Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Uendo

511 views

Published on

Published in: Business, Economy & Finance
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Uendo

  1. 1. Aquell dia era el primer dia d’institut de 2n d’ESO. A la classe eren els mateixos nens que el any passat. Però… hi havia un nen diferent. Aquell nen es deia Uendo. En Uendo era molt amable, generós i sobretot sempre respectava a la gent. Era de l’Àfrica, del Camerun. No sabia parlar gaire el català. No tenia amics i, a l’hora del pati no sabia que fer. Tots els altres nens jugaven a futbol i els tenia enveja. En Uendo feia classes de català a l’institut i a la tarda anava a classes amb un professor particular. Aprenia el català molt ràpidament. Quan van passar uns dies, ell ja es relacionava amb altre gent. En Uendo al principi tenia por que, com que ell era d’un altre païs i d’un altre color de pell, que els altres nens l’ignoressin. Però no, tot el contrari, els altres nens volien que jugués a futbol amb ells i finalment quan en Uendo va aprendre ja una mica el català, va fer molts amics. És molt bo jugant a futbol. Els i explicava als altres nens que allà al Camerun jugava a un equip de futbol. Els seus amics del Camerun eren pobres, ell però tenia pocs diners però prous per menjar. Ell també treballava allà al Camerun i els diners que guanyava els i donava als seus pares. Ells s’estaven integrant aquí i fins i tot ja treballaven. Cobraven molt poc però podien viure. En Uendo ja feia les classes normals encara que li costava una mica. L’assignatura que més li agradava era matemàtiques. Li agradava fer especialment el càlcul. Li va fer molta gràcia quan va veure els ordinadors. Ells allà a l’Àfrica no en tenen. Els seus amics li han ensenyat com funcionava i ell que era molt amable els i va donar les gràcies. En Uendo volia continuar jugant a futbol, i ara com que els seus pares treballaven li van poder pagar. Però hi havia un problema, els pares del Uendo no tenien els papers. Ells encara no sabien si es quedarien o no. Estaven esperant que els i diguessin algú. En Uendo es volia quedar, ell havia fet molts amics i ara ja sabia parlar el català i els seus pares també. Anava molt content a l’escola i li agradava estudiar i estar amb els seus amics. Vivien en un pis de lloguer de 60 metres quadrats amb els seus dos germans i la seva germana petita.
  2. 2. Finalment quan van passar uns dies els van enviar una carta per saber si es podien quedar o no. Els seus pares estaven esperant aquesta carta des de feia temps i finalment la van rebre. Els van dir que sí es podien quedar ja que els seus pares treballaven i en Uendo estudiava. Quan els seus pares li van dir, ell es va posar molt content i li va anar a dir als seus amics ràpidament que definitivament es quedaria a Catalunya. Estava molt il·lusionat. Quan van passar uns mesos el curs ja s’estava acabant i ja arribava l’estiu. En Uendo els hi deia que al Camerun es banyaven al fang amb els altres nens i s’ho passaven molt bé. Era l’últim dia de curs i ja arribaven les vacances. Ja s’anaven acomiadant fins l’any vinent però sabien que a l’estiu s’anirien veient. Al Uendo li han anat be les notes i està satisfet amb la seva feina. A dit que li agrada molt viure aquí perquè els amics l’ajuden en tot. A acabat el dia i s’han acomiadat tots. Ell aquest any a aprés a parlar el català i ha fet nous amics.

×