIPUS DE CULTIU - CULTIU D'EXTERIOR El cultiu en exterior es porta a terme sobre finals de març i principis d'abril, ja que és el fotoperíode adequat, la collita s'efectua sobre novembre depenent de si és Sativa o Índica.
 28. 28. - CULTIU D'INTERIOR Es tenen les plantes en un entorn controlat, com si es tractés d'un laboratori. En aquest tipus de cultiu el mateix cultivador és qui fa de mare naturalesa.
 29. 29. - CULTIU HIDROPÒNIC - CULTIU AEROPÒNIC Aquest cultiu es basa en el contacte directe de les arrels sobre l'aigua. Es basa en una difuminació directa sobre les arrels amb aigua també.
 30. 30. CULTURA CANNÀBICA El Rastafarisme és una religió d'orientació política, que es basa en el fet de no acceptar els valors imposats per la ideologia dominant. El seu màxim representant fou Bob Marley.

×