Torre Eiffel. Marta Macias i Carla López

14,333 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
14,333
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11,632
Actions
Shares
0
Downloads
40
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Torre Eiffel. Marta Macias i Carla López

 1. 1. LA TORRE EIFFEL Marta Macías Carla López
 2. 2. CONTEXT HISTÒRIC Al 1889 és va organitzar l’Exposició universal de París per celebrar l’aniversari de la presa de la Bastilla (1789), on van participar 35 països. La torre Eiffel va ser molt important en aquesta exposició i va fer d’arc d’entrada a la fira. Al segle XIX la industrialització va introduir la producció industrial de nous materials com el ferro i l’acer. La seva aplicació a l’arquitectura va fer possible assolir reptes impossibles amb els materials tradicionals.
 3. 3. Alexandre Gustave Eiffel Era un enginyer i arquitecte francès, especialista en estructures metàl·liques. No va poder ingressar en la École polytecnhique francesa, per la qual cosa va acabar graduant-se com enginyer químic al 1855. Poc després va començar a treballar a una empresa d'equips per ferrocarrils. La seva construcció més famosa és la torre Eiffel ( 1887-1889). va dissenyar La Ruche a París que es convertiria, igual que la Torre Eiffel, en un punt de referència de la ciutat. Va adquirir experiència en la construcció dissenyant ponts de ferro.
 4. 4. DOCUMENTACIÓ GENERAL Nom: Torre Eiffel Arquitecte : Alexandre Gustave Eiffel Cronologia: 1887-1889 Localització : París Estil : Arquitectura de ferro Materials utilitzats : ferro forjat Sistema constructiu : amb materials industrials Dimensions : 305 m (alt) x 125m (ample). Actualment mesura 320m si s’hi afegeix l’antena de telecomunicacions.
 5. 5. ANÀLISI FORMAL <ul><li>ELEMENTS DE SUPORT I SUPORTATS </li></ul><ul><li>Formada per 18000 peces de ferro i 2’5 milions de cargols de ferro (reblons) que fan que es mantingui ferma. </li></ul><ul><li>Arriba a 10.100 tones </li></ul><ul><li>de pes. </li></ul><ul><li>Sobre quatre pilars i </li></ul><ul><li>quatre arcs on s’hi recolzen. </li></ul><ul><li>Considerada un prototip </li></ul><ul><li>de simetria. </li></ul>
 6. 6. És impossible distingir els seus espais degut a les seves característiques peculiars. Els quatre pilars van corbant-se cap a l’interior a mesura que s’eleven i finalment es converteixen en un únic element. ESPAI EXTERIOR I INTERIOR Tercer pis a 274m Segon pis a 115m Primer pis a 57m La seva forma piramidal dóna sensació de verticalitat.
 7. 7. ESTIL Al segle XIX va haver una revolució arquitectònica donada per la Revolució Industrial que va fer que s’utilitzessin nous materials (ferro, acer, formigó...). Els enginyers eren els que volien utilitzar aquests nous materials en canvi els arquitectes s’hi negaven i continuaven fent servir els tradicionals.
 8. 8. INTERPRETACIÓ <ul><li>La torre Eiffel esta considerada el màxim exponent de l’arquitectura metàl·lica i la van utilitzar com a símbol a l’Exposició Universal de París al 1889. </li></ul><ul><li>Va ser convocada en un concurs de construccions representatives dels nous temps i va guanyar. </li></ul><ul><li>Dos enginyers que treballaven per Eiffel van dissenyar una torre metàl·lica d’on va treure la idea Eiffel. La va proposar a l’Ajuntament de Barcelona per una exposició al 1888 però la van rebutjar, aleshores a través de publicitat i contactes a França va aconseguir que li aprovessin el seu projecte. Van decidir fer-la al costat del riu Sena. </li></ul><ul><li>Va ser molt criticada per la major part dels contemporanis. </li></ul>
 9. 9. FUNCIÓ Deixa a la vista els elements de la seva estructura i vol ser símbol de progrés i modernitat. Actualment la torre Eiffel té un gran reconeixement però en un principi no era així. A la premsa deien coses com: “ Nosaltres, els escriptors, pintors, escultors i arquitectes venim, en nom del bon gust i de l’amenaça feta a la història de França, a expressar la nostra profunda indignació que hagi de quedar al cor de París aquesta innecessària i monstruosa torre”.
 10. 10. <ul><li>Fins la construcció </li></ul><ul><li>l’any 1930 de </li></ul><ul><li>l’edifici Chrysler a </li></ul><ul><li>Nova York, la torre </li></ul><ul><li>Eiffel va ser el </li></ul><ul><li>monument més alt </li></ul><ul><li>del món. </li></ul><ul><li>Es pinta cada 7 </li></ul><ul><li>anys i es fan servir </li></ul><ul><li>60 tones de pintura. </li></ul>Al cap d’uns anys de ser construïda la torre Eiffel la van decidir desmuntar però els intel·lectuals francesos ho van impedir. Video: torre Eiffel

×