Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Spinnenspel[1]

2,162 views

Published on

Published in: Education, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Spinnenspel[1]

 1. 1. Hallo, ik ben Willy de spin. Ik ben heel slim, want ik weet heel veel over onze familie. Ben jij ook zo slim dat je mijn vraagjes kan oplossen? Klik op de pijl om verder te gaan.
 2. 2. <ul><li>Ga zo aan het werk: </li></ul><ul><li>Lees goed de vraag. </li></ul><ul><li>Klik dan op het juiste bolletje. </li></ul><ul><li>Zorg dat ik niet door Fredje de kikker word opgegeten… Dat is niet mijn beste vriend! </li></ul>Klik hier op de pijl om te starten
 3. 3. Hier komt de eerste vraag: Hoeveel poten heeft een spin? <ul><li>Een spin heeft: </li></ul><ul><ul><ul><ul><li>2 poten </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>4 poten </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>6 poten </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>8 poten </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>9 poten </li></ul></ul></ul></ul>
 4. 4. Hier komt de tweede vraag: Uit hoeveel delen bestaat een lichaam van een spin? Een lichaam van een spin heeft: 1 deel: alles hangt aan elkaar 2 delen: een kop-borst-stuk en een achterlijf 3 delen: kop, nek en achterlijf 4 delen: een kop, nek, achterlijf en krulstaart 10 delen: een soort van puzzel
 5. 5. Hier komt de derde vraag: Hoeveel spinnen zitten er in een normaal huis? In een normaal net huis zitten: helemaal geen spinnen. 1 tot 2 spinnen. 10 tot 20 spinnen. 100 tot 200 spinnen. 1000 tot 2000 spinnen.
 6. 6. Hier komt de vierde vraag: Wie is er geen familie van de spin? Ik ben GEEN familie van de spin: hooiwagen teek schorpioen kever
 7. 7. Hier komt de vijfde vraag: Waar haalt de spin de draad om een web te maken? De draad komt uit: het achterlijf de poten de mond de oren de neus
 8. 8. Hier komt de zesde vraag: Zijn Belgische spinnen gevaarlijk? Belgische spinnen zijn zeer gevaarlijk: als je een vrouw bent. als je een mug bent (en je zit in haar web). als je een man bent die bang is voor spinnen. als het nacht is. als je op een computer werkt.
 9. 9. Hier komt de zevende vraag: Wat eet een spin? Een spin eet: planten fruit spaghetti insecten groenten
 10. 10. Hier komt de achtste vraag: Hoe eet een spin haar prooi? Een spin eet haar prooi: lekker gaar gekookt. met ketchup. als ze mals werd gemaakt door het verteringssap. levend. met mes en vork.
 11. 11. Hier komt de negende vraag: Hoe weet de spin dat er een prooi in haar web zit? Een spin weet dat omdat: ze dat ziet, want ze zit er midden in. ze dat voelt langs de signaaldraad. ze het hoort aan het gegil van de prooi. ze het angstzweet van de prooi ruikt. ze telefoon van de politie krijgt.
 12. 12. Hier komt de tiende vraag: Waarom zijn spinnen nuttig? Een spin is nuttig omdat: ze de tuin onderhoudt. ze de tuin versiert met webben. ze in de winter naar binnen komt. ze insecten eet. ze veel stof opzuigt.
 13. 13. Dit was het eerste deel. Goed gedaan! Wil je nog meer vragen oplossen? Klik op de pijl voor meer vragen Klik hier als je liever wil stoppen .
 14. 14. Vraag 11: Welke spin is dit? Deze spin is een: kruisspin huisspin vogelspin springspin trilspin
 15. 15. Vraag 12: Welke spin is dit? Deze spin is een: kruisspin huisspin vogelspin springspin trilspin
 16. 16. Vraag 13: Welke spin is dit? Deze spin is een: kruisspin huisspin vogelspin springspin trilspin
 17. 17. Vraag 14: Welke spin is dit? Deze spin is een: kruisspin huisspin vogelspin springspin trilspin
 18. 18. Vraag 15: Welke spin is dit? Deze spin is een: kruisspin huisspin vogelspin springspin trilspin
 19. 19. Vraag 16: Waar of niet waar? waar niet waar De zwarte weduwe is een spin. Ze kreeg deze naam omdat ze na het paren het mannetje opeet.
 20. 20. Vraag 17: Waar of niet waar? waar niet waar Vroeger gebruikte men spinnewebben als verband om een wonde te verzorgen.
 21. 21. Vraag 18: Waar of niet waar? waar niet waar Vrouwtjes-spinnen zijn kleiner dan mannetjes-spinnen.
 22. 22. Vraag 19: Waar of niet waar? waar niet waar Sommige spinnen kunnen onder water leven.
 23. 23. Vraag 20: Waar of niet waar? waar niet waar De Romeinen droegen spinnen in een zakje rond hun nek. Dit was om zich te beschermen tegen ziektes en koorts.
 24. 24. Dit was het laatse deel. Goed gedaan! Je hebt alle vagen juist beantwoord. Jij bent nu ook een echte spinnen-kenner Klik op de pijl als je nog eens wil spelen Klik hier als je liever wil stoppen.
 25. 25. Oei, oei, oei, … Helaas was dit niet het goede antwoord! Klik vlug op Willy voordat Fredje gaat smullen…

×